Serj Tankian: Събирането на SOAD e възможно

Малко преди да видим Серж за първи път в България, се свързахме с него за да му зададем 4-5 много бързи въпроса
2 юли 2010 17:19, Екип на Dnes.bg
0
Serj Tankian: Събирането на SOAD e възможно
Серж Танкиан (Serj Tankian) стана световна звезда благодарение на уникалната си група System Of A Down, но пък в последно време жъне голям успех само със собственото си име, като соло изпълнител.

Тази година на Spirit Of Burgas ще имаме възможност да го гледаме за първи път у нас, а това си е събитие. Арменеца е един от най-атрактивните съвременни изпълнители и притежава  уникален  глас.

Наскоро Серж приключи един изключително интерес проект с Оукландската филхармония, в резултат на който се появи зашеметяващото dvd Elect The Dead. Разпитахме малко Серж за това и за БТП (бъдещи творчески планове).

Разкажи на усещането да си на сцена с цял симфоничен оркестър.

Това е мощно усещане, да си с толкова много хора на сцената свирещи на толкова различни инструменти с много силна динамика. Снощи бяхме в Берлин със Националния чешки симфоничен оркестър, пред напълно разпродадена зала и мога да кажа че беше просто невероятно!

Как се стигна до този интересен проект – симфоничното DVD на Elect The Dead

Ами някак си беше доста трудно да подмина възможността да работя с оркестър. Така че когато получих предложение от Оукландската филхармония за този проект, дори за секунда не съм се замислил дали да приема. Отне ни доста време и труд да наредим нещата, но всичко си струваше. Сега целия този опит и подготовка могат да се приложат директно със всеки друг оркестър и да го представим по света. Колкото до самото DVD, то беше снимано на един единствен концерт в Оукланд.

Импортни тук това:



Вече трябва да имаш планове и за нов проект?

Следващия ми проект е  Imperfect Harmonies - новият ми солов албум, който ще излезе на 7 септември. Веднага след това ще се заема с промотирането на музиката която написах за мюзикъла „Прикованият Прометей“ (Prometheus Bound), който ще излезе през март 2011.


Следиш ли какво се случва със Scars On Broadway?

Не съм сигурен какво имаш предвид. (В Scars On Broadway се подвизават членоее от System Of a Dawn б.р.)

А завръщане на System Of a Down, мислиш ли понякога за подобно нещо, възможно ли е?

Разбира се, че е възможно.

Следиш ли активно световната политика, тези дни?

Да, аз съм лаком гео-политически читател.

А следиш ли Мондиала?

Гледам мачове с приятели, но не подкрепям никой отбор повече от останалите.

За финал не можем да не изтресем някое клише, имаш ли поглед върху българската култура?

Имам и мисля, че най-изключителното музикално наследство на България е Мистерията на българските гласове. Хармониите са изключително вдъхновяващи!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари