Кийт Ричардс: Отказах хероина през 1978 г., кокаина през 2006 г., но още пия

Отказал и цигарите през 2019 г.
23 сеп 2023 17:02, Александър Попов
53
Кийт Ричардс: Отказах хероина през 1978 г., кокаина през 2006 г., но още пия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Отказах цигарите през 2019 г., хероина през 1978 г., кокаина през 2006 г., но все още обичам да пия“. Това признание направи легендарният китарист на The Rolling Stones Кийт Ричардс, който разказа пред британското издание "Телеграф" за това как е излязъл невредим от десетилетията на тежък живот - и защо обича да се подиграва с Мик Джагър.

Ричардс описва как през годините се е отказал от някои от пороците си, включително хероин и кокаин, и е започнал да води живот, близък до трезвеността, наричайки го "уникално преживяване". По-рано този месец Ричардс се присъедини към колегите си Мик Джагър и Рони Ууд, които отдадоха почит на покойния барабанист Чарли Уотс на представянето на предстоящия албум на The Rolling Stones Hackney Diamonds в Източен Лондон.

Преди излизането на дългоочаквания запис Ричардс разказа за отношенията си с многобройните си деца и внуци, за "очарователния процес" на остаряването и за отказа от алкохолната напитка, която той зловещо нарича "ядрени отпадъци".

Ричардс е женен за бившия модел и актьор Пати Хансен, 67-годишна, от близо 40 години. Двойката има две деца - дъщерите Теодора, на 38 години, и Александра, на 37 години. Преди да се ожени за Хансен, легендарният китарист има 13-годишна връзка с музата на The Rolling Stones и "момичето на седемдесетте", покойния модел Анита Паленберг.

Двамата имат три деца - Марлон, който сега е на 54 години, и Данделон Анджела, която през април навърши 51 години. Третото им дете, синът Тара Джо Джо Гън, умира трагично от синдрома на внезапната детска смърт през 1975 г., когато е само на два месеца.

По повод семейния живот Ричардс споделя пред вестника: "Обичам семействата си. Имам няколко - разширени. И всички те се обичат." Ричардс каза, че не е докосвал цигара от 2019 г., отказал се е от хероина през 1978 г., а след това и от кокаина през 2006 г.

"Все още обичам да пия от време на време - защото скоро няма да отида в рая - но освен това се опитвам да се наслаждавам на това, че съм хетеросексуален. Това е уникално преживяване за мен", казва той. Въпреки това, избраното от Ричардс питие вече не е това, което той нарича "Nuclear Waste" (ядрени отпадъци) - смес от водка и портокалова сода, която той често е виждан да отпива по време на предишни интервюта. Въпреки годините на злоупотреба с наркотици Ричардс заяви, че е "благословен" да бъде здрав, когато наближава осемдесетте си години.

Може би съм благословен, че физически това нещо просто продължава", казва той. "Засега нямам истински проблем с остаряването. Има някои ужасяващи неща, които можеш да видиш в бъдещето, но трябва да стигнеш дотам... Примирявам се с идеята да съм на 80 години и все още да ходя, да говоря. Намирам стареенето за очарователен процес".

Новият албум на The Rolling Stones Hackney Diamonds ще бъде издаден на 20 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Кийт Ричардс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДРТ ПДРСТ!
36
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоз дъртук не се ли е схванал, кат го гледам.
35
12
 
7
 
! Отговори
Мутрофанова преди 7 месеца
Тия искат да живеят до 100.Без да ги мумифицират.Като нашия вожд Ленин.
34
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А какви наркотици са вземали комунистите Ленин, Сталин, Хрушчов, Георги Димитров, Вълко Червеноков....Бай Тошо... и какви песни са пеели, в какви оркестри са участвали, какви представления са правели пред народите от петилетка на петилетка, че хората плащаха за тия концерти със злато и милиони, за да стоят на опашки за хляб и бидон лимонада!
33
12
 
12
 
! Отговори
Ужас и упадък преди 7 месеца
Тези не са по-малко девианти от азис, да пропагандираш хероин сред подрастващите си е чисто престъпление.
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз на всеки 3 години си сменям биберона! До 3 годинки биберон с майчино мляко! До 6 годинки биберон с биволско мляко! До 9 годинки биберон с кравешко мляко! До 12 годинки биберон с козе мляко! До 15 годинки биберон с овче мляко! До 18 годинки биберон с тютюневи цигари! До 21 годинки биберон с бира! До 24 години биберон с вино! До 27 години биберон с ракия. До 30 години биберон с водка! ... и сега на 120 години биберон с конско мляко! Искам да продължа до 123 години с биберон на магарешко мляко!
31
4
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 7 месеца
За всеки влак си има пътници.За Ролинг стоунс също.
30
7
 
22
 
! Отговори
кво да кажеш преди 7 месеца
Велики!!!!!!!!!
29
6
 
44
 
! Отговори
Съвременик преди 7 месеца
Не е нормално пъпчиви пубери и недорасли любители на чалгата да коментират титани като Ролинг стоунс !!!........Смешни сте с детските си коментари,хлапаци голобради!
28
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добре си е поживял човека, иначе има доста глупави жени най-вече които нито грам захар не искат да поемат и накрая пак се разболяват защото не се хранят качествено.
27
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това е уникално, цял живот си вредиш и си на 80 :)
26
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
През днес ми следи браузъра на телефона. "Бул. Патриарх Евтимий", "елпром".
25
23
 
6
 
! Отговори
Ядрено лайно преди 7 месеца
Като имаш пари, каквото и да направиш все е добре. Децата му го чакат да откаже ... и да го наследят.
24
13
 
29
 
! Отговори
Розовата Златка преди 7 месеца
Пергишинът не го мислете.Има и пари,има и млади любовници.И както виждате,скоро няма намерение да се сгъва.Мислете за вас си,защото докторята пак са ви приготвили големите губерки,ама тоя път ще има и глад.
23
8
 
60
 
! Отговори
Bad Company преди 7 месеца
"Търкалящите се камъни не хващат мъх""/английска поговорка/! Моля такива,които в Cтоунс виждат само "наркотици" да не се изхождат! Тези са великани, и на който слон му е стъпил на ухото,няма как да коментира музиката им! Да си слушат Чалгата,"Калинка мая" и онзи речитатив , който го водя за музика/рап/, и да оставят класиката,която е устояла десетилетия! С удоволствие очаквам новият им албум!
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По-точно за един човек!
21
2
 
27
 
! Отговори
Im-дртiйУАЙТBOY! преди 7 месеца
По повод на спестените тук подигравки на Кийт спрямо неговия приятел Мик, всъщност закачките на китариста са били свързани с неимоверно големото ЕГО и пословичната прекалена надутост/надменност на Мик, леко засегнати в автобиото на Ричардс - ЖИВОТ, където той дори елегантно и небрежно вметва, че останалите членове на бандата RS са го наричали помежду си - НЕЙНО Величество...
20
1
 
16
 
! Отговори
Im-дртiйУАЙТBOY! преди 7 месеца
До Im-дртiйУАЙТBOY! -/16/- ... бира се, нема как да не добавим пропуснатото тук велико въъвеждащо GTR-интро на Jimmy PAGE и великаните LZ с емблематичния им хит от 1969 - WHOLE LoTTA LOVE!, когато като млади и независими юнаци куфеехме като истински свободни хипари... много преди да се появи Джулай морнинг на Кен Хенсли с Юрая Хийп.
19
10
 
46
 
! Отговори
До 20 преди 7 месеца
Миг Джагър надрусан. *** ти имаш ли си на представа какви диети спазва и колко здравословен живот води в момента. Сега е на 80 години виж колко е слим. Сипвай си една ракия запаши анцунга над шкембето пускай софи маринова и не коментирай музика която не разбираш
18
9
 
3
 
! Отговори
Сгрешил си преди 7 месеца
Тогава е бил по чист