Путин: Който е в друга държава нелегитимно, да я напусне!

Москва ще изтегли войските си от Сирия, ако Дамаск го поиска
12 окт 2019 17:55, Елка Василева
147
Путин: Който е в друга държава нелегитимно, да я напусне!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Москва е готова да изведе войските си от Сирия, ако бъдещите власти в Дамаск вземат такова решение, заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизионните канали РТ, "Ал Арабия" и "Скай нюз Арабия", предаде ТАСС.

"Тези, които се намират нелегитимно на територията на друга държава, в случая на територията на Сирия, трябва да напуснат тази територия и това се отнася за всички държави", каза президентът.

"Ако бъдещото легитимно ръководство на Сирия каже, че повече няма нужда от присъствието на руски въоръжени сили в тази страна, това ще се отнася и за Русия", посочи Путин.

Руският държавен глава каза още, че Москва осъжда нападението срещу саудитски нефтопреработващи предприятия, независимо кой стои зад него.

Още по темата
Той допълни, че нападенията срещу танкери и нефтената инфраструктура в региона на Персийския залив няма да унищожат сътрудничеството между Русия и арабските страни, включително и в рамките на сделката ОПЕК+.

Путин подчерта, че Москва е в постоянен контакт с ръководството на Обединените арабски емирства, защото тази страна играе важна роля в решаването на проблемите в региона. Руският лидер каза, че Русия гледа на Саудитска Арабия като на приятелска държава. "Създадох добри отношения с краля, както и с престолонаследника и отношенията ни практически се развиват във всички направления", подчерта Путин.

Приближаването на НАТО до границите на Русия "не е повод за радост", заяви президентът. "Това е военен блок, и разбира се, когато инфраструктурата на военен блок приближава до нашата граница, това не е причина да се радваме", посочи Путин в отговор на въпрос загрижена ли е Русия от придвижването на НАТО на Изток.

Президентът изтъкна, че не се съмнява в способността на разработените в Русия ударни комплекси да преодолеят всяка система за противоракетна отбрана. Путин напомни, че системите за ПРО действат срещу балистични ракети. "А ние, освен че ги усъвършенствахме (балистичните ракети), създадохме и друго оръжие, каквото никой друг в света няма".

Идната седмица руският президент ще осети ОАЕ и Саудитска Арабия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ли тъпата тема САЩ - Русия? Всеки нормален човек знае, че САЩ управлява света. САЩ предлага уникална държава за живот. Какво толкова се връзвате на 2ма трола и 3 пенсионера, който си живеят в 80те. Мина им живота в бедност и се правят на големи соц баровци. Още им седи мастилото от вестниците по Гъзаа :)
77
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куба - 12$ заплата. Захар с купони.Венецуела - 2$. Режим на тока.Приятели на русия.Какво да говорим повече?
76
4
 
5
 
! Отговори
До 81 преди 4 години
"Кой краде по-малко от ГЕРберастите?Крадлата на техноимпекс ли?"Кака Корни пред любимата ти Тиква е като пионерче. Цялата ви герберастка пастмина ще изметем. Още малко ви остана.
75
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 82Фактите показват, че почти милион българи емигрираха в САЩ, още толкова в западна европа.А към русия почти никой.Даже и децата на купените русофили са в САЩ.Кое не е ясно?
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е Путин нали обяви вече няколко пъти, че изтегля войските си от Сирия !!!
73
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактИсторията е показала, че след 19 годишно управление на великия путин минималната заплата в русия достигна космическите 120Е, а убийствата все са си около 9/100000 годишно.
72
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 72Кой краде по-малко от ГЕРберастите?Крадлата на техноимпекс ли?
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 77Едва ли сталинските главорези са оставили много германци в Калининград.Погрижили са се.Та каквото е било - вече не е.
70
1
 
5
 
! Отговори
До 75 преди 4 години
"И друго за самоопределението-защо Германия да не организира референдум в Калининградска област(територия исторически свързана с Германия) подобно на Крим."Като стана дума за исторически свързвания да не забравяме, че любимата ти Кравария е създадена върху труповете на милиони индианци. За тях дори референдум нямаше.
69
5
 
4
 
! Отговори
до 75 преди 4 години
След като Русия се ръководи от принципа на самоопределение,защо забранява на Украйна и Грузия да влязат в НАТО.Точно това е желанието на болшинствотото от населението на двете държави.И друго за самоопределението-защо Германия да не организира референдум в Калининградска област(територия исторически свързана с Германия) подобно на Крим.С въпроса-желаете ли да се присъедините към Германия?Сещаш ли се за резултата от подобен референдум
68
5
 
10
 
! Отговори
До 74 преди 4 години
"Скоро бях в Естония.Колко са дръпнали напред откак се откачиха от руснаците,направо не е вярно."И колко са дръпнали напред? След 1990 г загубиха над 30% от населението си. Вероятно вече са по 1 милион и продължават да намаляват.
67
5
 
10
 
! Отговори
До 71 преди 4 години
"Имаме една въоръжена до зъби и агресивна държава,която анексира територии на две съседни държави през последните десетина години"На тия анексирани територии живеят руснаци които не искат да стават натовци. Какво неясно има тук???
66
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно Русия защо натрупа толкова оръжие в Крим,от кого ще се отбранява?
65
4
 
13
 
! Отговори
До 68 преди 4 години
""Майчето какво иска да променя на София направо не знам?"Основната промяна е, че трябва да бъдат наритани герберастите. Много крадат.
64
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инфраструктура на НАТО се доближавала до Русия.Ами нали военната инфраструктура на Русия е буквално на границата на на две натовски държави-Естония и Естония и на около 400км от Румъния и България.Имаме една въоръжена до зъби и агресивна държава,която анексира територии на две съседни държави през последните десетина години.И когато съседи на тази държава се опитват да се въоръжат,за да гарантират собствената си безопасност,това било заплаха???
63
5
 
5
 
! Отговори
До 62 преди 4 години
"Аз не я харесвам, иначе щях да ида да живея там, а не от правилната страна на океана"Щом си в "правилната страна" седи си там и не ни давай акъл. Кво ти влиза на тебе в работата кой с какво се гордее тук?
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен69Както виждаш, те и за тях пишат, но само новини с негативен оттенък ;)
61
6
 
9
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Путин не говори празни приказки,и историята го доказва....
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като толкова не ви харесва русия защо всеки ден ви навират под носовете материали за русияами да ви пишат за меркел за тръмп за макрон та да ви е драгокажете им на тия то в българия проблеми преливат те ката ден русия та русиякажете им ама неможете щото дядо шорош плаща и той казва какво да се показва на народа от "независимите" средства за иформацияайде със здраве дано да дочакате независими средства за информация
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дрън, дрън; всички действия са координирани с шефа.