Коронавирусът накара Русия да не вярва на Владимир Путин

Удвоил се е броят на хората, които имат нужда от помощ
4 юни 2020 21:50, Нели Христова
209
Коронавирусът накара Русия да не вярва на Владимир Путин
Снимка: БГНЕС

Русия, като много други държави, се тресе не само от здравната кирза, причинена от коронавируса, но и от икономическите й последици. Общественото доверие в президента Владимир Путин никога не е било толкова ниско. С нарастващата безработица има и нарастващо разочарование в Кремъл. Русия не вярват на сълзи, но вече не вярва и на Путин.

Още по темата

"Променило ли се е мнението ви за президента?"

"Да, отговаря Милана, която живее в родния град на Путин Санкт Петербург. - Вече не му вярвам." Според нея, властите в страната са били напълно дискредитирани по време на кризата.

"Аз бях продавачка в магазин за цветя. Съпругът ми развеждаше туристи из града. Това са две професии, които силно бяха ударени от кризата. Хората като мен бяха изоставени. Бяхме оставени да се мъчим сами. Никога не съм си и представяла, че ще ми се наложи да оцелявам с пакети хранителни помощи", казва Милана пред BBC. По думите й, държавните облаги не са достатъчни, за да издържа семейството си.

"Къде е помощта? Къде е? Всички ли ни забравиха? Вече не гледам националната телевизия. Преди го правех и наистина вярвах на всичко, което казваха там. Вече не вярвам на нито една тяхна дума. Единственото място, от което се информирам, е интернет. Искаше ми се да вярвам на президента... През март имахме големи планове. Сега нямаме никакви", казва през сълзи Милана.

Кафенета и ресторанти в цял Санкт Петербург работят заедно, за да осигуряват хранителни порции на тези, които имат нужда от тях. Те са спасение за онези, които са останали без работа.

"Броят на хората, които ни молят за помощ, се е удвоил през последните два месеца. Очакваме броят им да се увеличи още и още", казва Данил Краморов, директор на благотворителна организация. Мобилната кухня за супа също храни повече нуждаещи се от преди. Опашката пред нея добре показва икономическите последици от COVID-19.

Там е и Владимир, готвач, който съвсем наскоро е освободен от работа.

"Ще трябва да започна да крада. Какво друго мога да направя?", пита той.

"Ако Путин бе тук сега щях да го питам дали наистина знае какво се случва сега, как живеят хората, как се мъчат. Как ще се измъкнем от тази ситуация? Какво ще предприемем за бъдещето? Как ще се върнем обратно на краката си? Не знам. Не можем да видим никакъв изход от ситуацията",казва Милана.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 2016 г. всеки СЕДМИ американец си е лягал всяка вечер гладен по данни на Министерството на земеделието. Тук обаче не казват едни други неща по темата, които са доста важни че от тези 42 милиона гладуващи американци, 25,7 милиона са БЕЛИ (9,1 % от населението) През 2016 г. броят на гладуващите американци спрямо 2015 г. се е УВЕЛИЧИЛ с 3,8 милиона човека.
111
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 129 Руската върхушка трупа в злато и брилянти, не й мисли на руската върхушка, мюмюне
110
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Саудитска Арабия и Кувейт имат средна продължителност на живота колкото в мизерна България.
109
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия разполага уникално оръжие което лети с хиперзвукова скорост по настилна траектория. В момента, в който в други страни ще се появи хиперзвуково оръжие, Русия вече ще има нещо по-ново над което вече работят местните учени.
108
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 110 Ти какво си фантазираш - че в България средната продължителност на живота е по-голяма от тази в Русия, а гол Хасане, гол като сокол. Там е работата, че руснаците ще се оправят, а ние изгубиме ли още един милион сме за никъде - държава със затихващи функции
107
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдещето принадлежи на Русия и на Китай. Русия и Китай са новите световни лидери. САЩ вече са само една второстепенна регионална сила.
106
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще падне долара, като руската върхушка си трупа заграбеното в долари и Евро? :)
105
7
 
13
 
! Отговори
Влад преди 3 години
Най-богатата на ресурси страна в света с най-бедния народец...и това е откакто съществува.
104
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пред всеобхватните санкции Русия не се огъна, а доказа на целия свят своята сила и независимост.
103
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новините от САЩ поставят под съмнение надеждността на американското партньорство.
102
7
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Да, явно много се смущават от това, че Русия успя да се изправи на крака след срива на ссср и сателитите му... Но цялата тая истерия с измисления вирус, който въобще не е това, за което се представя ясно показва, че и дядя Вова е в играта.. Единствен Лукашенко им показа среден пръст и не позволи тоя социално-икономически експеримент върху своя народ..
101
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия балалайки с помощите за деца при сегашната криза можеш да ги отпишеш. Пари сега се дават само на чинушките и Росгвардията.
100
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия обнови условията за употреба на ядрено оръжие - ответният удар сега е легитимен и за защита на съюзниците17. Руската Федерация си оставя правото да използва ядрено оръжие в отговор на използване срещу нея и (или) нейните съюзници на ядрено оръжие и други видове оръжие за масово поразяване, а също така в случай на агресия срещу Руската Федерация с използването на обичайно оръжие, когато под заплаха е поставено самото съществуване на държавата.
99
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Доларът го очакват ужасни сътресения."От 1917 0фците блеят това.
98
4
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Айде лека от мене:):):)Утре пак:):):)Да сънувате Бойко и Ф16ките прелитащи над Бузлуджа:):):):)
97
3
 
6
 
! Отговори
до112 преди 3 години
И кой ги взима тия помощи? Кавказците и монголците. Руските *** отдавна се праскат на запад или при арабите.
96
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тони-бонбони, руснаци има навсякъде по Европа и Америка. Тук имоти купуват най-бедните. Тук и бежанците не искат да останат. Това говори ли ти нещо в герба вата кратуна?
95
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брато, ако руснаците взимаха такива помощи, купони за храна и т.н., които взимат американците, в Русия нямаше да има и един работещ човек :)
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"като токова я бълнуваш тази Америка ходи да си живееш там, какво търсиш тука?"ДрОгаре......28 години в слънчева Калифорния........да връзвам ли джапанките за кОмсомолск на аМур.........чудя се?
93
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доларът го очакват ужасни сътресения.