Елитните бригади на Путин претърпяват тежки загуби в Украйна

Те са зле оборудвани
27 май 2022 15:40, Нели Христова
389
Елитните бригади на Путин претърпяват тежки загуби в Украйна
Снимка: БГНЕС

Според британското разузнаване елитните въздушно-десантни сили на президента Путин са понесли тежки загуби, след като са били хвърлени в битки, по-подходящи за по-тежки бронирани пехотни части.

Министерството на отбраната на Великобритания заяви, че парашутистите от ВДС са участвали в "няколко забележителни тактически провала". Те включват неуспешното преминаване на река Сиверски Донец в Източна Украйна този месец и щурмуването на летище Хостомел край Киев.

Парашутисти на ВДС извършиха щурм на летището с около 30 хеликоптера и въпреки че го превзеха, победата им беше краткотрайна, тъй като украинците успяха да си го върнат.

Министерството на отбраната също така цитира "забавения напредък" на ВДС към град Изюм от миналия месец.

"ВДС са бил използвани за мисии, по-подходящи за по-тежка пехота и са претърпели много жертви. Тяхното смесено представяне вероятно отразява стратегическо лошо управление на тази способност и неуспеха на Русия да осигури превъзходство във въздуха", казват от МО.

Още по темата
Министерството оцени, че "неправилната работа" на ВДС в Украйна подчертава как значителните инвестиции на Путин във въоръжените сили са довели до "небалансирани" сили.

"Неуспехът да се предвиди украинската съпротива и последвалото самодоволство на руските командири доведоха до значителни загуби в много от по-елитните части на Русия“, каза МО.

Робърт Кларк, научен сътрудник в Civitas, се съгласи, че силите са били използвани неправилно. "Те са зле оборудвани да завземат критичните плацдарми поради липсата на надмощие във въздуха и са леко разгърнати. Те нямат необходимото оборудване", казва той пред The Times, добавяйки, че би било по-добре да се използват с тактически групи на пехотния батальон за укрепване на руските щурмови линии или за използване на пролуките в отбраната на противника за бързи териториални завоевания.

Бен Бари, старши сътрудник по сухопътна война в Международния институт за стратегически изследвания, каза, че не е необичайно парашутисти да бъдат използвани на земята, когато не могат да извършат операция във въздуха.

"Британците използваха по този начин 16 въздушно-щурмова бригада в Ирак. Използването на въздушно-десантните войски по този начин често се е случвало и често е успявало", каза той.

Украинското главно разузнавателно управление отбеляза, че до 60 процента от високоточното въоръжение на Русия е изчерпано, така че тя търси други методи за нанасяне на удари по критична инфраструктура и е засилило използването на самолети за подкрепа на офанзивите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
18
 
43
 
! Отговори
Майдан преди 1 година
Това на Северски Донецк е отпреди половин месец, а за Гостомел беше в началото на войната. В момента ВСУ панически отстъпва в Донецк. Пълно е с клипчета на цели части, които се предават и дезертират и на други, които бягат под обстрел панически. Руснаците пробиха и при Светлодарск, вече са в Лиман и Северодонецк. Започва обсада на Запорожие скоро. Да вдигат белите знамена западноукраинците, че все по-зле ще става. Кисинджър им го каза вече.
206
19
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Претърпяват тежки загуби превземайки всекидневно село след село и град след град. И така до Днепър и цялата Южна Украйна. А британските служби се наслаждават на загиналите славяни.
205
24
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да кажа на по младите хора на които родителите се грижат всичко да им е ,,на тепсия,, Млади и прекрасни хора не бързайте да се подвеждате от пропаганди. Искам само да ви кажа че за Окрайната шанс имаше когато Путин ги молеше да си спазват договора от Минск. Вече нямат шанс дори Полша точи зъби да захапе голям пай -западната част на Окрайня.
204
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като се събудите - отвили сте се!
203
14
 
30
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
А прословутото министерство на отбраната на Великобритания да каже нещо за котела който вече е "оперативно обкръжение" на украинските войски в Луганск и Северодонецк?
202
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко е вярно заглавието е под въпрос. На годините на които съм само ще кажа (от опит) че накрая независимо от всички хамерикански пропаганди ще победи Русия (щем или нещем).
201
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не думай!!!
200
14
 
22
 
! Отговори
kiko преди 1 година
Спрете с тая дезинформация.В момента се решава съдбата на 10 х украински войници.Ако Путин пожелае,те ще бъдат изтрепани,дано да се предадат и да живеят скоро нормален живот.Донбас вече е загубен за Украйна.Остава Николаев и Одеса.Харков е под угроза,заради обстрелите на Белгородска и Руска области.
199
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен елитните бригади на някой Народът ни претърпява още по големи загуби благодарение на Урсула ,Борел,Бай Дън,Сорос и други нaциcти който са окупирали властта и се опитват да унищожат милиони хора по целия свят. Тези дни ИНДИЯ също забрани износа на пшеницата и царевицата си. Преки виновници търсете в Европейския парламент
198
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 278 Няма толкова водка, че *** да могат да стигнат до Полша!!!
197
33
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро висши руски военни ще бъдат съдени от международния накзателен съд, така както бяха съдени нацистите след ВСВ.
196
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трима чуждестранни наемници, воювали на страната на Украйна в Донбас и Попаднали в плен, могат да бъдат екзекутирани в Донецката народна република. Става дума за двама британски граждани Андрю Хил и Шо не Пере, както и Садун Ибрахим, който е поданик на Кралство Мароко.
195
13
 
36
 
! Отговори
БЕЗ Коментар преди 1 година
Според британското разузнаване...................................
194
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ''Риа новости" прочетох, че са пленени британци
193
21
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И заради тези тежки загуби, скоро Русия ще стигне до Полша, а печалещата всички битки окрайна съвсем скоро геройски ще подпише безусловна капитулация.
192
23
 
40
 
! Отговори
Стар чвор преди 1 година
Победа Русия..Лимани падна ,скоро кадировци в Лвов и Варшава Ние помним .Руският Цар ни спаси от турците , винаги ще сме с Русия
191
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко ниско интелигентен е човек който се радва на смъртта. Аз това не го мога и не го разбирам.
190
10
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Що се отнася до форсирането на река Сев. Донецк то там провала е на ЛНР + Руските части и става въпрос за мотопехотни и моторизирани части, а не за десантни такива!Да там определено е допусната сериозна грешка и виновните трябва да понесат заслуженото наказание. По точни данни са унищожени предимно БМП 1 на ЛНР около 18 бр, няколко МТЛ около 10 и няколко до 5-6 Т72 (може и да са по-малко) всичко останало е камиони. Главното е че голяма част от техниката подлежи на ремонт на около 60% Пропаганда
189
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Либералната демокрация позволява на хората всичко. Един седнал да критикува Кисинджър. Това е смешно и жалко. Дори в соца имаше класи и всеки си знаеше мястото
188
12
 
30
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Четеш и просто не знаеш какво да кажеш. Неверни данни, объркани времево събития, неточна до абсолютно до недостоверна информация. Първо Гостомел го щурмуваха съвсем не десантните части, а специални части 200 човека и си го превзеха стой та гледай, удържаха отбраната до пристигането на основните части, последващото изтегляне, което беше практически след 1,5 месеца нямо нищо общо с тази операция.