Путин: Който е в друга държава нелегитимно, да я напусне!

Москва ще изтегли войските си от Сирия, ако Дамаск го поиска
12 окт 2019 17:55, Елка Василева
147
Путин: Който е в друга държава нелегитимно, да я напусне!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Москва е готова да изведе войските си от Сирия, ако бъдещите власти в Дамаск вземат такова решение, заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизионните канали РТ, "Ал Арабия" и "Скай нюз Арабия", предаде ТАСС.

"Тези, които се намират нелегитимно на територията на друга държава, в случая на територията на Сирия, трябва да напуснат тази територия и това се отнася за всички държави", каза президентът.

"Ако бъдещото легитимно ръководство на Сирия каже, че повече няма нужда от присъствието на руски въоръжени сили в тази страна, това ще се отнася и за Русия", посочи Путин.

Руският държавен глава каза още, че Москва осъжда нападението срещу саудитски нефтопреработващи предприятия, независимо кой стои зад него.

Още по темата
Той допълни, че нападенията срещу танкери и нефтената инфраструктура в региона на Персийския залив няма да унищожат сътрудничеството между Русия и арабските страни, включително и в рамките на сделката ОПЕК+.

Путин подчерта, че Москва е в постоянен контакт с ръководството на Обединените арабски емирства, защото тази страна играе важна роля в решаването на проблемите в региона. Руският лидер каза, че Русия гледа на Саудитска Арабия като на приятелска държава. "Създадох добри отношения с краля, както и с престолонаследника и отношенията ни практически се развиват във всички направления", подчерта Путин.

Приближаването на НАТО до границите на Русия "не е повод за радост", заяви президентът. "Това е военен блок, и разбира се, когато инфраструктурата на военен блок приближава до нашата граница, това не е причина да се радваме", посочи Путин в отговор на въпрос загрижена ли е Русия от придвижването на НАТО на Изток.

Президентът изтъкна, че не се съмнява в способността на разработените в Русия ударни комплекси да преодолеят всяка система за противоракетна отбрана. Путин напомни, че системите за ПРО действат срещу балистични ракети. "А ние, освен че ги усъвършенствахме (балистичните ракети), създадохме и друго оръжие, каквото никой друг в света няма".

Идната седмица руският президент ще осети ОАЕ и Саудитска Арабия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Прочее, разкараха ли офиса им на ПКК от червения площад, или още седи там?ХА ХА ХА ХА
57
4
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Путин е убийствено точен в изказа си, както обикновено. Той напомня на Турция и САЩ, че трябва да напуснат Сирия в един момент. Същото казва и за Русия, ако новата власт в Сирия го поиска.Путин обаче премълчава това, че Ердоган атакува кюрдите със знанието и негласното одобрение на Русия.Така Путин показа на кюрдите, че са избрали грешния съюзник в лицето на САЩ. Те бяха предадени от американците.Русия няма никакъв ангажимент към кюрдите, така че нейното бездействие в момента е разбираемо.
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато руснаците се гордеят с Русия, туй е разбираемо. Аз не я харесвам, иначе щях да ида да живея там, а не от правилната страна на океана.Когато еврейците се Гордеят с Изрел и туй е разбираемо.Но когато българите се гордеят с Русия или с Путин....Американците, без съмнение, могат да изтрият от картата Турция или Иран. Е що не го правят?Един път чули ли сте американец да каже, че имат оръжия, които другите не притежават?Американците направиха само една грешка в цялата си история - в Япония
55
8
 
8
 
! Отговори
Αρ преди 4 години
Честита независима църква на нашите православни украински братя и сестри!
54
2
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До Макетоdo 58 ...Sakate ,ma ke vi go iade gazot boiot !!! Oti ste divi ! Ne vidite deka Zaekot vi laje da okate za NATO ! Deka u NATO bilo mnogo kvalitetno !?? E paaa ???Tova sashtoto NATO deka na siptareto pomagaa .
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако това беше илцин никой нямаше да го коментираколкото и да не им се иска на американските слуги тая дребния е фигура - незаобиколима фигураа краварчетата ако имстискаше отдавна да са разиграли либийския или украинския вариантно и те знаят че нама лабаво- ай са стъпили накриво ай са литнали затова обикалят около русия и си насъскват палетата но проблема е че китайския валяк настъпва неумалимо- и ако в краваристан и европа им е останал мозък трябва незабавно да променят простошката политика
52
7
 
23
 
! Отговори
Бобо преди 4 години
Путин ме кефи защото само споменаването на името му докарва до бяс *** на десо Шори и Америка за България. Так держать Владимир Владимирович. Молодец!
51
3
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До Слава Укранdo 56 .niamash si na predstava kak naroda na ukrainata kak shte ti go nabie tozi kiln I shte se varne tam kadeto prinadleji po absoliutno vsichko ...dusha ,tradicii ,viara,ezik ,obichai ,zashtoto e nedelima chat ot Rusia !!! Ukraincite za sajzalenie ste balgarskite makedonci !!!
50
2
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...slushaite vnimatelno kakvo kazva lidera na svobodnia sviat ! Obiknovenno toi e priam I katatk !!! Kolonialistite obiknovenno stradat ,zashtoto ne sa se nauchili da slushat kakvo kazvat drugite !!! V negovia saiuz ..darjavite sa suverenni I ravnopostaveni ...a ne sa basalni I kolonii !!!
49
11
 
4
 
! Отговори
Слава Україні преди 4 години
До Анонимен 53Един от най-точните коментари!Поздравления!Целта им на гебистите да вбиват клин - между Турция и ЕС, между ЕС и САЩ, между Великобритания и ЕС...където може, колкото може!За тях е важно съюзниците да са слаби - тогава става на тяхното!
48
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това означава, че *** ще изведе войските си от Крим и Донбас нали?!
47
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чичка ква орбита на САЩ ве? Какво ще и даде Русия.... Икономика ли... Кадри ли... Растеж ли... Я се съвземе малко и излез от соца. Турция никога не е била с рашаа и никога няма да бъде. Там хляб няма... Има само в празната ти глава. Турция винаги е била към Европа и Европа е направи богата.
46
6
 
21
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
Присъствието на Русия е легитимно в цяла Източна Европа и Азия, както и във всяка страна, която официално покани Руската Федерация.За сравнение: янките имат 600 военни бази извън границите на държавата си, а Русия - 15 - петнадесет!Ясно е кой е агресор.
45
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушах неговото изказване в оригинал на пресконференцията, когато му зададоха въпроса за Грета Тунберг. Направи ми впечатление, че този човек има сериозни проблеми с формулирането на мисълта си, с артикулацията. Говори с недомлъвки, прави дълги паузи и интонацията му е глуповата, неубедителна като на хитрец. .
44
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе лекенца със жълто от задните ви отвори около устенцата!Путин наистина направи някои компромиси,НО ПОСТИГНА НАЙ-ВАЖНОТО - почти е измъкнал Турция от орбитата на ФАЩ,с което е нанесен и сериозен удар върху НАТО и е на път да направи това и със СА!Когато това стане,двете държави ще могат да диктуват световната политика за енергоресурсите,което ще запрати ФАЩ в девета глуха на световната политика и икономика!Следете събитията около доставката на оръжейни комплекси от Русия за СА.
43
4
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До Слава Укранdo 41 .ti na ubiicite na mirno naselenie "geroi " li im Vikash be banderovska marsho ?!??
42
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами властта ви във вашите ви ,,республики'' легитимна ли е? След като насила насаждате подставените си хора.Ако питате народите,ще трябва да се изнесете дори и то масквата.Никъде не ви искат.Дори вашите ви набедени за ,,руснаци'' граждани.Като сте толкова првова държава,защо не разрешите свободната продажба на лично оръжие в Русия? Защото няма да осъмнетеи една нощ,народът не ви иска.С кръв дойдохте,и да знаете,с кръв народът ще ви свали.
41
5
 
10
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До Анонименdo 39 .Ukraina e Rusia be a ne samo Donbas I Krim !!! Nabii si go v smeshnata banderovska kratuna ...za da ne ti go nabie Putin do drajkata !!!b Ako go napravi (dai Boje ) shte e s parvo I shte e oblekchenie za narichashtite se ukrainci !!! U Kraia na Rusia !!! A vashata razpravia s Rusia ...edinstveno Baidana specheli ! Za sega !
40
6
 
9
 
! Отговори
Слава СССР преди 4 години
До Слава УкранИ на кого му пука какво е признала гръцката църква, като няма нито правомощия, нито влияние!Едната Църква - майка и опора на всички православни е Руската православна църква, и ти можеш спокойно да налапаш големия
39
6
 
7
 
! Отговори
бай уй преди 4 години
До анонимен 35Дай да видим нашата техника. Коли, компютри, телевизори, смартфони. Къде са?