Путин: Който е в друга държава нелегитимно, да я напусне!

Москва ще изтегли войските си от Сирия, ако Дамаск го поиска
12 окт 2019 17:55, Елка Василева
147
Путин: Който е в друга държава нелегитимно, да я напусне!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Москва е готова да изведе войските си от Сирия, ако бъдещите власти в Дамаск вземат такова решение, заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизионните канали РТ, "Ал Арабия" и "Скай нюз Арабия", предаде ТАСС.

"Тези, които се намират нелегитимно на територията на друга държава, в случая на територията на Сирия, трябва да напуснат тази територия и това се отнася за всички държави", каза президентът.

"Ако бъдещото легитимно ръководство на Сирия каже, че повече няма нужда от присъствието на руски въоръжени сили в тази страна, това ще се отнася и за Русия", посочи Путин.

Руският държавен глава каза още, че Москва осъжда нападението срещу саудитски нефтопреработващи предприятия, независимо кой стои зад него.

Още по темата
Той допълни, че нападенията срещу танкери и нефтената инфраструктура в региона на Персийския залив няма да унищожат сътрудничеството между Русия и арабските страни, включително и в рамките на сделката ОПЕК+.

Путин подчерта, че Москва е в постоянен контакт с ръководството на Обединените арабски емирства, защото тази страна играе важна роля в решаването на проблемите в региона. Руският лидер каза, че Русия гледа на Саудитска Арабия като на приятелска държава. "Създадох добри отношения с краля, както и с престолонаследника и отношенията ни практически се развиват във всички направления", подчерта Путин.

Приближаването на НАТО до границите на Русия "не е повод за радост", заяви президентът. "Това е военен блок, и разбира се, когато инфраструктурата на военен блок приближава до нашата граница, това не е причина да се радваме", посочи Путин в отговор на въпрос загрижена ли е Русия от придвижването на НАТО на Изток.

Президентът изтъкна, че не се съмнява в способността на разработените в Русия ударни комплекси да преодолеят всяка система за противоракетна отбрана. Путин напомни, че системите за ПРО действат срещу балистични ракети. "А ние, освен че ги усъвършенствахме (балистичните ракети), създадохме и друго оръжие, каквото никой друг в света няма".

Идната седмица руският президент ще осети ОАЕ и Саудитска Арабия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
27
 
! Отговори
Това е преди 4 години
Лицемерна политика в пълния й блясък!В 21-ви век турския башибозук прави етнически геноцид,а политиците си играят на подкрепи,доверие и лигавене пред телевизиите.
97
22
 
20
 
! Отговори
до 103 преди 4 години
Такива като теб ще изчезнат до 10-15г по естествен път.Ще изчезнат също Копринка,движение "Русофили"...Волгин,Шаренкова..Младите нито ги интересува Русия,нито искат да имат нещо общо с нея
96
3
 
3
 
! Отговори
до 103 преди 4 години
Как успя да събереш толкова мисли в едно изречение?Да отгатна-пръстите изпреварват мисълта
95
11
 
4
 
! Отговори
До 104 преди 4 години
"В Уикипедия нищо не пише за никакви милиони индианци."Зарежи, не ти трябва. Тропай тука постовете и не се занимай с неща които не разбираш.
94
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този момент от американската история рядко се преподава в училищата на САЩ и Канада. Причината е ясна: в резултат на най-дългия холокост в историята на човечеството, са избити 95 от общо 114-те милиона местни индианци, живели на територията на днешните САЩ и Канада, пишат световни медии. Според книгата на Д. Стенард Американският холокост, издадена през 1992 г. от Оксфорд юнивърсити прес тази цифра е дори повече от 100 милиона.
93
9
 
8
 
! Отговори
До 105 преди 4 години
"най важния президент в днес само за него пишат цял ден"Щото Америка за България само за него плаща. Ако утре Путин умре тукашните *** ще изпукат от глад.
92
6
 
12
 
! Отговори
вампириte преди 4 години
добре че е той, че да пази мира на Земята .....
91
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по официални данни на самите американци унищожените индианци са около 80 милионанай големия геноцит в историята на човечеството извършен с класическо оръжие сабя и пушка
90
8
 
21
 
! Отговори
Бобо преди 4 години
Фактите са, че Асад заложи на Русия и спечели. Кюрдите заложиха на САЩ и бяха продадени на Ердоган за заколение. А вие троловете си тропайте, не пречи.
89
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
прехвърляйте се на новия материал за путин вече го пуснаханай важния президент в днес само за него пишат цял ден
88
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Уикипедия нищо не пише за никакви милиони индианци.
87
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на герберската кратуна с референдума за калининградкажи го на поляците защото ако се почне с такъв референдум трябва да върнат една трета от полшаисконно германска земя предадена и след втора световнаи ще остане с едно пристанище излаз на мори - гдинядокато кьонигсберг е бвал във владение на руската империято тия земи никога не са били полскивместо да се опитваш да четеш винету отвори една политическа карта от преди втора световнане е като карта от белота кратуно гербава
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 99Кое не било на почит?
85
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4-то. Да, Европа и САЩ са богати, но това най-важното ли е? Той и Пеевски е най-богатият, е и?--------А Просия като не са богати, по какво превъзхождат другите?
84
4
 
8
 
! Отговори
До 92 преди 4 години
"В коя държава само един човек та ако ще и Президент де е може да покани чужди войски на територията си ?"Например в най-близкият съюзник на любимата ти Кравария - Саудитска Арабия. Те нарязаха с трион журналист от Вашингтон Поуст, но това не попречи на американците да изпратят войска да ги защитава от ракетите на йеменците.
83
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия да напусне Крим и Донбас, защото е нелегитимно там !
82
2
 
5
 
! Отговори
Ибънчу преди 4 години
ами да си ходят от Украйна ве, алоооо, легетимните, да се изнесат като тиха пръдня
81
3
 
8
 
! Отговори
До 85 преди 4 години
"Фактите показват, че почти милион българи емигрираха в САЩ, още толкова в западна европа. А към русия почти никой."Сега да ти обясня и причините:1-во. В Русия социалка няма. Ако не бачкаш умираш гладен.2-ро. В Русия свободни места за слуги няма. Таджики, узбеки, киргизи и т.н. отдавна всичко. 3-то. Не може една страна, преживяла 100 г. комунизъм за 30 години да стане върха на сладоледа.4-то. Да, Европа и САЩ са богати, но това най-важното ли е? Той и Пеевски е най-богатият, е и?
80
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е Путин да не би да е легитимно в Сирия !В коя държава само един човек та ако ще и Президент де е може да покани чужди войски на територията си ?
79
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Още им седи мастилото от вестниците по Гъзаа :)"хахахаПоздравления. Браво.