Неделни шпаги: Ще върне ли "чичо Гошо" блясъка на Лудогорец?

Повторният му дебют не бе успешен, но къде ще бъде през май?
15 ное 2015 15:52, Александър Попов
9

Дерменджиев знае какво трябва на Лудогорец. Снимка: Булфото
Дерменджиев няма капацитета да изгради нов Лудогорец. Снимка: Булфото

Общо гласували: 83
Дерменджиев знае какво трябва на Лудогорец
66%
Дерменджиев няма капацитета да изгради нов Лудогорец.
34%

Лудогорец върна на треньорския мостик Георги Дерменджиев с надеждата да извади отбора от игровата криза, която в момента му отрежда четвърто място в родния шампионат. Повторният дебют на популярния сред феновете като "Чичо Гошо" не бе никак успешен - нулево равенство срещу последния в класирането Пирин. Но Дерменджиев бе доволен и ясно заяви, че е важно къде ще се намира тимът му през май месец.

Има ли сили Георги Дерменджиев да върне блясъка на шампионите? В "Неделни шпаги" мнения кръстосват Красимир Ангелов и Александър Попов.

Дерменджиев знае какво трябва на Лудогорец, Красимир Ангелов, Dnes.bg

Лудогорец изглежда приключи с треньорските експерименти за тази година. Големият приятел на Жозе Моуриньо – Бруно Рибейро, както и добре познатият у нас Едуард Ераносян, се провалиха в опита си да покорят съответно Европа и България начело на "милионерите".

Защо се получи така е дълга тема, но е факт, че и двамата не успяха да спечелят доверието на водещите играчи на Лудогорец и си докараха доста проблеми с тях. Сега нещата обаче се връщат по старому, защото начело на разградчани застава отново Георги Дерменджиев, който познава отлично обстановката в отбора и е на "ти" със звездите в клуба.

Точно под ръководството на Чичо Гошо "милионерите" спечелиха последната си титла и изиграха забележителни мачове в Шампионската лига, в която спечелиха и първата победа за български отбор в най-комерсиалния футболен турнир в света. Точно там Лудогорец игра като равен с равен с грандове като Реал Мадрид и Ливърпул – нещо немислимо за роден отбор в последните 20 години. Заслугата на Дерменджиев за този триумф бе голяма, но като че ли остана малко встрани, просто защото той не е човек, който да блести с изказвания пред медиите. А Лудогорец освен всичко друго, е и доста добър медиен продукт.

Но въпреки тези свои нефутболни "слабости", Дерменджиев владее професията и съблекалнята на отбора. И което е най-важното – тарторите на отбора му вярват и са зад него – нещо, което нито Рибейро, нито Ераносян, успяха да направят. А в този момент на Лудогорец е необходимо точно това – спокойствието в съблекалнята. А и както не един път е доказала историята, в нашия малко странен футбол успяват не хора със западно мислене, а тези, които добре познават тънкостите на играта у нас. А Георги Дерменджиев е един от тях и го доказа миналата година, като не случайно бе избран за треньор на годината у нас. Затова в никакъв случай не отписвайте Лудогорец на Чичо Гошо. Защото той тепърва ще набира скорост.

Дерменджиев няма капацитета да изгради нов Лудогорец. Александър Попов, Dnes.bg

Георги Дерменджиев беше от самото начало на създаването на проекта Лудогорец и знае всичко за клуба. Като треньор записа впечатляващи резултати в евротурнирите, направи шампион отбора от Разград и наистина бе учудващо, че го изгониха от поста. Ментето Бруно Рибейро и след него Едуард Ераносян не успяха да изградят атрактивен стил на игра и сега на мостика ще се завърне отново Дерменджиев.

Не ми се вярва обаче и Чичо Гошо да успее. Затова си има обективни причини. Отборът бе напуснат от много добри футболисти, дойдоха много нови. Уж с качества, визитки, но на терена просто не са отбор. Загуби се водещата роля на българските футболисти като Дяков, Владислав Стоянов, Александров. Георги Терзиев бе спряган за Лацио, искаха се милиони евро, но за него годината ще се свързва с безумния му опит като национал да разстреля Митрев в Хърватия. Гръбнакът, който бе шампионски, е пречупен.

Моци не е на себе си, явно реши, че с кръщаването на трибуна на негово име си е свършил работата. Играта му прилича именно на тази трибуна - празна, с отделни проблясъци. Заедно с Дяков всеки мач са за картон - спорят със съдиите, закъснели шпагати, удари на противникови играчи - всичко, което е характерно за незаинтересовани футболисти.

В атака се разчита изцяло на новото попълнение Кешерю, но ги няма скоростните атаки по фланга, извеждащите пасове на Марселиньо намаляват с нарастването на престоя му в Разград. Въобще, много неща куцат чисто игрово.

Дерменджиев обаче тепърва трябва да докаже дали въобще може да изгради някакъв стил на игра, защото заслугите за неговия шампионски отбор до голяма степен се дължаха на вижданията на предшествениците му Ивайло Петев и Стойчо Стоев. Освен всичко друго ще трябва да овладее и съблекалнята, която в момента е пълна с чужденци, които по никакъв начин не защитават милионите вложени в тях. Проблеми, които едва ли са по силите му, но все пак нека му дадем кредит на доверие и да видим къще бъде през май Лудогорец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
нерегистриран преди 8 години
Георги Дерменджиев ще върне облика на отбора.Той е много добър кондиционален треньор.
1
4
 
1
 
! Отговори
ЦСКА преди 8 години
Б група