Елитните бригади на Путин претърпяват тежки загуби в Украйна

Те са зле оборудвани
27 май 2022 15:40, Нели Христова
389
Елитните бригади на Путин претърпяват тежки загуби в Украйна
Снимка: БГНЕС

Според британското разузнаване елитните въздушно-десантни сили на президента Путин са понесли тежки загуби, след като са били хвърлени в битки, по-подходящи за по-тежки бронирани пехотни части.

Министерството на отбраната на Великобритания заяви, че парашутистите от ВДС са участвали в "няколко забележителни тактически провала". Те включват неуспешното преминаване на река Сиверски Донец в Източна Украйна този месец и щурмуването на летище Хостомел край Киев.

Парашутисти на ВДС извършиха щурм на летището с около 30 хеликоптера и въпреки че го превзеха, победата им беше краткотрайна, тъй като украинците успяха да си го върнат.

Министерството на отбраната също така цитира "забавения напредък" на ВДС към град Изюм от миналия месец.

"ВДС са бил използвани за мисии, по-подходящи за по-тежка пехота и са претърпели много жертви. Тяхното смесено представяне вероятно отразява стратегическо лошо управление на тази способност и неуспеха на Русия да осигури превъзходство във въздуха", казват от МО.

Още по темата
Министерството оцени, че "неправилната работа" на ВДС в Украйна подчертава как значителните инвестиции на Путин във въоръжените сили са довели до "небалансирани" сили.

"Неуспехът да се предвиди украинската съпротива и последвалото самодоволство на руските командири доведоха до значителни загуби в много от по-елитните части на Русия“, каза МО.

Робърт Кларк, научен сътрудник в Civitas, се съгласи, че силите са били използвани неправилно. "Те са зле оборудвани да завземат критичните плацдарми поради липсата на надмощие във въздуха и са леко разгърнати. Те нямат необходимото оборудване", казва той пред The Times, добавяйки, че би било по-добре да се използват с тактически групи на пехотния батальон за укрепване на руските щурмови линии или за използване на пролуките в отбраната на противника за бързи териториални завоевания.

Бен Бари, старши сътрудник по сухопътна война в Международния институт за стратегически изследвания, каза, че не е необичайно парашутисти да бъдат използвани на земята, когато не могат да извършат операция във въздуха.

"Британците използваха по този начин 16 въздушно-щурмова бригада в Ирак. Използването на въздушно-десантните войски по този начин често се е случвало и често е успявало", каза той.

Украинското главно разузнавателно управление отбеляза, че до 60 процента от високоточното въоръжение на Русия е изчерпано, така че тя търси други методи за нанасяне на удари по критична инфраструктура и е засилило използването на самолети за подкрепа на офанзивите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
18
 
16
 
! Отговори
дяконЪ преди 1 година
....ама абсолютни глупости, ама абсолютни!Аман от центрове за изследване от дистанция....Заповядайте в Донбас и гледайте на живо....Аман от изследоваттели и реотани.Руските сили имат подкрепа и от населението в Южна и Източна Украйна.Вече има битови скандали между украинци, които предизвикват смях - съседи се карат и заплашват да си минират един друг двора....разведряват пейзажа....29:1 Скоро Одеса (32990 - Там където другите не.могат)
246
11
 
15
 
! Отговори
Ha преди 1 година
Някой руски *** може ли да ми обясни защо не "денацифицираха" Киев и нркоманското правителство :)????????????????????????!!???????????????????????? Някой друг руски *** да ми каже де са бабите с карамфили те да посрещат освободителите??????????????????????
245
11
 
11
 
! Отговори
Нормален човек преди 1 година
Ха...ха.. ха... Невероятна журналистика... Докато си чоплят в носа и измислят някоя глупост. Връщайте дипломите и на село.Ама и за там трябва акъл. Може да се ударите с мотика в главата, като ви гледам възможностите.
244
8
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Аз пък чета по чужди сайтове,че е обратното.
243
18
 
16
 
! Отговори
Ha преди 1 година
Ами то е очевидно!!Ако се справяха и нямаха загуби на втория ден щяха да са в Киев.А то какво стана стигнаха до Киев и после ядоха шамарите оттеглиха се от 3 области и се окупаха в Домбас!Големите градове го отблъснаха и просто унищожиха Мариопул Тва е.А и един завод! И това с помощта на Брларус
242
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
внимаваите да не се загубите главите си ваще лъжи господа журналисти истината знаем киевските власти майче щк дават без бои зопорожие на руснаците
241
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучето си лае,а кервана си върви!
240
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглосаксонска политика - по една лъжа на всяка минута.
239
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие на норма някаква ли сте - ВСЯКА седмица, регулярно, излиза по една "новина" как Путин търпи тежки загуби. И, което е най-интересно - източникът винаги е някой си от британските тайни служби. Даже по комунистическо някакси по-адекватно ни набиваха пропагандата.
238
20
 
16
 
! Отговори
555 преди 1 година
Винаги като видя под някоя статия мощен русофилски рев , знам че е вярна и е ударила точно където най боли. Британците са пропуснали Чернобаевка. Там руснаците що бой изядоха
237
13
 
42
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
Щом видя "британското разузнаване, британските учени, британските медии, британските политици" спирам да чета.
236
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Воят на рублофилите е музика
235
5
 
3
 
! Отговори
Mariana Orvis преди 1 година
Otnovo pyblikyvana lyja ☹
234
18
 
31
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Тия глупости как ги раждате в тоалетната ли,сънувате ли ги някой ви ги разказва ли,на врачки ли ходите или може би най вероятно добре ви плащат за да ги измисляте и разпространявате,но само да вметна въпреки че съм убеден че това едва ли ще ви трогне точно като тези за които пишете толкова старателно, когато някой взема отношение по такива въпроси той вече е страна в конфликта и носи отговорност точно толкова колкото онзи който държи оръжие в ръцете си, така че не си мислете че на лъжата
233
2
 
11
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Ти да видиш!!!
232
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая двете страни заедно ще подпукат Запада който е причината за войната страданията и жертвите. Запада е доста виновен. С.Америка тоже.
231
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олд можеш ли да кажеш защо си измисляш фейк новина. Няма такова нещо.Разпространявал фейкове
230
1
 
4
 
! Отговори
До Уф преди 1 година
Ами не чети бе, насила ли те карат !?
229
1
 
5
 
! Отговори
П. У. Тин. преди 1 година
Един ще падне, друг ще го смени,.. какво тук значи някаква си войнишка личност !
228
19
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрън дрън та пляс! А бе целия НАТО,барабар с Американците се излагаха с афганистанските племена цели 10 години и накрая се изнизаха тихомълком миналата година,сега след само половин година го раздават експерти и мачовци! Я моля ви се!