Един булевард в ремонт, няколко – блокирани

Няма излизане от района на кв. "Младост" без опънати нерви
15 юли 2015 11:05,
59

Снимка: Dnes.bg

Лято било, хората били по морето, трафикът бил по-малко... и хайде да ремонтираме столицата!

Шофьорите в София обаче за момента не изглеждат по-малобройни, а километрични тапи се образуват всекидневно. Сега София е сериозно "разкъртена" на няколко ключови места, което вгорчава пътуването на гражданите за работа всяка сутрин и всяка вечер.

Още по темата

Най-неприятното място за шофьорите определено е булевард "Цариградско шосе", а за жителите на ж.к. "Младост" се е превърнало в истински ад и пътешествието по булевард "Александър Малинов".

Това са булеварди, които всеки знае, че се ремонтират и съответно търси начин как да заобиколи тапата. Но колкото и креативно да подходи човек, задръстването в тази част на столицата му е в "кърпа вързано".

Километрично задръстване се образува и по ремонтирания участък на "Цариградско шосе" в района на двореца Врана. Там движението се извършва в едната лента – тази, която е в посока центъра. Заради това там дълго стоят блокирани коли и автобуси за селата около София.

За да се избегне този "бушон", хората опитват да карат и по "Околовръстното шосе", което е същински ад в района на "Младост".

"Хитреците" с надежда завиват по "Самоковско шосе", за да излязат от там на "Цариградско". Ала там също ги очаква плътно задръстване около Горубляне.

Изводът е, че откъдето и да минеш, по-лек маршрут в тази част на София няма. Дори алтернативните маршрути не помагат на шофьорите, а тапите от "Цариградско шосе" се местят на още няколко натоварени пътни артерии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Наско преди 8 години
https://picasaweb.google/115663164281585493249/2015071402#slideshow/6171661591620512146Снимка от вчера - как работят братят роми в Младост.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роската как стига на работа нали живее там до бизнес парка.Сигурно с метрото
29
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по-добре да си седят в панелното гето и да не слизат към центъра.След, като им налепят и стериопор по панелките и после им вземат жилищата и бутнат блоковете можи и да се построй нормален квартал в тази част на София.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А участъците в ремонт на "Петте кюшета" - бул. "Скобелев" - бул. "Христо Ботев" не се ли броят или те не създават проблеми с трафика ежедневно?!?
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе *** нема какво да яде, на кола седнал да се вози.
26
3
 
6
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Като голяма част от хората искат да са гъзари с коли и това остава белег за висок статус и е ценност номер 1, която предават и на децата си ще има задръствания.
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има метро. Е, да, ама в метрото в 8 е като в консервна кутийка. Друг е въпросът, че например на мен метрото не ми спестява време, а напротив и то въпреки тапата на Цариградско /аз пътувам срещу трафика/. Ако обаче ми се наложи, ще го ползвам. Все пак е по-читавата алтернатива, а и от началните станции винаги можеш да си намериш място за сядане. И все пак метрото може да реши логистичните проблеми по време на задръстванията. Младост има и алтернативни пътища, но "най-бързо" става през Малинов.
24
10
 
9
 
! Отговори
още един анонимен преди 8 години
Грерберите и техните ремонти много ме дразнят!
23
6
 
9
 
! Отговори
До 22 преди 8 години
Едно време хората са умирали и от настинка защото не е имало подходящи лекарства... Хайде да не се връщаме в каменната ера... Пак те питам - ти кога за последно си пътувал с влак или автобус до морето??? За самолет не питам, там е ясно че най-много да си виждал такъв във въздуха.
22
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов и Фандъкова и метро ви направиха, и улиците ви асфалтираха и все сте недоволни.
21
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами аз не знам в Младост да има софиянци. Последните софиянци в тази посока сме на Орлов мост. В Младост са само пазарджишки и врачански селинджъри. Така че да си траят. На село и това нямат. Колкото - толкова, както казва Мечо Пух.
20
3
 
22
 
! Отговори
5221 преди 8 години
Ремонтът на Ал. Малинов е безсмислено харчене на парички...Просто трябваше да се отвори втори вход/изход Младост-Цариградско шосе, като се изгради по-малко от 1 км път върху трасето на метрото от Младост-3 до Цариградско шосе (под Горублянкия мост)
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При кратуно-некадърниците е така. Свиквайте. Не може специалстка по руски картофи да управлява 2-милионен град.
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз си летя с частният самолет до работа. Проблемите на простолюдието в София не ме интересуват.
17
4
 
7
 
! Отговори
работник-строител преди 8 години
Чудно ми е защо другарите взимат отношение по пътищата. Според опорната точка на БСП асфалт не се яде. Тогава си трайте и толкова . Яжте си повишението на пенсиите от 4.50 лв. на месец или 15 стотинки на ден .
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ КАК НЯМА ДА ИМА ЗАДРЪСТВАНИЯ КАТО СОФИЯ ОТ 250 000 ЧОВЕКА ПРЕЗ 1989 ГОДИНА В МОМЕНТА Е НАД 1 500 000 СЕЛЯНЕ???!!
15
5
 
14
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Умнико, я ми кажи ти как пътуваш за морето??? Кога последно си се качвал на влак от София до Бургас? А ако пътува младо семейство с две деца, колички и целия съпътстващ багаж на децата, как точно ще се събере в автобус/самолет ? А дано ти се наложи някое лято, с малки деца да пътуваш с влак или автобус до морето и ще те видя какво ще пишеш после...
14
3
 
12
 
! Отговори
учителка-кмет преди 8 години
До номер 7. Уважаеми данъкоплатецо - в момента на Малинов пред Била се извършва спешен ремонт - подмяна на брудюрите. Оказа се че предишните - поставени преди два месеца са високи само 10 сантиметра. Междувременно от Брюксел ни казаха че стандарта се е променил и трябва да са 12,5 сантиметра. Няма как трябваше да се бръкнете още веднъж и платите подмяната!
13
4
 
3
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Напротив, има - метрото
12
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 11Селяните, които се настаниха в Младост заради Бизнес Парка, а и хилядите други от цяла София добиращи се до бизнес парка правят задръстванията мой човек! Ако го нямаше този прословут бизнес парк, щеше да е другояче. Сега и Гаранти Коза на Деница като построят небостъргачите, ще стане още по-страшно. Аз съм роден в Младост, но се изнесох от квартала преди време - и правилно направих, нека селяните да виреят там. Беше супер квартал, сега е разбита и пренаселена трагедия.