За Русия YouTube и Google извършват терористична дейност

Страната вече е блокирала достъпа до други технологични гиганти
18 мар 2022 20:42, Нели Христова
52
За Русия YouTube и Google извършват терористична дейност
Снимка: БГНЕС

Руските регулаторни органи обвиниха американския технологичен гигант Google и дъщерното му дружество за видеоклипове YouTube в "терористична" дейност, което е първата стъпка към евентуална забрана на достъпа.

Русия вече е блокирала достъпа до други световни технологични гиганти като Facebook, Twitter и Instagram, както и до няколко независими медии.

Руският медиен регулатор "Роскомнадзо" заяви, че потребителите на YouTube "споделят реклами с призиви за спиране на железопътните комуникации между Русия и Беларус". Русия частично придвижи военната си операция срещу Украйна миналия месец от север през територията на своя съюзник Беларус.

"Дейността на администрацията на YouTube има терористичен характер и застрашава живота и здравето на руските граждани", заяви „Роскомнадзор“, цитиран от агенция Интерфакс.

Надзорният орган осъди "ясно изразената антируска позиция" на Google и поиска американската компания "да спре излъчването на антируски видеоклипове възможно най-скоро".

По-рано този месец Русия започна наказателно дело срещу Meta, която е собственик на Facebook и Instagram, обвинявайки компанията, че е позволила публикации, "призоваващи към убийство" на руснаци.

Русия е една от най-рестриктивните държави по отношение на свободата на печата и свободата на изразяване, но ситуацията се влоши през последните няколко седмици след началото на войната в Украйна на 24 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
DIvanov преди 2 години
Явно киберармията и троловете им са тупани и изнемогват, та информацията ще е квот ти спуснат по държавната телевизия.
13
2
 
10
 
! Отговори
Бита карта преди 2 години
Русия ползва Гугъл и Майкрософт Уиндоус и Фейсбук. Русия няма собствен софтуер и социална платформа. Отворена книга са. Нищо чудно руските генерали да си държат плановете в Клауда на Майкрософт и да си говорят по Тиймс :)
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна ви го говориме, че Русия ше се превърне в Северна Корея но не вярвахте. Сега вярвате ли?
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То щом в сегашния форум може да коментираме РуССия, какво ни прави нас?
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РоССкомнадзор ще постави хомота на СССР 2.0. Но след като го сложи, дали ще се учудят след като се събудят в кошмара който сами създадоха? Това ще е дълга агония за руССия
9
0
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Боби................... Как е? Обърна ли всичко в рубли :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На руснаците им куца пропагандата. Ей го, ония ден - пет укро войника си показаха главите от окопите и тръгнаха да бягат. Ама объркаха посоката. И това го представиха като контраофанзива. Е, укрите малко поумряха, затова нямаше втори епизод - колко неуспешна контра офанзивата, ама това са детайли. И ся понеже руснаците са слаби в пропагандата и ще забранят гуглето и ютюба.
7
2
 
6
 
! Отговори
Хахахахаха преди 2 години
Абсолютно. Нека всички, които гледат ютуб и ползват гугъл да бъдат обявени за терористи.
6
10
 
6
 
! Отговори
Диян преди 2 години
Че кой нормален човек ползва Google? То е като да се информираш от днес.бг. Google отдавна цензурират, но от началото на корона цирка цензурата е толкова зверска, че единственото, за което се ползва от по-напредналите потребители, е да се следи моментния размер на цензурата, а не да се търси нещо. Youtube все още е полуизползваем, ако не търсиш чувствителна информация, също и ако си светнат да търсиш видеата им през Bing примерно, защото YouTube невинаги трие, често само "скрива" видеата.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия обвинява Мета, защото компанията официално заяви, че публикациите призоваващи за убиването на руснаци са позволени. Това нормално ли ви изглежда, щото на мен ми прилича на призивите за ликвидация на евреи по време на нацизма. Вече убиха двама белоруси на паркинг в Европа, защото регистрацията на камионите им била белоруска, гонят руски студенти от западните университети, уволняват руснаци, развалят контракти с руски музиканти и певци, които не искат публично да говорят против страната си.
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наивници и ***!Отне им 20 години да го разберат!В Китай фашистките фб и ют са забранени от както са създадени.
3
12
 
10
 
! Отговори
Истина е преди 2 години
Еми това си е 100% истина и Тубата и Гугъл разпространяват нацистка пропаганда и всеки може да го види
2
7
 
9
 
! Отговори
Американеца преди 2 години
САЩ са специалисти по дезинфопрмация. ЦРУ им е запазена марка . Така дойде на власт мутрата Борисов с инструкци от ЦРУ как да баламосва плебейте 20 г, постоянно да стой по ТВ
1
4
 
10
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Следващата стъпка е да конфискува телефони и компютри.