Един булевард в ремонт, няколко – блокирани

Няма излизане от района на кв. "Младост" без опънати нерви
15 юли 2015 11:05,
59

Снимка: Dnes.bg

Лято било, хората били по морето, трафикът бил по-малко... и хайде да ремонтираме столицата!

Шофьорите в София обаче за момента не изглеждат по-малобройни, а километрични тапи се образуват всекидневно. Сега София е сериозно "разкъртена" на няколко ключови места, което вгорчава пътуването на гражданите за работа всяка сутрин и всяка вечер.

Още по темата

Най-неприятното място за шофьорите определено е булевард "Цариградско шосе", а за жителите на ж.к. "Младост" се е превърнало в истински ад и пътешествието по булевард "Александър Малинов".

Това са булеварди, които всеки знае, че се ремонтират и съответно търси начин как да заобиколи тапата. Но колкото и креативно да подходи човек, задръстването в тази част на столицата му е в "кърпа вързано".

Километрично задръстване се образува и по ремонтирания участък на "Цариградско шосе" в района на двореца Врана. Там движението се извършва в едната лента – тази, която е в посока центъра. Заради това там дълго стоят блокирани коли и автобуси за селата около София.

За да се избегне този "бушон", хората опитват да карат и по "Околовръстното шосе", което е същински ад в района на "Младост".

"Хитреците" с надежда завиват по "Самоковско шосе", за да излязат от там на "Цариградско". Ала там също ги очаква плътно задръстване около Горубляне.

Изводът е, че откъдето и да минеш, по-лек маршрут в тази част на София няма. Дори алтернативните маршрути не помагат на шофьорите, а тапите от "Цариградско шосе" се местят на още няколко натоварени пътни артерии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 9:Не си съвсем прав, тук иде реч за това колко лошо е планирана пътната мрежа в Младост. Само 1 (един!!!) основен булевард, който да отвежда целия трафик. Е друг такъв район няма: нито Люлин, нито Дианабад, нито който и да е друг район в София не е така проектиран. Навсякъде има поне по два или три възможни големи булеварда. А в Младост, където и да отидеш, все излизаш на Малинов, дали към Цариградско или Околовръстното - все през Малинов минаваш или го пресичаш, ама и на пресичането - тапи!
10
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селяните в младост реват на умряло. Нали ви направиха метрото първо и тогава затвориха Малинов за разширение, какво искате? Да си седи с 2 ленти и вовеки да си има задръстване и гадна настилка ? Що не сте мислили преди да си купите апартамент в новите кооперации в полето на младост ? Или в панелките стари? Ми тоя квартал има един булевард за излизане и влизане, какво очаквате? Всички в 8 да тръгнете на работа и прелетите с колите ли ? Ама едните чакали да се включат другите нз си кво.. Селяни
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм от София и не ме интересуват ремонтите там, за Варненските нищо не пишете, а бяхме блокирани цяла пролет.
8
8
 
5
 
! Отговори
kikinho преди 8 години
Аз скоро не съм висял в задръстване, това, че повечето хора не умеят да карат и си знаят само 1 маршрут си е техен проблем ;)
7
15
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Ами другари от околните села на София , стойте си там и си копайте нивите . А иначе има автобуси до София . За морето има автобус , влак или самолет . Толкова е просто . Но наше село требе у кола да се дуе .
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо ли Малинов го ремонтират вече за 4ти път тази година???И хем се нервим, хем закъсняваме, хем плащаме четворно!!!Да излезе учителката кмет и ни обясни!
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eййй ама насрахте се с това метро! Има хора, на които не им е удобно. То едно метро в София, няма що, а и за да диша столицата трябва да се изметат всички ***, които като кърлежи налазиха София! Също така имам чувството, че имат фетиш да копаят по Малинов без спир от няколко години насам, а бе дано някога да се оправим!
4
1
 
6
 
! Отговори
sdsad преди 8 години
В една "лента" ли се извършва движението, шофьорчета?Кога ще се научите?
3
11
 
12
 
! Отговори
1 преди 8 години
Нали ги виждам сутрин "софиенците" от Младост, всеки се качил сам в кола, пуши, пие си кафенцето, говори по телефона, гримира се и т.н, все жизненоважни неща, които обаче не може да прави в метрото щото му е под достойнството.Как няма един свестен кмет да вкара прогресивен данък за МПС, ше ги видя тогава селянчетата как ше имат по 3-4 коли пред блока.
2
2
 
15
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
А до морето също ли с метро да се ходи? Или до околните на Сф Лозен, Елин Пелин и т.н.?? Айде стига вече умни мисли, само и само да се правите на интересни.
1
11
 
10
 
! Отговори
шофьор преди 8 години
Ами другари селяни от София , направиха ви метро удобно и бързо , защо продължавате да се правите на велики с вашите кошници. Без ремонт може до пълното спиране на трафика , а после .