Кремъл към САЩ: Няма да пуснем украинските моряци!

Американските обвинения срещу Мария Бутина - неоснователни
14 дек 2018 22:24, Елка Василева
94
Кремъл към САЩ: Няма да пуснем украинските моряци!
Дмитрий Песков. Снимка: архив, Reuters

Кремъл отхвърли днес американския призив към Русия да освободи задържаните украински кораби и моряци, но добави, че Москва остава заинтересувана от среща на високо равнище с Вашингтон, предаде Ройтерс.

Вашингтон каза вчера, че среща между президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин няма да има, докато руснаците не освободят трите украински военни кораба и техния екипаж, пленени миналия месец край Кримския полуостров.

Още по темата

"Такава позиция, разбира се, не може да бъде основание да нарушим правните процедури и разследването срещу тези, които нарушиха държавните граници на Русия", заяви в конферентен разговор говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Прессекретарят на свой ред определи като "неоснователни" американските обвинения срещу руската гражданка Мария Бутина. Тя се призна вчера за виновна пред федерален съд във Вашингтон, че е действала като руски агент с цел да се внедри във влиятелното американско оръжейно лоби, за да окаже влияние върху американски консервативни активисти и политици, припомня БТА.

Руският външен министър Сергей Лавров отправи критики към САЩ, че са се опитали "да пречупят волята й и да я принудят да признае неща, които вероятно не е направила", предаде Франс прес.

"Тя е задържана при по-тежки условия от тези, при които обикновено биват държани опасни рецидивисти", каза Лавров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
2
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Лавров...и вие не сте цвете за мирисане.Не съм чул до сега руснаците да признаят за нещо че са виновни...както и американците междувпрочем...
62
1
 
5
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Предлагам всички да се успокоят и да мислят трезво.Случаят с моряците вече е в следствието и няма как руснаците да се откажат от собствените си закони .Нарушителите няма как да се разминат с наказанието ,но за обикновените моряци ще има смекчаващи обстоятелства/изпълняват заповед/и ще получат леки наказания,заради което Путин ще ги помилва.Но за капитаните и двамата офицери от спец.службите,които са били на корабите, е малко вероятно да има снизхождение!?
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджука ще се нервира много.Как така няма да ги пуснете.
60
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До ПЕНКОЗабравяш нещо КолегаВъпросните моряци са и ВОЕННОСЛУЖЕЩИ - ако изпълнят заповед която е против законите на страната и дори на елементарната етика и логика - считат се за съпричастни тоест попадат под пълната наказателна сила на закона.
59
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонименХорица Керченския инцидент започва по изгрев слънце Западен Крим срещу Одеса - 3 укр кораба плават в РФ тер води - ок приемаме тези тер води са спорна зонаСлед 7 часа въпросните 3 кораба навлизат в тер води на РФ които са такива от преди 2014 и където са паркирани ГРАЖДАНСКИ КОРАБИ ЧАКАЩИ РЕД ЗА МИНАВАМЕ ПОД МОСТАУКР изобщо си играят на криеница с РФ брегова охранаВ момента в който корабите напускат зоната и няма как граждански кораб да пострада - 1 изстрел и задържане на корабите
58
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо нищо не сте разбрали и сте полирани мозъци като всички русофилски про стаци. Корабите отиват до моста и понеже им отказват преминаване, тръгват наобратно към Одеса. Руснаците ги подгонват и се опитват да хванат малкия буксир в клещи, при което се удрят помежду си (буксирът рязко забявя и дава пълен назад). Тогава се озлобяват и почва гонитба, която спира чак след идването на руски боен хеликоптер. Последните изцепки са вече в международни води.
57
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са нарушавали никаква акватория, задържането е станало в международни води, на 2 км. извън 12-милната зона, която де юре е украинска.
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОтвратенОтвратен, с ударение на "О", ти къде се буташ? Ще ги пуснат, разбира се, това са пионки. Нарушили са акваторията на Русия, ще ги подържат малко, поне ще ги хранят. Когато нашите граничари застреляха турски рибар-бракониер на калкан в наши води - хубаво, нашите юнаци пазят нашето море и неговите риби! Когато руснаците реагираха точно на глупава провокация на Киев, лошо! У-а, у-а!Ай-с!
55
5
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Ами разменяйте тая Бутина за украинските моряци и готово.
54
13
 
5
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
Що бе , кво са ви направили украинските моряци ? Да не са нападнали Крим?
53
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТА 43Глупендер, за толкова време не успя ли да вденеш, че трите корабчета-провокатори са били пресрещнати в Черно море на път за Азовско? Че руснаците контролират пролива заради моста, който Киев заплашваше, че ще взриви! Русия пропуска украински кораби, включително военни, но с лоцмани, заради пясъчните плитчини там. Това е положението! След като Киев спря тока, водата и нормалния сухопътен достъп до Крим, Русия даде милиарди за мост, електропроводи към Крим.И ще търпят провокации?
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В руската преса се гневят на правителството си, че не е по-твърдо с рйзпасалте се американци. И сравняват с твърдостта на китайците които накараха канадските бобри да пуснат дъщерята на шефа на "Хуауей", арестувана че концернът продавал своя продукция на Иран, а това било забранено от .... американските закони! Когато Русия започне да се държи като Китай, янките ще пуснат Бутова!Навремето Живков нареди да хванат двама известни на службите ни чужди шпиони и те веднага бяха разменени за един наш.
51
3
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Нинова Борилова: Много си п'роста, да знаеш. Това къде стандарта на живот е по-добър няма нищо общо с русофилство и русофобство. Не всеки е готов срещу заплащане да повтаря западната пропаганда. А тези 'мръсни престъпници' и 'криви неща', а особено "любовта" към бившия член на БКП и настоящ п'родажник Бойко са г'лупости от първа проба.А до "ПЕНКО": Има, Пенко, една дребна подробност: става дума за военни моряци. Който си е дал задните части под наем на шапкарите, си носи риска.
50
11
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ДА- МОРЯЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНАТ В КЪЩИ !!! РАБОТИШ МОРЯК -ИЗПЪЛНЯВАШ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ ПО ТРУДОВАТА СИ ХАРАКТЕРИСТИКА -ЗА ЗАПЛАТА, НО НЯКОЙ ТИ КАЗВА ,ЧЕ СИ ВИНОВЕН ЗА ЗАПОВЕДИТЕ НА КАПИТАНА !!! ПРОСТО РФ Е ДОСТА ПРИТИСНАТА ОТ *** И РЕАГИРА БАВНО !!!
49
19
 
5
 
! Отговори
Нинова Борилова преди 5 години
До анонимен.Защо не отивате да работите в Русия бе мръсни престъпници а се влачите със цялата смръдлива *** на запада по летищата.Несте ли идиьоти да говорите криви неща и да защитавате руснаците.За това обичаме Бойко Борисов защото е със запада а българите бачкат на запада.Кой реве за русия само мръсните червени готовери които нищо неса работили преди и сега свършиха готовите парички и трябва да бачкат и сега им се вижда нагорнище.Теса готови да продадат и майките си и децата си.
48
2
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
сащ да пуснат 20 годишната руска шпионка и тогава ще говорим за украина
47
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неможе нищо друго дасе очаква от един деректор на КГБ гн Владимир Путин.КГБ е най мръсната най заредената за убийства за преследване за отравяния за сваляне на самолети за всички идиотщини които съществуват на земята те ги притежават и им е в кръвта.Сега намери изгоден начин путин даги пуска в действие под предлог че защитава русия.На гн Путин неса мили руснаците защото той знае че те неса гласували за него той крадне изборите и хич нему пука че може да бъде унищожена русия.
46
8
 
3
 
! Отговори
Тупаник-а преди 5 години
Ниноваааааа,ти си пестъпник,чохла
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НиноваГ-жо съдия, за Господ ли се взехте? Кой е най-големият престъпник и кой е втория и т.н. решава ония отгоре! Дори не съм фен на Путин, но одобрявам донякъде позицията на Русия през последните години, защото всеки монопол е вреден. В света не трябва да има една държава, която да определя всичко, трябва да има конкуренция поне дотогава, докато не станем всички Исус Христосовци... Станем ли толкова добри и мъдри, няма да има значение колко и кои държави управляват, но дотогава...
44
6
 
26
 
! Отговори
Шеленберг от СС преди 5 години
Тия които плюят Русия,са менте хора,невежи и кьорави чохли