Москва за изгонените дипломати: Недружелюбно и провокативно!

Руското външно министерство заплаши с огледални действия
Обновена: 25 яну 2020 16:17 | 25 яну 2020 16:10, Камелия Цветанова
448
Москва за изгонените дипломати: Недружелюбно и провокативно!
Снимка: Facebook

Министерството на външните работи в Москва разглежда експулсирането на руски дипломати от София като неприятелска и провокационна стъпка. Ведомството предупреждава българските власти за евентуални ответни мерки. Това се казва в разпространен днес коментар на руското външно министерство, предаде ТАСС, цитирана от БТА

"На 24 януари българските власти взеха решение да изгонят от страната дипломат от Посолството и служител от Търговското представителство на Руската федерация в България. Не бяха представени никакви ясни и убедителни доказателства, обосноваващи това решение", заявява министерството в текста, качен на сайта му.

Още по темата
"Преценяваме тази стъпка на официална София като открито неприятелска и провокационна, рязко противоречаща на конструктивния, традиционно изпълнен с взаимно уважение характер на руско-българските отношения. Запазваме си правото да вземем ответни мерки", се посочва в коментара.

Българската прокуратура изпрати на Министерството на външните работи писма относно двама руски граждани, които са събирали информация, представляваща държавна тайна, с цел издаването й на чужда държава или чужда организация - престъпление по чл. 104, ал. 1 от НК, съобщи вчера пресцентърът на МВнР.

Досъдебните производства срещу руските граждани са прекратени, тъй като те се ползват с дипломатически имунитет. В рамките на своята компетентност МВнР обяви с ноти за "персона нон грата" един руски дипломат, а за "неприемлив" - член на техническия персонал на руското посолство в София.

Руският посланик Анатолий Макаров бе повикан в МВнР, за да получи нотите. На двамата бе даден срок от 48 часа за напускане на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 219Ти ако искаш можеш да си сверяваш часовника с тозо на мумията в мавзолея на Червения площад...то затова българите ви мразят вас русофилите, че само дърпате България в пещерата на руската мечка.
195
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти ако искаш можеш да си сверяваш часовника с тозо на мумията в мавзолея на Червения площад...то затова българите ви мразят вас русофилите, че само дърпате България в пещерата на руската мечка.
194
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако българите не бяха дали четмо, писмо и религия на руския Гулаг, сега неговите поданици щяха да говорят монголски, да пишат с йероглифи и да се молят на Аллах.
193
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе щом русофилите твърдят, че работата всички дипломати е да шпионират, защо Кремъл не си признае, след като са хванали тяхните шпиони на местопрестъплението, а вместо това се дръвчи, че ще отвърне реципрочно, просто от яд !Е затова българите започват да ненавиждат сегашната кремълска хунта от ченгета на КГБ.
192
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дрътия Решетев дето му забраниха да влиза в BG, разправял ,че България не била интересна за разузнаване!? Да разбираме ли, 350-те служители на руските писолства са просто лентяи на почивка. Ами ако е така, да ги гоним всички през година за да може повече руснаци да се порадват на България, като туристическа дестинация.
191
11
 
16
 
! Отговори
Направихме ги народ преди 4 години
Ако не бяхме им подарили азбука и църковни книги на старобългарски език, които да ги обединят, то на територията на Русия щяха да съществуват 10 държави с различни езици и религии. А може би щяха да са част от католическа Полша!?Руснак като мине покрай българин трябва да козирува от благодарност!
190
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи каръци тия двамата русские. Не са платили на който трябва, за да получат "най-достоверната" информация.
189
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не беше България, нямаше да има Русия!
188
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 184Всеки пети младеж в България не е безработен, а лентяй !...защото някой го храни.
187
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Край на руската водка, за Трифон Зарезан минавам на бърбън.
186
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрите защо не изгонят американците?
185
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който се е захапал с руснаци е патил много.Дребна рибка сме,категория муха.Има хора които нямат нищо в главите.Кухи ***.
184
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не беше Русия, днес нямаше да има държава България.
183
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наистина, как може да изгонят руските другари! те са били загрижени за избирателната ни система и са искали да помогнат, а на'ште, айде - къш!
182
11
 
13
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До ВъпросРуснаците като са толкова умни защо се вързват на "провокациите" на американците?---Защото са гузни, затова.
181
3
 
3
 
! Отговори
jj преди 4 години
До До214 Само за сведение полския президент произнесе реч за Холокоста в Израел!
180
6
 
5
 
! Отговори
не разбрах преди 4 години
До Що е монопол 207 какви милиарди точи Русия от Белене ?
179
13
 
26
 
! Отговори
ииии още преди 4 години
Посланик Байърли пише за настоящия български премиер: Роден на 13-ти юни 1959-та година, Борисов е израснал в Банкя, предградие на София, където е бил замесен в местни банди и е придобил репутация на местен силов авторитет "После защо играе по свирката на Козяк . Ами с едно щракване на пръстчетата могат да го унищожат . А той не иска това , и така България е превърната в колония на САЩ
178
8
 
17
 
! Отговори
мдааа преди 4 години
Според ЦРУ :"Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния . Говори се, че Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията -Младен Михалев - Маджом и Румен Николов - Пашата "
177
18
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Време е руснаците да спрат Лукойл в БГ - и ще падне голям смях !!! В близките 6 месеца Перник ще ви се стори като детска играчка- Ще се молите за бензин по разни гаражи и цистерни контрабанда-Шел Ромпетрол ОМВ всички взимат горивото от ЛУкойл Бургас- или казано извора е един -опаковката е друга ))муаххахах