Сърбия няма да се откаже от руския газ, за да угоди на Запада

Вучич: За нас най-важно е да се договорим с руснаците
30 дек 2018 18:45,
179
Сърбия няма да се откаже от руския газ, за да угоди на Запада
Снимка: pixabay

Сърбия няма намерение да се откаже от руския газ в полза на по-скъпия втечнен газ, за да удовлетвори Запада, заяви сръбският президент Александър Вучич, предава ТАСС.

"Аз няма да плащам двойна цена за втечнен газ, за да се хареса това на някого на Запад. Аз купувам евтин газ, за да може гражданите да живеят, а промишлеността да се развива. Това не са мои пари, това са пари на гражданите, държавни пари", заяви сръбският президент.

По думите му темата за природния газ ще бъде една от най-важните по време на посещението на руския президент Владимир Путин в Белград на 17 януари. "За нас най-важно е да се договорим с руснаците, ние това искаме и това ще направим", каза Вучич.

Сръбският президент отбеляза още, че на предстоящата среща с Путин ще говорят също за Косово и за ситуацията в Украйна и Сирия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
4
 
20
 
! Отговори
До 105 преди 5 години
Сакън недей, тук всеки който си гони интереса е обявен за "*** и ***"
90
12
 
39
 
! Отговори
Логично преди 5 години
Сърбите са напълно прави. Защо да плащат скъп газ. Естествено е да купуват от Русия. Ние обаче, се оказхме глупави продажници и сега ще трябва да зависим от турците купувайки от тях и да ги обогатяваме.
89
34
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 102А бе ушанко защо не си вземеш руския паспорт и се опиташ да влезеш в Германия или България без да си киснал месеци наред пред немското и българското посолство в Масква, или да си платил на посредник за да ти дадът виза за 3 месечен престой и след това чамаданите и в Масква. Жалко сте бе ватенки, разберете го това най после и спрете да драскате глупости.
88
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
98 Е чи кой е затворил границите на Руснаците, смешнико!
87
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гостГаз е в мъжки род.Не се казва "скъпа газ", а се казва "скъп газ".
86
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Уикипедия...Варианти на руския граждански шрифт днес ползват книжовният български език, руският, беларуският, украинският, русинският, македонският, сръбският и неговите варианти в страните от бивша Югославия, а също така монголският и някои от езиците на страните от бившия СССР в Азия и Източна Европа.Разбрахте ли сега? Вие ползвате руски шрифт! :) Това на което пишете в момента го наричат "руски граждански шрифт".Докато се ослушвате, взеха ви и Кирилицата! :)))
85
16
 
6
 
! Отговори
гост преди 5 години
Руснаците ни продават наъ-скъпата газ.Защо да я купуваме?
84
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 90Като Русия е много силна да вземе да си пусне тръбите през където си иска, защо се моли на България? И като е толкова силна защо мори от глад и недоимък народа си? И ако им отворят границите руснаците масово ще избягат и то в Германия да търсят по добър живот!А иначе Русия е победила Германия! Всички руски победи са такива от които страда само собственият им народ.
83
12
 
5
 
! Отговори
до95 преди 5 години
че кой ти вярва на уикипедия, особено руската версия
82
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
евала държавник, е ние пък ще си внасяме от хърватско втечнен,щото сме прозападни
81
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам много спорите за Русия, много от вас я защитават, много я ругаят.Не знам, дали ще ви бъде интересно ако ви кажа, че в Уикипедия, информацията относно Кирилицата, само в последните 2 години (и особено в последната) е променена вече по такъв начин, че да се внуши, че Кирилицата е измислена от и за руснаци. Отрича се типографията да е българска, обяснява се, че старата Кирилица е правена и в Сърбия. Говори се, че в България богослуженията са били на руски църковнославянски, а не български.
80
4
 
4
 
! Отговори
@ к.60 преди 5 години
До АнонименПише се газ, той е от м.род, а не от женски род. Научи това граматическо правило: Един газ и "природен газ". "Природна газ" - на село.
79
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПорърси в интернет, има достатъчно линкове и официални статистики.
78
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не бяха обикновените руснаци да идват на черноморието много българи щяха да гладуват и да мият улиците в Германия.
77
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНикой в България не мрази обикновените руснаци и руския народ като цяло. Но българите винаги са мразили руската империя и руската държава като цяло.На Русия вече и е все едно дали някакви българи мразели държавата Русия и я обявяват за враг. Русия е силна и всички са принудени да се съобразават с нея.
76
3
 
6
 
! Отговори
к.75 преди 5 години
До АнонименТа Македония не е член на ЕС и в близко бъдеще няма да бъде такава. Поне 4-5 години ще съгласуват нещата глава по глава и ако продължават да ни отнемат историята май че ще видят ЕС през крив макарон. Ако ЕС въобще им потрябва и ако Албания и Гърция, дай боже и БГ, не си поделят Македония. Албания вече погълна Косово. Aма ти си бил голям политик! Премяташ държавите като стъклени топчета и им определяш политиката! Газът за *** минава през Гърция и Албания, а за БГ само 1 млрд.м3/год.
75
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 83Никой в България не мрази обикновените руснаци и руския народ като цяло. Но българите винаги са мразили руската империя и руската държава като цяло, която мори собствения си народ и винаги е била срещу интересите на България в полза на сърби и гърци и това продължава и в момента. А за 45 годишната окупация и комунистическа диктатура която ни наложиха българския народ никога няма да прости и забрави.
74
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А такаа..
73
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека да перефразираме.България НЕ мрази Русия. Мрази руски коли. И не си праща децата да учат в Русия.
72
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Стандарт на живот.Официален линк дай. Не написано от тебе.