Неделни шпаги: Ще спечели ли Кубрат европейския пояс?

Възражда ли се кариерата на звездата на родния бокс
20 мар 2016 15:05, Екип на Dnes.bg
24

Кубрат ще се справи. Време е за нов връх. Снимка: Булфото
На Кобрата ще му е трудно. Снимка: Булфото

Общо гласували: 181
Кубрат ще се справи. Време е за нов връх
66%
На Кобрата ще му е трудно
34%

Звездата на родния бокс Кубрат Пулев ще се изправи на 7 май в Хамбург в битка за европейската титла срещу британеца Дерек Чисора. През седмицата двамата дадоха специална пресконференция на родна земя, с която нагорещиха страстите преди мача, макар че до него остава повече от месец.

Ще спечели ли Кубрат европейския пояс? В Неделни шпаги мнения кръстосват редакторите в Dnes.bg Красимир Ангелов и Александър Попов.

Кубрат ще се справи. Време е за нов връх. Красимир Ангелов, Dnes.bg

На 7 май Кубрат Пулев ще се изправи срещу Дерек Чисора в най-тежкия си двубой от мача с Кличко преди години и половина. Залогът също е голям – вакантната европейска титла. И не е тайна, че вероятно това ще бъде мача, който ще покаже може ли Кобрата отново да поеме по шампионския път. Дали това ще стане ще видим в началото на май, но това, което може да кажем сега е твърдото: Кубрат ще се справи! Убедени сме!

Да, Чисора е много добър боксьор. А заедно с това е и добър актьор. Кобрата не го бива толкова в театъра и панаира, но го бива с ръкавиците на ръцете и го е доказал досега неведнъж. Българинът загуби тежко от Кличко, но със сигурност за себе си е направил важни изводи. А точно от тежките загуби се вадят и големите поуки, които може да преобърнат кариерата ти в положителна посока. Самият Пулев призна в интервю преди месец, че точно поражението от Кличко го е научило на важни неща, като това например, че трябва да остане фокусиран и внимателен и да не бъда прекалено самоуверен. 

Така Кобрата загуби, направи своите изводи и отново е на победния път. Той записа вече 2 победи и гледа уверено към мача с Чисора. Защото Кубрат Пулев прекрасно осъзнава, че този мач е от изключителна важност за кариерата му. Победата ще означава европейската титла, която всъщност българинът спечели в началото на своя шампионски възход. А една победа и европейски пояс ще му отвори отново пътя към нов шанс да се бие за световната титла. Така че бъдете сигурни: Кубрат ще се справи. Време е за нов връх!

На Кобрата ще му е трудно. Александър Попов, Dnes.bg

Едва ли има българин, който се вълнува от спорт, който да не стиска палци за успех на Кубрат Пулев срещу Чисора. Със сигурност опонентът му не е от най-големите звезди в категорията, но не бива да бъде подценяван.

Още повече, че след загубата от Кличко и Кобрата не беше толкова убедителен в последните си два мача, които взе.

Европейската титла е важна за Кубрат, за да може отново да атакува големия връх. Чисора изглежда като комедиант, но в никакъв случаи не е слаб боксьор. Британецът е в серия от 5 поредни победи, макар и срещу посредствени противници.

Звездният миг на 32-годишният боксьор беше мачът за титлата на Световния боксов съвет срещу Витали Кличко през 2012-а. Тогава той си позволи да зашлеви украинеца на кантара, а на следващия ден се изплю върху брат му на ринга. Витали беше решен да накаже жестоко Чисора, но не успя да го нокаутира, въпреки че доминираше в мача. Чисора стана едва четвъртият боксьор от 45-те жертви на по-големия брат Кличко, който остава на крака до края на мача.

В своите 30 професионални мача Дерек има 25 победи, като прави впечатление, че 17 са с нокаут. Има 5 загуби, а в България ще му стискаме палци за шеста. Но място за подценяване няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
klichko преди 8 години
то нашият така беше изплашил кличко, че оня се беше притеснил да не би да го е убил ....., че да не стане и сега така
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Берлин"Путин може да ги пребие и двамата."Багата направи грешка да бие един от охраната му и съдбата не му прости. И Брус Ли си позволи да "бие" Чък Норис във филм и плати с живота си.
9
1
 
3
 
! Отговори
пепо преди 8 години
Търси все такива , къде са увехнали, белким бие .Кличко го сложи на място в Б група , но той пак устат .Падне ли и сега да не говори за титли а, каквото такова .
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пулев е една торба с голяма уста...Нищо повече.
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ко, НЕ! Никакъв шанс няма Пулев. Нокаут е до 6-ят рунд.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
отговорът е Не!
5
12
 
15
 
! Отговори
В Няколко Реда преди 8 години
Като гледам как са се гушнали си представям каква "голема битка" ще е на ринга.тези може и по една *** да си ударят преди "мача" хей така за загрявка.А иначе ако Опулев спечели тази титла то значи че тя няма никаква стойност и може всеки квартален терикат да я спечели.
4
13
 
17
 
! Отговори
Пуно преди 8 години
Кубрат за никав не стаа
3
10
 
23
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Путин може да ги пребие и двамата.
2
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чисора има здрави тупалки и си мисля ,че Кубрат няма големи шансове и ще бъде нокаутиран.Като вземем и смешната стойка на кобрата със тези разперени ръце ,положението става страшно безнадеждно
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пулев е голям патриот,но защо се хилеше когато Чисора смачка българското знаме и си го отърка знаете къде? Неговото патриот арство май е само пи ар.