В Украйна има съоръжения за биологични изследвания, има ли опасност за нас?

Лабораториите на САЩ - с диагностична цел
10 мар 2022 13:33, Петя Славова
78

След като заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд потвърди, че в Украйна има съоръжения за биологични изследвания, а Киев и Вашингтон работят натрупаните там материали да не попаднат в ръцете на руските сили, идва въпросът в опасност ли сме от употреба на биологично оръжие. Ген. Игор Конашенков обяви, че има документи , които потвърждават, че в украински биолаборатории е извършено разработването на компоненти за биологично оръжие.
Още по темата

"Още от 90-те години, след разпадането на Съветския съюз, в много от бившите републики останаха подобни лаборатории. САЩ се ориентираха към разполагане на лаборатории за контрол на евентуални химични или биологични заплахи от тези региони. Това е информация, която и СЗО има от години - че САЩ имат лаборатории с диагностична цел. Предполагам, че става дума за такива лаборатории в Украйна", коментира ръководителят на инфекциозна лаборатория в Берн д-р Аспарух Илиев пред Bulgaria ON AIR.

За него не е съмнително, че именно САЩ финансират такива лаборатории в чужди страни. По думите му САЩ имат разгърната мрежа за контрол на биологични и химични атаки от Близкия изток, което налага да има подобни центрове за ранно предупреждение.

"Те са най-професионалният пазител на съвременния ред в света. Спекулира се, че има микроорганизми като чума. Няма никаква информация за каквото и да е наличие на замърсяване или биологична опасност за България. Едва ли предупреждението от руска страна трябва да бъде прието с абсолютно доверие", каза още д-р Илиев.

Председателят на комисията по външна политика в предишния парламент Димитър Гърдев смята, че това задължително ще бъде използвано от руската пропаганда. По всякакъв начин се опитват да оправдаят това нахлуване. В началото бяха много различни тези и това не може постфактум да бъде използвано като повод, изтъкна той.

Гърдев се надява да не се стига до изключително кървавата фаза от операцията за нахлуване в Киев - удари върху градовете и превземането им с използване на масирани ракетни удари, при които жертвите са изключително много.

Според него около 150 000 руски войници са в Украйна, а целта е "разчленяване" на украинските въоръжени сили, ограждане на големите украински градове и стопиране на движението на украинската армия.

"В момента навлизат основните сили. Украинската армия е на второ място в Европа, по-голяма е от тези на Великобритания и Германия - 260 000 души. Все още не са се сблъскали огромните сили на двете държави", подчерта Гърдев в студиото на "България сутрин".

По негово мнение целта на завземането на АЕЦ "Чернобил" е, че там има неотработено ядрено гориво. То представлява елемент за сглобяване на атомно устройство. Притеснявам се от тези захвати на атомни централи. Кой контролира атомната енергетика на Украйна?, попита гостът в студиото.

Гърдев отбеляза, че за пръв път се прилагат толкова тежки санкции.

"Може да ги сравняваме с времето от Студената война, но това бяха други санкции. Санкциите не са само въздействие върху руската страна, но и върху нас като пазари и потребители на тези ресурси - газ, нефт, никел, жито, слънчоглед. Наблюдаваме изключително широкомащабни санкции. Може да имат бърз ефект, но и обратен такъв - бумеранг върху нас. След около 3 месеца ще можем да видим реално ефекта и много от цените ще спаднат", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Тоя всезнайко преди 2 години
Тоя всезнайко знае ли,че в гр.Николаев е заповядано всякакъв вид вода,незевисимо от къде да се изкипява 10 минути?Що така? Има ли там или наблизо боилаборатория? На колко километра от Николаев е България ?
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не наричаме нещата с истинските им имена? И САЩ признаха, че има лаборатории в Украйна. СЗО подкани Украйна да унищожи опасните продукти от лабораториите..... а ние (некои нашенци) ги нарижаме "съоражения". Ех, ех
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
леле мале пак го обърнахте на пропаганда на бг коланите не са доре стегнати а шайбата е развита особена на властите на бг че непризнават истината страх ги от дядо байдън
60
3
 
7
 
! Отговори
лапландеца преди 2 години
Колега Аспарух Илиев , ............... няма какво да кажа . Вие сте морална и материална Нула.Как са немските гроздоберачи?
59
0
 
13
 
! Отговори
Свобода преди 2 години
СЕГА КАТО НЯМАТ ЛАБОРАТОРИИ В УКРАЙНА , ПОЗНАЙТЕ КЪДЕ ЩЕ ГИ СЛОЖАТ ???? КАТО ВИ СЕ РАЗБОЛЕЯТ ДЦАТА , ТОГАВА ЩЕ Е КЪСНО .....
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
диагностират с антракс и чума ???
57
0
 
17
 
! Отговори
Запорожецо преди 2 години
Като са безопасни, какво правят там? Да са ги построили на тяхна територия! Да припомня, че тя е ей там, от другата страна на Атлантика. Сега като са хванати натясно, следват оправданията и скалъпените обяснения. А Covid-19 дали идва от Китай? За един приятел питам, който преди време се зарази...
56
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66-------Фиу-у прави вятърът! И ти ще ми го правиш!
55
0
 
9
 
! Отговори
До анонимен 63 преди 2 години
Тук трябва да пишеш иначе - нивото е такова, че мнозина няма да разберат сарказма ти! Навремето СССР правеше всичко, за да догонва американците. Самолетоносачи - 4 бр. в Николаев, "Буран", химическо и бактериологично оръжие!После се усетиха и се отказаха да се състезават, а поеха по свой път - икономичен, интелигентен, ефективен! И с военен бюджет, 10 пъти < краварския, направиха армия, авиация и флот, по-добри от тези на Фашингтон!Унищожиха химическото и бактериологично оръжие! Запазиха науката
54
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лаборатории за биологично оръжие има в много държави. Засега само Путин е способен да го използва и вероятно той е пуснал и ковид 19.
53
0
 
2
 
! Отговори
консорциума преди 2 години
финансира разработката нафенотипно специализирани биологично активни вещества. Сега и у нас.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Относно Ковид руските медии и медицински власти с наблюдателя от СЗО учени от акдемията и специалисти по микробиология,бактериология,вирусология,паразитология,патология,инфекционисти,генни специалисти и завеждащите лаборатори,които не са малко бяха много добре информирани за съществото на вируса участвайки в дискусии и изнасяйки мнения,данни,факти обвързани с научни изследвания описани в медицински издания световни,техни в този кръг на познания и бяха първи от дешифриране на генома до ваксината.
51
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако са безопасни за какво реват тогава САЩ и медиите.
50
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същите биологични бази за екперименти ги има и у нас във ВМА и в Центара по паразитология и го доказа разследването на Генка Шекерова, защо никоя национална медия не иска да пише или да прави предаване по темата? Хора вижте видеот на Генка и ще настръхнете какво се случва в центъра на София
49
0
 
25
 
! Отговори
Гошето преди 2 години
Диагностични цели? Колкото бяха законни разните тайни затвори в Източна Европа, където американците държаха араби.
48
1
 
35
 
! Отговори
????? преди 2 години
Сащ нападнаха Ирак защото имали химическо оръжие, нищо не намериха и някои "хора" ги подкрепяха за това.А сега същите тия "хора" плюят по Русия че е нападнала Украйна нищо че от щатите изтече информация за биологично оръжие в Украйна...С какви очи си гледат семейство и Децата си не ми е ясно!?
47
2
 
33
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Който иска да подкрепя сащ да ходи в страната на лъжливите мечти! България отново е на погрешната страна, това ни е таланта! Мисля че е крайно време да се приемат руснаците а сащ да е в изолатора заедно с долара!!!
46
3
 
8
 
! Отговори
до Крим не е руски преди 2 години
Извинете, да сте чували за лекарството " Пийни си водица"? Не е скъпо, препоръчвам, че като чета каква каша сте сътворили...
45
28
 
2
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
Никой не споменава руската лаборатория Вектор където има разработки за биологично оръжия!!! И руската лаборатория Център където разработват химическо оръжие!!! А защо не споменават руската лаборатория Маргел където има разработено генетичиско оръжие!!! В Крим има три биолаборатории за свинска чума и две лаборатории за експерименти с украински дечица!!! ама никой не ги споменава!!!
44
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До whistleblower - да, ама ако бяха в сащ щяха да попаднат под ударите на американското законодателство, а така -НЕ. То и за това американската база за изтезания е в Гуантанамо, а не в САЩ - помисли и си пий хапчетата