Москва за изгонените дипломати: Недружелюбно и провокативно!

Руското външно министерство заплаши с огледални действия
Обновена: 25 яну 2020 16:17 | 25 яну 2020 16:10, Камелия Цветанова
448
Москва за изгонените дипломати: Недружелюбно и провокативно!
Снимка: Facebook

Министерството на външните работи в Москва разглежда експулсирането на руски дипломати от София като неприятелска и провокационна стъпка. Ведомството предупреждава българските власти за евентуални ответни мерки. Това се казва в разпространен днес коментар на руското външно министерство, предаде ТАСС, цитирана от БТА

"На 24 януари българските власти взеха решение да изгонят от страната дипломат от Посолството и служител от Търговското представителство на Руската федерация в България. Не бяха представени никакви ясни и убедителни доказателства, обосноваващи това решение", заявява министерството в текста, качен на сайта му.

Още по темата
"Преценяваме тази стъпка на официална София като открито неприятелска и провокационна, рязко противоречаща на конструктивния, традиционно изпълнен с взаимно уважение характер на руско-българските отношения. Запазваме си правото да вземем ответни мерки", се посочва в коментара.

Българската прокуратура изпрати на Министерството на външните работи писма относно двама руски граждани, които са събирали информация, представляваща държавна тайна, с цел издаването й на чужда държава или чужда организация - престъпление по чл. 104, ал. 1 от НК, съобщи вчера пресцентърът на МВнР.

Досъдебните производства срещу руските граждани са прекратени, тъй като те се ползват с дипломатически имунитет. В рамките на своята компетентност МВнР обяви с ноти за "персона нон грата" един руски дипломат, а за "неприемлив" - член на техническия персонал на руското посолство в София.

Руският посланик Анатолий Макаров бе повикан в МВнР, за да получи нотите. На двамата бе даден срок от 48 часа за напускане на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Примитивно мозъче с болни професорски амбиции. Истинските професори ще ти се изсмеят в лицето, защото си пълен самодеец и изобщо няма да искат да спорят с тебе, защото си неспасяем случай. Нищо от това, което говориш няма нищо общо с истината. Вдигнал волът крак да го подковават и жабата и тя дигнала жабешките си петала, ха ха ха ха
255
8
 
9
 
! Отговори
ЗАПОМНИ БОГОМИЛЧО... преди 4 години
РУСИЯ ОБИЧА ***, БЕЗГРЪБНАЧНИТЕ КОМУНИСТИ И РУСОФИЛИ --А НЕ ИСТИНСКИТЕ И ГОРДИ ТВЪРДИ БЪЛГАРИ!НА РУСИЯ И ТРЯБВАТ ЛАКЕИ И СЛУГИ ---ЗА ДА УПРАЖНЯВАТ ВЛАСТТА СИ !УМНИТЕ И КАДЪРНИТЕ --СЕ ЛИКВИДИРАТ ДИРЕКТНО ,...КАТО ЛЕВСКИ И ХАДЖИ ДИМИТЪР , КОГОТО РУСКИЯ ПОСЛАННИК В РУМЪНИЯ ПРЕДАВА ДИРЕКТНО В ИСТАМБУЛ ЗА МЯСТОТО НА СЛИЗАНЕ НА ЧЕТАТА МУ НА ДУНАВСКИЯ БРЯГ!
254
6
 
9
 
! Отговори
ЗА БОГОМИЛЧО.. преди 4 години
ОПИТА ЗА РУСКИ ПРЕВРАТ ПО ВРЕМЕТО НА СТ.СТАМБОЛОВ , СЛАГА КРАЙ НА РУСКИТЕ МЕЧТИ ЗА ОКУПАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ И ПРЕВРЪЩАНЕТО И В "ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ"!ТОЧНО ЗА ТОВА --СТ. СТАМБОЛОВ Е МРАЗЕН ОТ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ И РУСОФИЛИ !СЪСЕЧЕН Е ВЪВ ФАЙТОНА СИ ОТ ЕДИН РУСКИ ПИЯНИЦА И АГЕНТ НА МОСКВА!ТОВА НАШЕ СВОЕВОЛИЕ И ЖЕЛАНИЕ ЗА СВОБОДА --РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА НИ ПРОСТИ!ИЗЛИШНО Е ДА ИМ СЕ ХВЪРЛЯМЕ ПО КИЛИМА ...РУСИЯ НЕ ОБИЧА ГОРДИТЕ БЪЛГАРИ.ОМРАЗАТА ИМ Е ВЕЛИКА!
253
7
 
8
 
! Отговори
БОГОМИЛЧО... преди 4 години
ИМА Т.Н."РАЙЩАТСКО СПОРАЗУМЕНИЕ" , СПОРЕД КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ЗОНИ НА ВЛИЯНИЕ НА РУСИЯ И АВСТРО-УНГАРСКАТА ИМПЕРИЯ!СПОРЕД НЕГО--БЪЛГАРИЯ СЕ ПАДА В ЗОНАТА НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ!ТУК --НЯМА ЗНАЧЕНИЕ , КОЙ КЪМ КОЯ ЗОНА ПРИНАДЛЕЖИ!ПРОБЛЕМА Е ---РУСИЯ ДА НЕ ТУРИ РЪКА ВЪРХУ ПРОЛИВИТЕ И СРЕДИЗЕМНО МОРЕ , ЗАЩОТО РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА Е ТОЧНО С ТАЗИ ЦЕЛ!ТАКА , ЧЕ ---ТЯ ИЗОБЩО НЕ Е "ОСВОБОДИТЕЛНА" ..А НАПРОТИВ!"ОКУПАЦИЯТА" НА СЕВ БЪЛГАРИЯ ОТ РУСИЯ , СЕ ДЪРЖИ ДО ПОСЛЕДНО-ДО БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС!53594
252
12
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Руснаците от край време действат във България като слон във стъкларски магазин. Тези явно много са прекалили дори и за нашите търпеливи към про.стащ.ината им политици.Интересът им е към газопровода със Гърция защото им боде очите тъй като е единственият който на могат да контролират и по който ще можем да получаваме газ от неруски находища - американски втечнен газ и от новите находища около Кипър и тогава руския скъп газ за нас ще трябва да поевтинее. това дразни много ***.
251
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 259 - Щом за теб 223 млн евро са нищо, ти наистина си зомбиран и си спешен случай. Тръбата ще се изплати за 8-10 години, а газ по нея ще тече 50 години. Да си спомним; че Ципрас ходи специално в Москва да иска газопроводът да мине през Гърция. Но понеже Гърция и Турция са скарани, Ердоган предпочита тръбата да мине през България. Инетерсно как и Ердоган, и Ципрас оценяват газопровода като изгоден и само нашите ултра десни бомбета са против?
250
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 255 Богомил - Точно това споразумение показва, че именно Австро-Унгария е била против създаването на голяма славянска държава наБалканите. Русия отстъпва по тактически съображения, за да си осигури неутралитета на Австро-Унгария, но след като побеждава във войната, налага на Османската империя границите на Санстефанска България. И това отново показва различията между Русия и Австро-Унгария. Затова се стига до Берлинския конгрес - великите сили бяха против Санстефанска България
249
10
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До Анонимен .....В по-далечно бъдеще печалбата ще стигне до 223 млн евро от транзитни такси......Хахахахаааа, знаем го това руското ЩЕ и В БЪДЕЩЕ. Тази тръба ще се изплати след 150 години евентуално. Същата работа като Цанков камък. А 223 млн евро са едно голямо НИЩО!!! Аман от руски ***!!!
248
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Русофил+Приветствам изгонването на руските шпиони от България!
247
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Богомил:Нал се обединихме бе - и какво от това. Стига атлантически клишета
246
16
 
14
 
! Отговори
Русофил+ преди 4 години
Откакто Турция се сдуши с Русия, България стана ценна монета за ястребите-русомразци. По-ценна и от Гърция заради излаза си на Черно море. Разбира се, нашите политически мутанти няма да се сетят да измъкант нещо за Родината в тази ситуация - те го правят само за джоба си. Да припомним, че днешните ни нови "приятели" са единствените виновни за цивилните жертви и разрушенията през 2-та СВ в България.
245
11
 
17
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До АнонименАко я нямаше Русия, България щеше да е обединена. За справка виж тайните споразумения с Австроунгария да не се допусне създаването на голяма българска държава. Виж и руската реакция на Съединението. Защо Русия е против? Такива примери бол.
244
18
 
13
 
! Отговори
Русофил+ преди 4 години
Англосаксите цвилят доволно чак от Румъния за изгонените руски дипломати в БГ и ни окуражават и побутват срещу Русия. Откакто са ни съветници по въпросите на сигурността, не е далеч моментът, когато нашите управляващи "дупе'давци" ще въведат нов "Закон за Защита на Държавата" и НАТО. Каква политическа недалновидност - още ли не им е светнало, че БГ войник няма да тръгне срещу Русия
243
8
 
4
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До БългарияДобре бе драги. Руските агенти са само двама според теб, ако не броим изгонение преди няколко месеца. Добре, ти си единия, но кой е вторият? Само двама русофили ли има в България?
242
14
 
7
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Всички сте предатели. И русофилите и американофилите.Южен поток вместо да струва 500 милиона го обявиха 850 милиона за да може ДПС и БСП да се налапат. Бойко и господарите му вместо да реорганизират южен поток под диктовката на Вашингтон и тлъста комисионна от турците затриха проекта, а сега ни баламосват със некви хъбчета.
241
15
 
14
 
! Отговори
И ДЕЦАТА преди 4 години
Знаят, че това са измислици диктувани от САЩ и Англия. Ние сме единствените балъци, и гърци и германци и американци си търгуват с руснаците ние ядем ....... дедовия ....
240
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Зозомбирания - ти си хем пломбиран, хем си изветрял. От тази тръба България ще печели пари. А парите не миришат и няма значение дали са американски или руски. В по-далечно бъдеще печалбата ще стигне до 223 млн евро от транзитни такси. Отварят се и работни места. Но вие демокрадите сте си такива - предпочитате народа ви да е гладен, бос и гол и да бяга по чужбина, само и само да пълзите в кpаката на новите господари. Що Ердоган не мисли като вас, ,а си гледа изгодата?
239
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 246 Той е и двете - както сега е модерно, две в едно. Да, ГЕРБ е пълен с бивши комунисти, все фурнанджийки лопати, които според изгодата си сменят цвета. Има едно такова животинче - хамелеон му казват. И все се престарават - преди тормозеха хората, а сега тормозят целия народ. Някои от тях смениха по четири - пет партии и имат цели колекции от партийни книжки. Да не си и ти от тия, зомбито?
238
13
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До До 244Какъв ГЕРБ бря?!? Боко руската *** строи руската тръба за Сърбия с арабски заем 2.2 милиарда лева. по въпроса другата руска *** кРадев мълчи като полов орган. Третите руски *** Атака+Воля крепят първата в парламента, докато строи тръбата.
237
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 244 Зозомбито - не знам с колко намалява БСП, но България всяка година намалява със стотина хиляди души. Гарантирано от ГЕРБ.