Москва за изгонените дипломати: Недружелюбно и провокативно!

Руското външно министерство заплаши с огледални действия
Обновена: 25 яну 2020 16:17 | 25 яну 2020 16:10, Камелия Цветанова
448
Москва за изгонените дипломати: Недружелюбно и провокативно!
Снимка: Facebook

Министерството на външните работи в Москва разглежда експулсирането на руски дипломати от София като неприятелска и провокационна стъпка. Ведомството предупреждава българските власти за евентуални ответни мерки. Това се казва в разпространен днес коментар на руското външно министерство, предаде ТАСС, цитирана от БТА

"На 24 януари българските власти взеха решение да изгонят от страната дипломат от Посолството и служител от Търговското представителство на Руската федерация в България. Не бяха представени никакви ясни и убедителни доказателства, обосноваващи това решение", заявява министерството в текста, качен на сайта му.

Още по темата
"Преценяваме тази стъпка на официална София като открито неприятелска и провокационна, рязко противоречаща на конструктивния, традиционно изпълнен с взаимно уважение характер на руско-българските отношения. Запазваме си правото да вземем ответни мерки", се посочва в коментара.

Българската прокуратура изпрати на Министерството на външните работи писма относно двама руски граждани, които са събирали информация, представляваща държавна тайна, с цел издаването й на чужда държава или чужда организация - престъпление по чл. 104, ал. 1 от НК, съобщи вчера пресцентърът на МВнР.

Досъдебните производства срещу руските граждани са прекратени, тъй като те се ползват с дипломатически имунитет. В рамките на своята компетентност МВнР обяви с ноти за "персона нон грата" един руски дипломат, а за "неприемлив" - член на техническия персонал на руското посолство в София.

Руският посланик Анатолий Макаров бе повикан в МВнР, за да получи нотите. На двамата бе даден срок от 48 часа за напускане на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
10
 
17
 
! Отговори
Unufri преди 4 години
Русия прегази с валяка собствените си "братовчеди" по ген, кръв, език и вяра в Украйна, заради болни имперски и военни интереси.Представете си какво би направила с много далечните си братовчеди по славянска линия от България, ако прецени, че засягаме имперската и лудост по някакъв начин.Тези хора нямат скрупули, разберете. Ще прегазят, ако сметнат за необходимо и собствения си народ, както неведнъж са правили.
215
13
 
20
 
! Отговори
Борисов ОСТАВКА! преди 4 години
Аз съм българофил, но не виждам какво има да се разузнава в нашата първобитна държава, освен да искат да разберат офшорните и швейцарски сметки на Бойко и след това да ги оповестят по RT !Напротив, мисля че това е нареждане на американоеврейското посолство!
214
11
 
10
 
! Отговори
Angelov Gr преди 4 години
Браво бе Борисов оставка. Какъв си ни умничък! А от кое посолство ни избраха президент? САЩ ли разпродаде хиляди имоти по черноморието и планините? САЩ ли издаде български документи на хиляди руснаци? САЩ ли ви кара да развявате руски знамена по улиците на България и икони с лика новия руски император?O sancta simplicitas!
213
14
 
15
 
! Отговори
Реставратор преди 4 години
Замяната на турското робство с руски деспотизъм не е Освобождение, а сега когато България намери своето място ЕС е направо кремълски тероризъм !
212
4
 
5
 
! Отговори
гошко преди 4 години
Та вие благодарни ли ст цял живот на баща си че ви е родил и без него не бихте съществували. Бихте ли търпяли ВСИЧКО от него и на всяка цена?А на дядо си безпределно благодарни ли сте?И така 10 поколения назад?Ами може, но не е задължително и не на всяка цена
211
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите - дългата ръка на Кремъл.
210
8
 
12
 
! Отговори
гошко преди 4 години
Да допуснем за момент (или за по-дълго) че Русия ни е освободила и ние съществуваме благодарение на Русия.Какво следва от това? Че трябва винаги, даже след 6 поколения да благодарим постоянно. Че трябва да приемаме всичките им приумици и безчинства, да търпим всякакви действия, вражески или приятелски, когато ни включват в поредният си геостратегически проект, било то Задунайска губерния, било завладяване на проливи, било Световна комунистическа революция
209
9
 
17
 
! Отговори
Борисов ОСТАВКА! преди 4 години
Сега се разбира, защо точно Гешев трябваше да бъде избран за главен прокурор! Избраха го от американското посолство и казаха на Бойко тоя е нашия човек! И сега Гешев изпълнява каквото му кажат и ще става все по лошо! Руски разузнаватели, какво тайно ще научат от ***, освен за Лафките на Пеевски или за тайните на Националната Лотария на Божков! А може и фирмено разузнаване как се произвежда в *** тоалетната хартия Емека!
208
6
 
8
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
До Анонимен 225Вие русоробите които се събирате на Копринка в най-скоро време ще се люлеете на уличните лампи....Това че пиете новичоци на по чашка и шмъркате наистина си спомняте хубавото...няма да е за дълго!
207
3
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 4 години
Това е глупашкото на Гешев.
206
9
 
17
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Русия(СССР) винаги е била наш враг. Руснаците дори не ни считат за такъв, защото сме много под нивото им, както те смятат, просто една досадна малка мухичка, която ги дразни леко. А и държавицата ни е пълна с имбесили, които не си знаят историята и са зомбирани от руско-съветската пропаганда. Нашите действия били "неприятелски". А можеш ли да считаш за приятел този, който те краде, изнудва, шпионира, лъже на всяка крачка и не спазва международните договори? Да се прочисти гнездото на шпионажа.
205
8
 
14
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 230. България не е и американски щат и САЩ трябва да ни уважават въпреки отвратителното подлизурство на ББ и компания
204
9
 
12
 
! Отговори
Червената Ушанка преди 4 години
Е сега след толкова години,могат ли братушките да кажат дали са ни освободили,или са ни окупирали? Просто за Протокола да се знае какво точно да се впише,за да е ясно, та един ден учениците в училище да не се питат един друг,а дасклята да не вдигат незнаещо рамене,и да не гледат като двойкаджии пред черната дъска.
203
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те изгониха 3 милиона българи вие за 2ма дипломати ревете!
202
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България не е руска губерня и Русия трябва да се учи да ни уважава въпреки отвратителното подлизурство на българските русофили.
201
21
 
18
 
! Отговори
kireza преди 4 години
АБСОЛЮТНО СИГУРЕН СЪМ ЧЕ НЯМА ПРИЧИНА ЗА ГОНЕНЕТО,НО НАЛИ КРАВАРИТЕ ЗАПОВЯДВАТ,НАШИТЕ КРАВИ ИЗПЪЛНЯВАТ....***,ИМА ЛИ НЕЩО ЗА РАЗУЗНАВАНЕ У НАС???ТА ЧИСЛЕНОСТТА НА "АРМИЯТА" Е ВОЕННОВРЕМЕННА ДИВИЗИЯ....ДАЖЕ СТРУМСКАТА ДИВИЗИЯ НА ВРЕМЕТО Е БИЛА С ЧИСЛЕНОСТ 50000 ВОЙНИКАДВА ПЪТИ ПО-МНОГОЧИСЛЕНА ОТ СЕГАШНАТА НИ ПИКЛИВА "АРМИЯ"....СМЯХ ЗА КОКОШКИТЕ.....
200
6
 
7
 
! Отговори
русский экспорт преди 4 години
На безценица под стойността....
199
15
 
19
 
! Отговори
в мечешката бърлога преди 4 години
Там ни вкара СССР!!! Закрепости ни! От робство преминахме в крепостничество!
198
7
 
8
 
! Отговори
сиренето с пари преди 4 години
Дружбата си е дружба а службата си е служба!
197
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТъпиДържавни тайни в България има много...1) Как се прави лютеница.2) Как се прави туршия.3) Как се мези привилно.4) Как се вари ракия.Абе шпионите да ги няма. Америка ни е приятел. Който и американец да питаш, казва... БГ БРАДЪР... Ако не са американските туристи които тази година Ангелкова докара, да е фалирало черноморието.