Кой печели от кризата Русия - Украйна? Путин, Порошенко

Политичеките елити на двете страни имат полза от напрежението
Обновена: 3 дек 2018 22:36 | 3 дек 2018 21:32, Камелия Цветанова
81

Заради напрежението в отношенията с Русия, украинският президент Петро Порошенко днес обяви частичен призив на резервисти за военна подготовка. Според него страната трябва да укрепи отбраната си, за да даде отпор на заплахата от руско нахлуване.

Още по темата

Кремъл от своя страна нарече твърденията на украинския лидер "абсурдни опити" за нагнетяване на обстановката след инцидента на входа на Азовско море на 25 ноември, когато руската брегова охрана задържа три украински кораба зардно с екипажите им - 24 моряци.

"Ако разгледаме кризата в своята цялост и приемем тезата, че Крим е част от Русия, което не се признава от Украйна, то наистина налице е нарушение на руските териториални води от тези кораби", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политическият анализатор Илия Лазаров.

Той отбеляза, че от една страна се наблюдава една сложна международно-правна криза. От другата пък стоят чисто политическите взаимоотношения между двете държави.

"От това печелят политическите класи и на Русия, и на Украйна. В Русия се извършват серия от икономически реформи, които доведоха до неприятното сриване на рейтинга на президента Путин. Затова той се опитва да намери някакъв вариант за излизане от ситуацията", допълни още Илия Лазаров пред Bulgaria ON AIR.

На задържаните от Русия в Керченския проток украински моряци и служители на Службата за сигурност на Украйна е предявено обвинение в незаконно пресичане на руската граница
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: УкрайнаРусияBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
6
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Другарки и Другари Да изчистим България за един ден
34
0
 
16
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Бараките на Белене са белосани решетките са подсилени само трябва да вземем малки прасенца и всичките американофили.педофили, гейфили на острова
33
14
 
1
 
! Отговори
Фронтът преди 5 години
Всички русофили ще бъдат заловени в Кристалната нощ на дata X. Никой няма да може да се измъкне. Всички биометрични данни са придобити и криптирани в облака. Работодателите им ще получат писма с аргумент за отсъствието им и обезщетение. Лагерите са подготвени. Каменните кариери са три.
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истинският печеливш от цялата тази работа изобщо не е споменат в този материал.
31
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте мрънкали срещу високата цена на петрола. Ако стане много ниска електричките ще умрат тотално. И не само те. Ще се закрият цели сектори, други ще се наложи силно да се съкратят и реформират. На мода ще дойдат коли 250 конски сили за жени да ходят да си пазарят от мола... Това евроатлантиците нямате оправия! Мислете поне понякога, не само докато четете и произнасяте чужди реплики!
30
31
 
12
 
! Отговори
Сат преди 5 години
Живях при комунизма но не бях комунистживях през демокрацията... и станах комунист-Така става, когато човек е *** по рождение и животно по възпитание.
29
2
 
36
 
! Отговори
Македонец преди 5 години
И 20 долара да стане барела пак ще плащате по 2.40 баце, щот европа ви цака с як акциз, да има за гей-паради и бежанците кинти
28
6
 
38
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Живях при комунизма но не бях комунистживях през демокрацията... и станах комунист
27
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес за пореден път видяхме как Русия вдига изкуствено цените на петрола с договорки за ограничаване на добива. Жалка картинка. Всипки ние плащаме скъпо гориво да може царя да прави ракети.
26
24
 
12
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
До Бай ПеткоСрещат се двама руснаци.Единият пита *Как си бе приятелю?* пита единия *Абе мани, мани* му отговаря втория.. *Що бе?* *кво е станало?* *Абе нищо.Аз работя за мизерни пари ,а шефът олигарх обикаля света с яхта. Дъщерята избяга в Германия , стои на пиацата в Хамбург. Синът го пратиха на война и се върна в инвалидна количка. Жената ме напусна щото много пия.* .. *Ахххх, тяхната мама тея американци!* - отговаря втория
25
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От цялата ситуация безспорно Путин спечели най-много..... санкции.
24
6
 
31
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Срещнали се двама украинци от майдана след 20 години и си приказват.. Украина била вече 10 години в ЕС и Нато... *Как си бе приятелю?* пита единия *Абе мани, мани* му отговаря втория.. *Що бе?* *кво е станало?* *Абе нищо. Аз съм без работа, жената бере домати във Испания, дъщерята стои на пиацата в Хамбург, а синът се омъжи за един англичанин!* *Ахххх, тяхната мама тея руснаци! - отговаря втория.*Знаеха те тогава много добре какъв *** ни очаква в EU и нарочно ни оставиха да влезем!"
23
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна не печели в никакъв случай. Русия също. Порошенко няма начин да спечели от каквото и да е, понеже всичките украинци го разбраха колко струва. Кой остава? Кой е заинтересуван от откъсването на Украйна и Русия? Кой плати за майдана? Е те това е истината ;)))
22
4
 
27
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Порошенко опитва да се спаси по тоя про.сташки начин,ама май няма да стане.Най-малкото защото не е съгласувал действията си с тия,от които очаква помощ и то лично за себе си,а не за Украйна.Лузърите никой не ги обича,колкото и да ли.жат съответните зад.ници.Като нашия Роско,който направи пътека до Козяк,но оттам го отрязаха заради мижавия му рейтинг от 8%.Така че остава да видим на кой ще заложат САЩ в Украйна,Порошенко е минало.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23Да бутнат Елисейския дворец и Лувъра за да им дойде акъла.
20
27
 
6
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
До ТHE ПатриотВикаш да позволим на тоя 'естествен съюзник' да трови ,който си иска в Европа?Да напада малки държави? Да се меси в чужди избори? И да се държи като пиян побойник само за да развалим кефа на САЩ?руската позиция е изтъкана от лицемерие. Първо прави гадории ,после се оплаква ,че никой не иска да има общо с нея.
19
4
 
28
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Русия беше естественият съюзник на европа снабдяващи ги със суровини за тяхните икономики,сега тези американски агенти вклинени в европа направиха Русия естествен съюзникна истинският враг на "запада" а именно Кйтай ,олигофренична история от страна на ЕС да заеме позицията на краварската хибридна война !ЕС имплодира под тежеста на собственото си малоумиее!
18
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ни залъгвате с кризата м\у Русия и Украйна,всяка трета статия е за тях?Във Франция е къде по-интересно ,протестиращите чупят вековни статуи,Триумфалната арка ще сринат ,нищо чудно и Айфеловата кула да съборят,500 човека задържани 250 ще осъдят и т.н.,а Вие ни баламосвате с Путин и Пораженко!
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банкерите печелят както винаги.
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая европейците остават без газ, пък не знам кой печели, сигурно УСА.