София разкъртена на 6 места. Докога? До 15 септември!

Билетчето за градски транспорт няма да поскъпва, обеща зам.-кмет
Обновена: 14 юли 2015 15:31 | 14 юли 2015 15:26, Анисия Иванова
38
София разкъртена на 6 места. Докога? До 15 септември!
Снимка: Bulgaria On Air

Шест големи ремонта се извършват в София към момента. В над 40 точки на града се извършват по-малки текущи ремонт – изкърпване, ремонт на тротоари и др., каза в ефира на Bulgaria On Air зам.-кметът по транспорта в Столична община Любомир Христов.

Той уточни, че обектите не са много, но са изключително важни за движението в града. "Това са ключови точки, които от доста години се нуждаят от капитален ремонт", обясни Христов.

Още по темата

На 16 юли трябва да е готов тунелът, който минава под "Цариградско шосе" и свързва Телевизионната кула. Към момента заложените срокове се спазват и поетапно се пускат в експлоатация готовите отсечки.

Най-късно до 15 септември трябва да приключат ремонтите на основните пътни платна там, включително полагане на маркировка и елементите на организация на движението. До края на октомври трябва да са готови локалните платна, разказа Христов.

Едновременно с ремонта на "Цариградско шосе" се наложи и ремонт на бул. "Ал. Малинов" и това предизвика нови задръствания в района, призна зам.-кметът.

Като причина за едновременното започване на ремонт на толкова ключови обекта, той обясни, че строителният сезон у нас е сравнително кратък и се прави всичко възможно да се възползват от него.

Краят на юли е срокът за приключване на строителни дейности в "Младост", обеща Христов.

По повод двата инцидента около пропадането на пътното платно около изграждането на метростанциите на бул. "Черни връх" зам.-кметът обясни, че днес ще се проведе среща, на която да се установят причините за слягането на земните пластове в района. Експертите вече са излезли със становища, очаквам предложения за мерките, които да вземем, каза още той.

Продължава строителството на метростанцията и наземната работа по пътните платна около кръстовището на "Сребърна" и бул. "Черни връх". Краят на август е срокът за пускането на това кръстовище, догодина ще е готова метростанцията и тунелът, каза още Христов. По негови думи очакваните прогнози са, че около 60 хил. души ще се възползват от подземния транспорт.

Христов посочи, че ползите от пускането на метрото са много – икономически, екологични.

"Предварителни проучвания се сбъдват, в някои случаи са постигнати по-добри показатели от предвиденото. Намалява се времето за движение, до 25% са намалени вредните емисии, които се отделят в града", каза зам.-кметът.

Подменя се и транспортният парк на столицата - 126 нови автобуси вече са по улиците на града, има 20 нови трамвая, 90% от тролейбусния транспорт е обновен. До две седмици ще подпишем договор за доставка на още 110 автобуса, изреди Христов.

На този етап не се мисли за повишаване на цените на пътуване в градския транспорт. Втора поредна година Центърът за градска мобилност е без задължения, допълни зам.-кметът.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Нали точни вие живеещите в младост ревяхте, че на Сахаров стават много катастрофи и немогат да се включат сутрин с часове? Отделно сега е 4тири клонно кръстовище, така че без светофар ако искаш може да пробваш да минеш в пиков час и ти гарантирам, че ще си отвисиш особенно ако искаш да правиш някой от левите завой. Защо не питаш навремето комунистите защо са построили квартал с един излаз само и то двулентов път? Като са замисляли тоя комплекс *** не са си представяли всеки да има кола.
26
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ще се копае до изборите през октомври да гласувате за герб след товаще спрат и на третата година от следващия мандад пак ще почнат а метрото щесе строи независимо кой е на власт пари от европа и от бюджета бол
25
1
 
0
 
! Отговори
а преди 8 години
Какво ревете софета ,само при вас се ремонтира останалите градове герб ги изостави.
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dano fandakova da si hodi a i zAzarov obadiha se kato sofianski i Dankov pizata
23
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София е най-мръсната,мизерна,грозна столица и град от цяла Европа! Трябва да се налеят милиярди и след години едва може би ще заприлича на нещо!
22
1
 
13
 
! Отговори
ии преди 8 години
16 милиарда го бетонираха няма изхвърляна вече от власта.БСП - Разбито от Станишката.РБ -> купениОФ -> купениАБВ -> купениДПС -> неформално споразумение ... не ги гонят, пускат им аванти при нужда ще ги подкрепят.АТАКА -> Волен сам си разби партията със златния пръст.-----Следващите избори няма да има разместване ако не думне някой горещ картоф като ... Римляни, НЕК, Имиграция.
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Картофка и този смотан очко за да гепят запушиха София. На 6 места ровят, добре, но поне бързо и ефективно да се правеше ремонта а ремонтите са некачествени, бавни и много оскъпени. Който вярва на тези крадльовци да си вярва но след една година когато започнат ремонтите ще ги питам, кой ще ги плати? Картофка пълни гуша, дава и на Императора за да я пази и подхвърлят по някоя мръвка на палашите. Колко ли още ще търпим тези сополи?
20
3
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Бюджета на София е колкото бюджета на Брюксел 600 милиона евро!!!Ама София не е Брюксел .... кажи ми брат как става това?Може сам да си сметнеш по-колко ни идва издръжката на софия.от столичния бюджет:-------------------РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА бул. "ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ" ОТ БУЛ. "П.ЯВОРОВ" ДО бул. "Г.М.ДИМИТРОВ" И ОТ бул. "АЛ. МАЛИНОВ"ДО СО -------------------12 430 000 (МИЛИОНА ЛЕВА) за преасфалтиране. ;)
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дам и после ни дават малко почивка от 15-ти септември до първи октомври да могат и студИентИтИ да се завърнат и на втори октомври заркопават другата половина от града и настава пак ад. Този цикъл е от няколко години насам, ама ненаситни джобове за крадене бол!
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до кога? ами до следващите избори и ще си видят вота. Лично, съм безкрайно разочарован от изключително мудните ремонти с очевадно грабежна цел.
17
0
 
4
 
! Отговори
jr0 преди 8 години
До Коко ДжамбоНяма да ги махнат, дори и в локалните, поне докато съществува танковото поделение в Горна Баня.Това е стратегическо трасе , по което е предвидено при случай на война танковете да могат да стигнат до центъра. Асфалта не би издържал, само паветата могат.
16
1
 
14
 
! Отговори
ии преди 8 години
10-15 човека и 3 багера си човъркат на Цариградско, по-отсечка която нямаше належаща нужда от ремонт.За сметка на това, постояно има затворени 300-500 автомобила. Не е нормално ~400 метра се ПРЕАСФАЛТИРАТ за месец! А другото платно??Ако се сметнат разходите за гориво и време дето горят хората там, може да излезе че плащаме 3-4 пъти отгоре ремонта .... заради моткането.
15
1
 
7
 
! Отговори
. преди 8 години
Абе какво стана с кръстовището на България и Гешов? Почват го от 2 години насам.
14
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Христов посочи, че ползите от пускането на метрото са много икономически, екологични"Всъщност, откакто пуснаха метрото трафикът в София е станал в пъти по-кошмарен.
13
0
 
13
 
! Отговори
Галеви преди 8 години
Тук на остров Маргарита във Венецуела нямаме такива проблеми.
12
0
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
А кръстовището на бул. Сливница и Околовръстното се прави вече 3 години! На обекта работят 2-3 *** и ремонтните дейности вървят много, много, много, ама много бавно!
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А грам не се споменава и коментира, че половината Горни Лозенец е разкопан заради смяна на тръби на топлофикация. Няма да коментирам кому е нужно, тъй като кварталът е топлофициран сравнително отскоро. Там на места и с делтапланер не може да се премине в момента...
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека каже зам. кметът по транспорта, кой му даде този акъл, да сложи на "Александър Малинов" цели 3 (ТРИ!) светофара на отсечка от 150 метра (на кръстовищата с "Андрей Сахаров", "Андрей ЛЯпчев" и "Св. Киприян"). Този участък е задръстен постоянно от преди ремонта, да не се оправдава със строителните работи, пак ще бъде така и след това.
9
3
 
19
 
! Отговори
LYT преди 8 години
До Коко ДжамбоНапълно съм съгласен! И да вземат да наблегнат на качеството, защото напоследък и 5 годишно дете може да ти каже, че се работи под всякаква критика. За материалите да не споменавам :)
8
10
 
6
 
! Отговори
Miro преди 8 години
"Подменя се и транспортният парк на столицата - 126 нови автобуси вече са по улиците на града, има 20 нови трамвая, 90% от тролейбусния транспорт е обновен. До две седмици ще подпишем договор за доставка на още 110 автобуса, изреди Христов.На този етап не се мисли за повишаване на цените на пътуване в градския транспорт. Втора поредна година Центърът за градска мобилност е без задължения, допълни зам.-кметът."зхачи взема се нова техника ... и няма минуси.. считай как са крали предишните.. що