Третата световна война вече е започнала – по руската телевизия!

Коя е причината за тази треска?
13 окт 2016 21:15, Елка Василева
455
Третата световна война вече е започнала – по руската телевизия!
Снимка: архив, Reuters

Трета световна война може би няма да има, но за хората, които си пуснат телевизорите в Русия, тя вече е започнала, пише Франс прес.

Водещият на централната информационна емисия на държавната телевизия в неделя вечерта съобщава, че руските противовъздушни батареи в Сирия ще "свалят" американските самолети.

По новинарската телевизия "Россия 24" дават репортаж за подготвянето на бомбоубежища в Москва в случай на ядрено нападение.

В Санкт Петербург информационният сайт "Фонтанка" твърди, че губернаторът иска да определи дневна дажба за хляб за бъдеща война въпреки обясненията на властите, че искат просто да стабилизират цената на брашното.

А по радиото се обсъждат учения на "гражданска защита", в които според министерството на извънредните ситуации ще бъдат мобилизирани 40 милиона руснаци за една седмица. В програмата са предвидени евакуации на жилищни сгради и действия при избухване на пожар.

Ако пък някой си изгаси телевизора и тръгне на разходка по московските улици, е много вероятно да попадне на огромни "патриотични" графити на пропутински художници и на организацията "Сет", която покрива сгради с изображения на мечката символ на Русия или раздават бронежилетки с нарисувани гълъби на мира.

Причината за тази треска, за това увличане по неизбежността на "Трета световна война"? Прекратяването на 3 октомври на преговорите между Вашингтон и Москва за сирийския конфликт след провала на примирието, което двете сили договориха с голяма настойчивост в Женева през септември.

Веднага след това руските и сирийските бомби превърнаха Алепо в "ад на Земята", както се изрази ООН, и предизвикаха критиките на Запада.

Междувременно в Сирия руската армия продължи да действа сама през седмицата, разполагайки във военната си база на сирийското пристанище Тартус противовъздушни батареи С-300, способни да поразят изтребители. Тя изпрати и корвети, оборудвани с ракети, които на теория могат да потопят военни кораби. С други думи това е демонстрация на сила, насочена не към джихадистите и другите сирийски бунтовници, а към американския флот и авиация.

Конфронтация

В Москва, където руските и западните журналисти лягат и стават с комюникета, изпращани от руското министерство на отбраната, конфронтационната атмосфера се препредава и допълва от медиите. Говорителят на руската армия генерал Игор Конашенков отправя предупреждения към Белия дом, Пентагона и Държавния департамент.

"Напомням на американските "стратези", че противовъздушните ракети С-300 и С-400, които подсигуряват въздушното пространство на руските бази "Хмеймим" и "Тартус", имат радиус на действие, който може да изненада която и да било неидентифицирана летателна машина", каза той на 6 октомври. Това бе едва прикрита заплаха срещу САЩ.

В ефира на държавната телевизия "Россия 1" водещият Дмитрий Кисельов, който е и шеф на Руската информационна агенция "Новости", обобщава идеята на ген. Конашенков за "обикновените хора като вас и като мен": "ние ще свалим" американските самолети. После разкри "план Б" на САЩ за Сирия. "План Б, най-общо казано, е, че САЩ ще прибягнат към пряко използване на сила срещу армията на президента Башар Асад и срещу руската авиация", каза той.

"Трябва ли да се страхуваме от провокации? Именно по този начин САЩ се включиха във войната във Виетнам", каза Кисельов, след което предупреди западняците, че разположените ракети в Калининград - руски анклав, граничещ с Полша, могат да бъдат въоръжени с ядрени бойни глави.

"Днешна Русия е повече от подготвена - най-вече психологически - за новата спирала на конфронтация със Запада", написа Георгий Бовт в статия за информационния уебсайт "Газета.ру".

Политологът предвижда два сценария, имайки предвид икономическите затруднения за Русия. Според първия, оптимистичен, двете сили ще "постигнат споразумение за новите условия на съвместно съществуване, нещо като втора ялтенска конференция", казва той, визирайки разделянето на сфери на влияние между САЩ и Съветския съюз след Втората световна война. Катастрофалният сценарий е Русия да реагира според добре известните правила на улицата: "ако боят не може да бъде избегнат, удари пръв".

В интервю за РИА "Новости" последният съветски президент Михаил Горбачов, който преди 30 г., заедно с американския президент Роналд Рейгън стана инициатор на началото на края на Студената война, предупреди неотдавна, че светът "се приближава до опасна зона".

Първият признак на разведряване след няколко дни вербални нападки дойде в сряда, когато Москва обяви, че в събота ще има международна среща за Сирия в Лозана. Тя вече изглежда като последен шанс за американския държавен секретар Джон Кери и за руския външен министър Сергей Лавров. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре правят руснаците подготвят се , а ние какво правим? Тук няма нито едно работещо бобмоубежище! Пречиствателна система филтри и помпи нагнетяването на въздух най важните лементи не работят или са с истекъл ресурс! Американците разпалват войните по света но с Русия ще се наакат! Ще сеналожи да водят война натяхна територия а те за това не са подготвени въпреки многото американски военни ръководства написани по въпроса като war at home
246
4
 
37
 
! Отговори
Дж преди 7 години
За Нашия Ганъо 315 руснаците били тетки и мужици, да ти имам самочувствието смотаняко
245
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво стана с военновремевата подготовка на учениците? Навремето ни водиха до най-близкото бомбоубежище и слагахме противогази? Ама тогава управляващите мислеха как да спасят народа, а сегашните мислят как да затрият по-бързо поколението!
244
3
 
39
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Знаете че САЩ и Русия са на ръба на война по време на Кубинската криза 62г.Тогава излиза доклад на младото по това време ООН че , при евентуална ядрена война радиацията в световен мащаб ще се се покачи за 2 години над 1000 пъти над нормата което ще е пагубно за целия свят.Още тогава двете държави са имали моща да унищожат целия свят представете си сега 55 г по късно!!!Всичко това което се случва в момента е режисирано от САЩ и Русия и целта е просто да разлаят Кучетата!!!
243
13
 
40
 
! Отговори
гого преди 7 години
Масова психоза на фона на свършващите пари и държава управлявана от човек обхванат от кризата на третата възраст е много опасна комбинация.
242
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малее отдавна е почнала .И като са замисля как ще свърши направо ГЕРБ да си бият шута от БГ .Путин окупирва Америка за 30 минути и ЕВРОПА няма кой да слуша повече .
241
2
 
35
 
! Отговори
Ето ви комунизъм!!! преди 7 години
Всичко ще се оправи, когато държавите приемат нормативи всяка държава да живее според приносите си към планетата, а не според заграбените територии и ресурси. Международни нормативи за площ на глава от населението, както и за разпределение на ресурсите. Гамените, които са заграбили територии, за да разполагат ракети и да изнудват, ще ги предоставят на работливите от цял свят, на които им липсва земя, за да работят и произвеждат. Така убийците и терористите няма да се крият зад гълъбчета на мира
240
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мужиците и тьотките винаги трябва да изпитват страх от врага, за да могат да обичат безусловно батюшката-цар!Пропаганда за затягане на гайките. Путин много добре познава руската психика и затова ще властта доживотно. После по стара руска традиция ще го обявят за тиранини и ще се хвърлят в обятията на новия батюшка!
239
1
 
48
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Не знам защо доста хора си мислят, че при възникване на трета световна война ще има победител?!? Не, няма да има такъв, Земята ще стане мъртва планета, ако изобщо ще съществува като такава. Ядреният потенциал, съществуващ в момента е способен да разруши 40 /четиридесет/ планети като нашата... и си направете елементарна сметка дали някакви "противоядрени" убежища могат да ни спасят!
238
4
 
39
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Ангел 314Ако ЦРУ допусне дори трета страна да убие Путин и около убийството да има нещо мътно. ФСБ(наследника на КГБ) няма да убие Президента на САЩ който както знаем е една МАРИОНЕТКА от която малко неща зависят. ФСБ ще гръмне основните от милиардерите седящи зад САЩ политика. А тези богаташи изобщо не щат да умират.
237
4
 
40
 
! Отговори
Гибона преди 7 години
Цецка ще ни спаси. Само Цецито има великата сила да ни изведе напред. Давай Цеци.....хахахахахахахаххахахахаххахахахахахахха
236
2
 
33
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 313Ами то е ОЧЕВИДНО за тези дето следят какво реално става по света. 25 години след Чечня в Кавказ все още има много ИСЛЯМИСТИ и то редовно спонсорирани от някой(КОЙ) извън границите на РФ. Със сигурност поне 6000 от тези граждани на РФ са дефилирали в Сирия или по-точно в ИД. В медиите на запад се вдига много шум само по три повода в Сирия. Унищожени някакви бойци(разбирай сред тях има руснаци), превзета от САР стратегическа точка(Алепо) или поредната постановка(ООН конвоя)
235
0
 
36
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Ако ще Руските тайни служби да Убият Американския президент или обратното ЦРУ да убие Путин война между САЩ и Русия няма да има никога.Ако бъде взривен само 10% от Ядрения Арсенал на 2-те свръхсили Планетата ще бъде напълно унищожена или ако Русия си взриви Ядрения Арсенал който се съхранява на остров Нова Земя на Северния Полюс света загива до 1 година.Същото се отнася и ако САЩ взриви нейния Ядрен Арсенал.Разбирате че 2-те държави могат да унищожат света дори без да се бият!!!
234
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко, всеки блъф носи неизбежни последствия. И нас при комунизма ни рисуваха като гълъбчета на мира и ни учеха в училище, че ни пазят от атомни бомби, а се оказа, че зора бил да напълним джобовете на бандити и престъпници. Другариатът още не се е отказал от сладката си мечта да се обогатява от пропагандни измами, но и на руснаците ще им писне точно както и на нас и сами ще се наредят на опашката за НАТО да ги пази от китайците и турците, които си чакат часа да оглозгат остатъците от глупа Русия
233
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При един международен конфликт земите заграбени от алкохолиците в крайна сметка ще бъдат върнати на тези, от които са отнети, а "великата" русия ще се превърне в малка черна дупка!Това трябваще да стане още преди 80 год, ако американците не бяха направили най-голямата грешка в историята си- да залошат на неблагодарните" у.шанки".
232
8
 
37
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Третата Световна че наближава трябва да е ясно на всички.Но в нея САЩ и Русия ще се бият рамо до рамо както преди 71 г. и противника ще са всички Мюсюлмански държави!Това което се случва в момента е режисирано от САЩ и Русия и има за цел да изкара извън нерви всички Ислямски държави чрез Репресиите върху тях които са отговор на Ислямската им политика имаща за цел да ислямизира Европа и други части от света!
231
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да се види сметката на джуджето!Тази партия КПСС за един век е създала милиони и.ди.оти!Въпроса с червеният агресор трябва да се реши окончателно.
230
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво направи Америка през последните 20 години .На всякъде където имаше интерес свали " диктаторите " . В страните им настана хаос . Набутаха си техни фирми и прилапаха апетитните части от икономиката на страните . При нас стана доброволно .За това Б.Б. не е тиранин а им е приятел (защото слуша)Смучат от целия сват! Русия им е неизгодна защото е богата , но не се дава . Ей за това е всичко .Защо при Елцин и Горбачов бяха приятели ? Защото за малко водка им клякаха !
229
4
 
34
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Виготура 311Да Ленд лиз има помощ в победата над Германия но умнико като не знаеш какво става проследи парите. 11(ЕДИНАДЕСЕТ) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПОМОЩ ПО ЛЕНД ЛИЗ Е ПОЛУЧИЛА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОТ СССР.Ленд лиза за СССР е бил МНОГО ЦЕНЕН но не и решаващ на живот и смърт. Реално Москва дори може би щеше да падне. загубите на СССР нямаше да са 27-28 милиона човека - повече щяха да бъдат но пак щяха да смажат немците.
228
3
 
39
 
! Отговори
До 311 преди 7 години
Първо трябва малко да прочетеш ,а после да дращиш глупости тук.Американците продаваха оръжие ,техника ,облекла и храни както на СССР ,така и на Германия.И едва след като видяха ,че руснаците са на път да завладеят цяла Европа хукнаха да надпреварват с тях.Я виж кога САЩ се намесва във войната и къде са по това време вече руснаците