Бъчварова vs. доброволните отряди: Евтина и опасна слава...

Вътрешният министър се разграничи от похвалите на премиера
12 апр 2016 15:00,
224
Бъчварова vs. доброволните отряди: Евтина и опасна слава...
Снимка: архив Булфото

Вътрешният министър Румяна Бъчварова се опълчи на доброволните отряди и разкритикува гражданските арести на мигранти.

"Трябва да внимаваме не само за нелегално пресичащите границите, но и за тези, които искат да се възползват от тях. За пари или за евтина и опасна слава", написа МВР-шефът в профила си във Facebook.

Думите й идват на фона на зачестилите гледки на повалени и обезвредени от граждани мигранти.

Още по темата

При последния случай любителски кадри показаха как група млади мъже арестуват трима нелегални мигранти в Странджа.

На видеото се виждат трима, проснати на земята мъже, с вързани със "свински опашки" ръце зад гърба. Глас зад кадър пък им обяснява на български да се връщат в Турция.

Вчера премиерът Бойко Борисов благодари на "тези момчета" и обяви, че всяка помощ е добра дошла. Това разсърди Българския хелзински комитет, който сериза главния прокурор Сотир Цацаров за подбуждане към насилие.

Гражданските арести на мигранти у нас отекнаха и в европейски медии, които критикуват доброволните отряди.

Днес в профила си във Facebook Бъчварова обяви, че само компетентните органи могат да преценят кое е целесъобразно за бежанците. Министърът нападна и медиите, които дават ефир на гражданските арести.

"Излъчването на видеозаписи от гражданските арести показва безкритичност в търсенето на рейтинг и е лесен начин за облъчване на обществото", написа още тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
26
 
! Отговори
смях преди 8 години
Слаба власт,слаба и не работеща полиция,но не си признават и вместо да вземат мерки те дрънкат глупости и ни правят на луди.......
93
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчво не завиждай, сега заспалото МВР няма със какво да се похвали по медиите. Май нарочно ги пропущате за да ни покажете как после ги залавяте е туй е евтина и опасна слава. Е да ама се оказа че все още има достойни бългри и ще ни защитят за разлика от неработещите институции, а от теб чакаме оставка.
92
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да хвалиш и да вярваш на политици е наивна работа.Мнението на Бъчварова по този въпрос ми допада.Достойна позиция.Дано е от сърце.
91
0
 
26
 
! Отговори
Национал преди 8 години
С твоите торбести плъхове няма да стане работата, затова евала на доброволците!
90
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може би евтина слава, защото не са на държавна заплата. Представяте ли си това ако беше извършено от правилните хора, и правилните началници да оберат лаврите. То шеше да бъде една помпозност, едно стъпване все едно имат 2 декара МИРодия в Хималаите.
89
2
 
40
 
! Отговори
е преди 8 години
АМИ ГЛЕДАЙ СИ РАБОТАТА *** КОКОШКО................ХОРАТА ВЪРШАТ ВАШАТА РАБОТА, ЗАЩОТО СТЕ НЕКАДЪРНИ
88
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
https://youtube/watch?v=M3Qn-h4nj_4Тези момчета доброволци правят всичко по закон. 23 мигранти от афганистански произход. Предполагам министъра няма да има нищо напротив такова съдействие на органите на реда.
87
0
 
31
 
! Отговори
до Румен Стайков преди 8 години
А как трябва да се наказва бездействието на държавата?
86
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе кой ще съди коментаторите по телевизиите, които обявиха всички имигранти за джихадисти??? Цацаров ли Мацаров ли, кой, кой, кой? Редовните 5-10-15 коментатори плашеха хората с бежанците, обявиха заплаха за цяла Европа. Осъдете тях, бре.
85
0
 
14
 
! Отговори
стара истина преди 8 години
Всеки съди за другите по себе си. Някои работят само за пари и слава, други безвъзмездно и за другите!
84
1
 
16
 
! Отговори
ясно преди 8 години
До ЕлНе питай къде отиваме а кой ни докара до тук и защо се случва това и тогава се възмущавай,ако полицията работеше както трябва нямаше да се случват такива работи нали!?
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Медиите пуснаха похвали за някакъв, дето хванал нелегални имигранти, имаше похвали, благодарности - герой и половина го обявиха. После медиите смениха позицията и пак търсят разнообразие за Вечерните новини по Новата битиви на канала. Управленците и медиите не се знае на какъв акъл ще са утре, какво са пили и на каква доза са. Медиите, журналистите и управленците гледаха унгарците, гледаха австрийците, па се почудиха дали да пазят дувара с комшиите. Но са едни Бай Тошовци, дето чакат указания от днешния Кремъл - Брюксел.
82
1
 
14
 
! Отговори
нико преди 8 години
С право не я искаше Борисов тая за този пост , но окупаторите чрез Пл. и бхк я наложиха и сега си показа предателските рога .
81
0
 
22
 
! Отговори
оставка преди 8 години
Опасно и кухо е вашето МВР където потъват много пари а не се върши никаква работа,наглостта и лъжите на това управление минават всички граници.....
80
21
 
2
 
! Отговори
Ел преди 8 години
Никой не е упълномощавал тези "доброволци" да ни пазят!Че то така всеки може да арестува всеки с някакво измислено обвинение като се позове на "граждански арест"-къде отиваме?
79
1
 
28
 
! Отговори
Оставка! преди 8 години
Оставка!
78
20
 
5
 
! Отговори
Аз преди 8 години
"Дейността" на "доброволците" е незаконна и всички те следва да бъдат преследвани от закона?Точка! А премиера ги поощри и награди!?Следователно.....
77
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със какво да ги връзваме бе ?
76
3
 
25
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Имам чувството, че АнтиБългарския Хелзингски Комитет направо ни назначава министри и ни контролира държавата.Целта е да изчезнем, но някой българи заради едната заплата затриват нацията.Мизерия
75
2
 
25
 
! Отговори
Георги Шопов преди 8 години
Бъчварова ако МВР беше хванало престъпниците нямаше да се принудят хората да ви вършат работата.Не плямпаи а работи!!!!!!!!!!