Крият ли истината за бедствието в Сибир? Вече 4,6 млн. хектара горят

Стратегията в Русия при подобни събития - игнориране
8 авг 2019 16:22,
114

Горските пожари продължават да бушуват в Сибир. Въпреки намесата на огнеборците, военни самолети и хеликоптери, засегнатата от пламъците територия не намалява. Екологични организации обявиха пожарите за екологична катастрофа.

Още по темата

В Русия горят 4,6 млн. хектара, посочи Десислава Микова от "Грийнпийс".

Според нея проблемът е изключително голям, защото не достига реална информация до нас. Доброволци от "Грийнпийс", отишли в Русия, за да следят случващото се, подчертават, че голяма част от данните, които се разпространяват, не са достоверни и заслужават проверка.

Като друг проблем тя посочи случаи от минали години, при които кметове на общини не са предали точна информация към централните власти от страх, че ще получат обвинение, че не са реагирали навреме.

"Поведението на руските власти в момента е едно към едно като поведението им по време на аварията в Чернобил от гледна точка на дезинформация. Разликата от над 30 г. е изключително важна, защото ако тогава неофициално разпространената информация е била по-малко, сега е фурор", изтъкна PR експертът Александър Христов.

Експертът по управление на ОС Боявн Рашев обясни, че тези неща се случват редовно и руснаците имат стратегия по отношение на подобни събития - те се игнорират.

"От икономическа гледна точка няма смисъл да се реагира, но когато излезе извън определени размери, става много опасно. Руснаците винаги пазят критичните инфраструктури", допълни Рашев.

Той отбеляза, че все пак все още няма данни да има пострадали хора.

Христов изтъкна, че е много важна комуникацията в една такава кризисна ситуация да е отговорна. Появиха се множество фалшиви снимки в социалните мрежи.

"Противниците на Русия разпространяват снимки на това колко е мащабно бедствието. Обратното - поддръжниците на страната, тези, които смятат, че тя се справя добре, разпространяват друг тип снимки. В зависимост от собствените си нагласи даваме кредит на доверие на едната или другата информация, а и двете са лъжи", посочи той пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карасноярският край е повече от 10 Бългрии като територия.В момента гори територия малко под половин България.Там никой не живее но ефекта ще е след около седмица до 10 дена в Западна Европа.Всичкия този пушек се движи през Баренцово море и ще се изсипе в Норвегия, Исландия и надолу към Северна Англия, Дания и Германия.Пак ще има бури и наводнения.
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 41Не се прави на "умен",растенията се хранят с СО2 и отделят кислород,ако няма растения и дървета,няма и кислород,просто е,но както каза някой долу - си ***!Ако намалеят горите,намалява и кислорода на земята.
57
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха... америка предложила помощ на най-голямата държава в света..., искрено се посмях.америка да се оправят с техните сокереси, да не став по-смешна...
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До антизападопоклонникКомарите са като врабчета.
55
7
 
12
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
Тръмп предложи помощ, но джуджето отказа, щото щяха да ги видят колко са изостанали. От срам остави да изгори целия Сибир, само и само да не признае, че Русия вече е пробита отвсякъде.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 63И какво ще стане ако листа които трябва да гният за 30 години, вземат че изгният наведнъж и отделят същото количество СО2, което трябва да се отдели за 30 години.
53
6
 
6
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
Много ясно, че крият, империята на злото винаги крие. Също както Северна Корея. Но и да крият ние знаем, че са гола вода, нон-стоп загуби, вече не могат да стъпят на малкия пръст на САЩ.
52
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българия под аренда на сащи искат и получават допълнително 3 милиардацалата страна затънала те ми пишат материалчета за сибирта народа да не обсъжжда крадливите гербави управницидито си изпонаправиха къщи и апартаменти с народната пара
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сибир и далечния изток е даден под аренда на Китай и руснаците нищо не получават от сечта на дърветата,нито могат да секат дървета,дори местните жители нямат право да си насечат дървета.https://youtube/watch?v=8S6NAN0tnx4
50
5
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 4 години
Г-н екоталибан със завършен първи клас, кислорода е химичен влемент, той не се губи, а реагира с атомите въглерод и формира молекули СО2, с който след това се хранят растенията в процеса на фотосинтеза. Всяка година има листопад, който даже плиткоумник като теб би следвало да е забелязал, при този цикличен процес огромна листна маса гние и изпуска в атмосферата огромни количества СО2 и много по-мощния парникав газ метан - ще успеем ли да оцелеем според или есента всичко свършва?
49
2
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Путин отдавна загаси пожара !!! Лично ! Но западните агенти разпространяват фалшиви новини ,за да дескридитират Велика Русия !!!
48
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ленин ги запали 1917 и от тогава не могат да го загасят.
47
5
 
17
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
Представата на българите за Сибир е доста изкривена! Това са милиони квадратни километри почти незаселена територия с много неблагоприятен за живот и стопанска дейност климат! Температурите зимата падат до -50, -60 градуса по С. Такива температури са нехарактерни дори и за абсолютно незаселения Канадски север! Лятото пък е доста топло. Проблема с гасенето на тези пожари е торфа, който е много трудно да бъде загасен и продължава да тлее и да се възпламенява при покачване на температурата.
46
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно китайците си подготвят терени за заселване!!!!
45
6
 
12
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
НЕМА КВО ДА СЕ КРИЯТ ТИЯ ПИАНДЕЛИ.ТО СЕ ВИЖДА И ОТ КОСМОСА!!!
44
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
:) императорчето на сибирската империйка , по стара традиция - не съобщава нищо не крепостните селяни .Зѝа сметка на това по време на честванията на комунистическия преврат през ноември, императорчето ще покаже поредната си супер дебела ракета , която може да лети по бързо от скороста на светлината , и се управлява директнмо от мисълта на императорчето :)
43
5
 
10
 
! Отговори
до DW фабрика за лъж преди 4 години
Смърди на DW!----------В този случай - Не!Из руските форуми народа яко недоволства от бездействието на местните власти.Местните *** изнасят доста факти за незаконата сеч и връзката на горската мафия с китайците.Свързват пожарите в Сибир с умишлен палеж!Дори има видео при което пилотите кацащ самолет за борба с пожарите снимат от въздуха група лица които палят незасегнати от пожара горски площи.
42
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
половин България гори
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"изтъкна PR експертът Александър Христов" - тоест пред репортерът говори пропагандист а не еколог. Терминът Public Relations е въведен от Берней (бащата на медийната манипулация), тъйкато според него хората имат прекалено негативна асоциация с пропагандата. Масите тогава са се обиждали, когато ги манипулират открито. Ние вече не се обиждаме.
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има пророчество на православните благодатни старци, че "Когда Сибирь будет в огне, китайцiь дойдут до Урала".