Китаристът на INXS остана без пръст при инцидент

Кариерата на Тим Фарис е под въпрос
11
Китаристът на INXS остана без пръст при инцидент
Снимка: Reuters, архив

Китаристът на австралийската рок група INXS Тим Фарис е пострадал сериозно при инцидент и е изгубил пръста си, което подлага под въпрос бъдещата му кариера, предадоха Франс прес и ДПА, позовавайки се на звукозаписната му компания "Петръл рекърдс".

В инцидента, случил се преди две седмици, безименният пръст на лявата ръка на Фарис се е заклещил в котвена лебедка и е бил откъснат. Китаристът е претърпял две операции за пришиването му и вече се възстановява у дома.

57-годишният Тим Фарис е изпратил имейл до останалите членове на групата, в който изразява съмнението си, че отново ще може да свири с тях.

Фарис е съосновател на сформираната през 1977 г. група INXS. Австралийските рокаджии се радват на голяма популярност в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век.

Сред хитовете на групата са Original Sin, Suicide Blonde и Need You Tonight. През 2012 година - 15 години след самоубийството на харизматичния фронтмен Майкъл Хъчънс, INXS оповестиха, че се разделят, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: INXSТим Фарис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Еми преди 9 години
INXS са една от любимите ми групи! Жалко за инцидента!
8
0
 
0
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
До РъбестияИнцидентът на Айоми всъщност води до изобретяването на хеви метъла, т.е. той не е никакъв инцидент, а щастлива случайност :)
7
1
 
2
 
! Отговори
от сидни ав$$тралия преди 9 години
ако ги срещна ще им предам вашето мнениепоздрави от Сидни Ав$тралия, на 25 на концерта в Операта ще слушам също не по лоши китаристи. Роксет ще ми свирят на ухо в А сектора най отпред където билетите са по няколко стотака :)
6
0
 
0
 
! Отговори
razgradski pop преди 9 години
ами да се пенсионира...предполагам че няма да му е трудно да свързва двата края...
5
0
 
0
 
! Отговори
28018 преди 9 години
И това ако не е проклятие?
4
0
 
1
 
! Отговори
Ръбестия преди 9 години
До dominiciПрав си, не го помислих!
3
0
 
3
 
! Отговори
dominici преди 9 години
2, все добри примери даваш, но не забравяй че и Клептън и Айоми са имали години наред да практикуват и да заобикалят проблемите си. Човека тук е загубил пръста си преди 1-2 дни. Дай му малко време да се освести. Не бързай с обидите.
2
5
 
3
 
! Отговори
Ръбестия преди 9 години
Като младеж, китаристът на Блек Сабат Томи Айоми след инцидент получава частична пареза на ръката. Обръща китарата наобратно и през следващите 35-40 години е един от най-добрите китаристи! Да не говорим за Ерик Клептън, който цял живот е свирил с три пръста... Та тоя глезльо, ако не му се свири, направо да си каже, а не да прави драми от това. Или евтин PR! Иначе бяха голяма група през осемдесетте, преди Майкъл да си сложи въжето!!!
1
7
 
3
 
! Отговори
Райна преди 9 години
Някой явно е закъсал за пари. Ама нищо не се разбра на каква сума е застрахована тая ръка, като основно средство за препитанието му...