Владимир Путин не е решил окончателно дали ще участва на изборите през 2024 г.

Но не изключи възможността
21 юни 2020 17:51, Нели Христова
73
Владимир Путин не е решил окончателно дали ще участва на изборите през 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин не изключи възможността отново да се кандидатира за президент, ако на предстоящото всенародно гласуване бъде одобрена съответната поправка в конституцията.

Това стана ясно от интервю на руския държавен глава за документалния филм „Русия, Кремъл, Путин“, който ще бъде излъчен тази вечер в ефира на държавната телевизия „Русия 1“, цитиран от БНР.

В интервюто, откъси от което руските медии вече публикуваха, Путин заяви, че все още не е решил окончателно дали ще се кандидатира след 2024 година, когато изтича настоящият му втори пореден и общо четвърти президентски мандат.

В същото време той прогнозира какво предстои, ако конституционната поправка не бъде одобрена:

„Ако това не стане, след две години, знам го от личен опит, вместо нормална и ритмична работа на много равнища ще започне едно оглеждане в търсене на възможни приемници. Трябва да се работи, а не да се търсят приемници“.

Владимир Путин каза също, че политическата система в Русия трябва да има определени гаранции за самосъхранение.

По думите му тя трябва да бъде устойчива както на вътрешни, така и на външни шокове.

Гласуването на поправките в конституцията е насрочено от 25 юни до 1 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
4
 
! Отговори
До 42 преди 3 години
Не, не са. Ще е вярно, ако кажеш, че българите са част от семейството на народите, говорещи разновидност на българския език(в това число и Русия), или че са част от православното семейство. Но да твърдиш, че имат една и съща етническа идентичност с руският народ, е грешно. Руснаците са доста различни от нас и това се забелязва дори и с просто око. Другото е мокър сън на панславистките идеолози.
40
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ се страхуват от Путин и Русия.
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те го питат дали иска пак да е президент, а той гледа надолу и с пръст върти кръгчета по масата пред себе си "Мии не знаам, може...Ако вие искате...Мда..."
38
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите са част от славянското семейство.
37
3
 
8
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Не сме славяни, стига повтаря кремълска пропаганда. Българи сме!!! Има антропологически изследвания, които доказват, че българите са народ от средиземноморски тип и че не се различават с нищо от хората, живели по тези земи преди седем хиляди години. А т.нар. "славяни" се появяват преди три хиляди години. Български държави е имало и в Централна Азия, където славяни никога не е имало. Руската държава е създадена от варяги т.е. викинги, скандинавци, а езикът, писмеността и вярата си са взели от Бъл
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин да прокара закон и в законa да пише: За президент на Русия може да се кандидатира само човек, който е бил президент през последните 10 год.
35
3
 
11
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
*** се прави на "дръж ми шапката".
34
1
 
10
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
За кога вече? Да се пенсионира заслужено с откраднатото, Шайгу ще поеме властта.
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова злоба,пропаганда и СМРАД в постовете ,че просто нямам думи!Отвращавам се от тези злобни и лъжливи постове отдолу!Че и нашия славянски корен се опитват са изтрият,ще повърна,противни постове!Славянския живот също има значение и ние българите СМЕ СЛАВЯНИ,ако щете се назерете от злоба,няма да допуснем втори концлагери Терзин и Талергоф и *** на славянския ни идендитет!
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калин до 28/31:)) Казах ти, че си елементарен:) Нищо не съм споменавал за метъл групата, а ти се върза като шаранче и се припозна веднага:)) Ххахах! Голям майтап!
31
1
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Не знам защо руснаците си играят да правят избори като резултатите са повече от ясни. Направо да назначават джуджето за император и да престанат с играта на демокрация.
30
1
 
2
 
! Отговори
Калин до 28 преди 3 години
Хахааа..ти вярно не си много уред.Какъв адрианчо ,какъв варгчо!?!..Абе то не е смешно.Бог да ти помогне,не си добре!..А всъщност,ако Варг,е Варг Викернес,не си падам по дет метал.по скоро ми викай,Биби или Лий Хукър..или може и Етта Джеймс ако искаш.Но Варг,едва ли..и ,лекувай се!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ле лее...колко бозаво е станало джуджето.Това е от многото ботокс в лицето.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ин то дъ ТрапЪ до 23Адриан Николов Димитров. Варгчо мамин:) Страстния любител на нестандартни игри за възрастни:)
27
3
 
12
 
! Отговори
Истината 2 преди 3 години
Китай настъпва в Сибир, а източноевропейските държави се настройва против Кремъл след случката с Крим. С напредването на годините русофилите у нас намаляват и руската агентура губи почва под краката си. Разпадът е неминуем...А не беше нужно д асе случва така, но Путин сам избра този път на развитие за Русия..
26
2
 
15
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Рухването на Русия е неизбежно. Преди векове руските императори са държали своята власт с помощта на религията и постоянните завоевания. После Екатерина Велика създава мита за "славянската" империя. Болшевиките въведоха комунизма и Русия се трансформира в СССР. Путинова Русия е някакъв буламач от псевдохристиянство, носталгия по комунизма и амбиции за световно влияние без никакво покритие. Младите руснаци имат достъп до Европа и САЩ, сравняват и виждат каква *** е тяхната родина.
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вова, батюшка, на кого ни оставяш?Променяй Конституцията и се пиши Цар, че без тебе Рассия ще загине!Радев е на същото мнение!Нинова - тоже!Шаренкова е стартирала подписка всички партийни организации да те подкрепят, нищо че нямаме руско гражданство!Синодът е поръчал икони с твоя лик!Да не вземеш да се гътнеш, че Льотчика ще обяви един месец траур!
24
3
 
2
 
! Отговори
Ин то дъ ТрапЪ до 23 преди 3 години
Кой е адрианчо бе психо,хахахаа..кавам се Калин!Вие сте откаччили бе тролев хахаааа..ще ми купуваш костюм май хахааа
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ин то дъ ТрапЪАдрианчо?? Елементарен си, чадо.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин знае, че властта е единственото, което го пази жив засега. С ББ е същата работа. Прекалено много интереси настъпиха през годините и ще дойде момент за разплата.