Затварят последните две консулства на САЩ в Русия

Единственото дипломатическо представителство ще е посолството в Москва
19 дек 2020 13:06, Елка Василева
83
Затварят последните две консулства на САЩ в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на президента Доналд Тръмп е уведомило Конгреса, че възнамерява да затвори последните две останали консулства на САЩ в Русия, предаде АП.

Държавният департамент е уведомил Конгреса, че ще закрие консулството във Владивосток и временно ще спре работата на консулството в Екатеринбург.

Уведомлението е било изпратено на 10 декември, но не е получило особено внимание тогава. Това е станало три дни преди съобщаването на новината за предполагаема руска кибератака срещу американски правителствени и частни компютърни системи.

Според уведомлението решението за затварянето на консулствата е взето поради наложени от Русия през 2017 г. ограничения за броя на американските дипломати, на които е позволено да работят в страната.

След затварянето на тези консулства единственото дипломатическо представителство на САЩ в Русия ще бъде посолството в Москва, посочва БТА.

През 2018 г. Русия нареди да бъде затворено американското консулство в Санкт Петербург, след като САЩ наредиха затварянето на руското консулство в Сиатъл заради отравянето на бивш руски шпионин във Великобритания.

Консулството във Владивосток беше временно затворено през март заради пандемията от коронавирус, а неговият персонал вече е започнал да премества важни документи, оборудване и други материали. В консулствата във Владивосток и Екатеринбург работят общо 10 американски дипломати и 33 души местен персонал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние като големи умници от всичко разбираме, опазваме околната среда и плащаме бензина по 2 лв. В САЩ и Русия е по 1 лв. Иначе ти говорят за парников ефект и какво ли още не. Става въпрос за парииии. За това обикалят с големи ръждоляци по моретата.
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На някой му трябва нова студена война, за да си прокарва икономическите интересите, да произвежда, продава и дрънка с оръжия по света. Ако някой от долу писащите демократи мисли че това е за хубаво е много зле. Там където искате да отидете никой не ви ще.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт е че и за 2те държави - и сащ и раша е изгодно да са в състояние на "студена война". Осъзнаха че липсата на това противпопоставяне ги прави слаби и искат да върнат положението от преди 1990 година.За да съществуват нормално и обединени им трябва враг. От това обаче си патим всички останали.
60
7
 
3
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 3 години
А на братушките им е през балалайките,че ще има по-малко краварски шпиони...
59
1
 
9
 
! Отговори
До Ха Тъй преди 3 години
Консулствата ги затваря Тръмп, не Байдън. Не можеш ли поне да четеш?!! Мисленето е видно, че те затруднява.
58
4
 
2
 
! Отговори
Ха тъй преди 3 години
Идва ерата на Бай Дрън-дрън !
57
5
 
7
 
! Отговори
11 преди 3 години
До Анонимен 63Тоя, дето идва след Тромпета, ако му боядисаш Белия дом Зелен, няма да знае де да се прибере. Дядката оди с пампърс, шутове щял да бие.
56
0
 
4
 
! Отговори
тарантулчУ преди 3 години
До анонименТоя дето идва след Тромпета ще им тури и един як шут по *** освен изписването на веждите.----------Възможно е!Но, всичко зависи от "елита" в Кремъл!Ще бъдат ли готови да пожертват банковите си сметки на Запад, вилите и яхтите си, лукса в който живеят децата и внуците им.Пък и в Щатите хич не е "розаво"!Безработицата расте, фалита на средния бизнес е съкрушителен...Нацията е разделена!Полиическият им елит също!Времето ще покаже, в рамките на 2-3 години.
55
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тарантулчУТоя дето идва след Тромпета ще им тури и един як шут по *** освен изписването на веждите.
54
2
 
1
 
! Отговори
тарантулчУ преди 3 години
Затварят последните две консулства на САЩ в Русия---------------Късметлии!!!!-)))Явно това ще да е последният подарък на Тромпета на РФ преди да напусне Белия дом!-)))ПС-----Има една стара приказка:"Вместо да му изади очите, му изписа веждите"!-)))
53
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56Освен че говориш пълни простотии явно никога не си бил в Сибир. Аз съм бил 2 пъти. Там повечето са азиатски гени. Няма такова нещо като "избягали от властта (в европейската част). Отгоре на всичкото там климата е толкова ужасен през 2/3 от годината, че и дума не може да става за "волност". А мизерията е НЕОПИСУЕМА.
52
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А посолството в Масква защо още не е затворено? Крепостниците трябва да си стоят в земите на феодала Путин, не трябва да ги напускат и нямат място по света, там е за свободни хора.
51
3
 
0
 
! Отговори
Кръстьо Костов преди 3 години
До Анонимен 56Кой ген отговаря за свободолюбието ?Защото индивидуалните особености на мозъка покриват и расовите и националните ...
50
0
 
6
 
! Отговори
Стрховития преди 3 години
Повечето войни са започнали след затваряне на посолства, а не обратно.
49
2
 
5
 
! Отговори
натуф вън преди 3 години
Ох разплаках се,ха ха ха
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
52, и аз това казвам, но ти си скаран с логиката.От 300 години противниците на царския режим са ги изпращали и заточвали в Сибир.С режима остават покорнитеНо една огромна част от свободолюбивите противници на царския режим, полицията не е успявала да задържи, осъди и заточи. Десетки хиляди сами са бягали в Сибир преди да бъдат арестувани. И така постепенно, за 300-500 години Сибир се превръща в средище на свободолюбиви хора, генетически свободолюбиви. Или казано чисто по руски - Волни хора.
47
2
 
11
 
! Отговори
към 44 от преди 3 години
Абдокодир И. Х. (Абдокодир Искандаркулович Ходжибобоев)Не живея в Пиндостан, но забелязвам, как само за броени години той се превърна от символ на успеха в режим на мащабно бедствие.
46
8
 
16
 
! Отговори
Хи хи преди 3 години
ЛГБТ се изнася от Русия. Чудесна новина.
45
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Противниците на режима са изпращани в лагери в Сибир още от времето на царизма в Русия, от 300 години ги заточват там.Сибир бил за свободни хора... да бе :)))Отивай там тогава, що стоиш тук ?
44
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 49"Най-лошо е за местните които са работили в посолствата на САЩ - сега ги чака отново гладът ;)"Тия, които са тарикати, ще си използват препоръките, че са работили за американци и ще си бият веднага шута от Блатото ;) Такива хора са наясно каква мизерия ги чака иначе. Не са като русофилите у нас - да си приказват само, там хората живеят в мизерия, няма кой да им обяснява, колко е "велика" Блатная.