Фон дер Лайен: Няма да позволим Русия да иска рубли за газа и петрола

Байдън заяви, че Русия трябва да бъде извадена от Г-20
25 мар 2022 09:12, Елка Василева
603
Фон дер Лайен: Няма да позволим Русия да иска рубли за газа и петрола
Снимка: архив, БГНЕС

"Няма да позволим Русия да заобикаля санкциите, като изисква рубли за доставките й на петрол и газ", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата
Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви, че Русия трябва да бъде извадена от Г-20. След края на срещата на върха на НАТО той съобщи, че ЕС и НАТО ще създадат система, чрез която да проверяват дали Китай ще нарушава техните санкции срещу Русия, предаде БНР.

Байдън заяви, че е показал ясно на президента Си Дзинпин, че ще има последствия, ако реши да помага на Кремъл.

"Мисля, че Китай разбира, че бъдещето на нейната икономика е много по-тясно свързано със Запада, отколкото с Русия. Затова се надявам, че няма да се ангажира с нея", заяви Байдън.

Президентът на Франция Еманюел Макрон бе по-оптимистично настроен и каза, че по време на разговора си с президента на страната е усетил срещу себе си лидер, който споделя опасенията на ЕС и не е съгласен с войната.

Според Макрон Китай би могъл да е единствено посредник, който внася умереност и изрази надежда, че няма да участва в ескалация. Същевременно той подчерта, че не очаква преговорите за примирие в Украйна да дадат резултат в следващите часови или дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


603
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
470
1
 
25
 
! Отговори
Котарак преди 2 години
Като не щеш да плащаш в рубли, плащай в украински гривни *** госпожо!
469
1
 
59
 
! Отговори
Квооо преди 2 години
Няма да позволиш на Русия ли?! Чакай да оправим понятията. Коя си ти, че няма да позволиш на 1/6-та от световната суша нещо си ?! Газа си е техен. Нещо ще го превземеш ли? Хайде малко по-сериозно!
468
5
 
43
 
! Отговори
Истината Боли преди 2 години
Без Русия, Европа - Няма! Русия е Европа!!
467
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мадам их ICH така и викат в германия на тая крипто юдейка не случайно редица световни лидери я подминават
466
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моят дядо,мир на паметта му викаше така!"Таман научих магарето да не яде и то горкото взе че умря"Та и с вашето позволение ще се получи същата ситуация,икономиката на Европа без евтини ресурси от Русия ще умре!
465
0
 
21
 
! Отговори
ДеНацификацията преди 2 години
това е Пътя!
464
2
 
34
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Тая защо се самозаблуждава, че е някакъв фактор.
463
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре бе след като сте толкова ербап,защо не се откажете на момента от вноса на въглеводороди от Русия,така хем ще я поставите в положение партер хем и нашите икономики ще цъфнат и още ще завържат?
462
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не "позволите"колко правителства ще си отидат от власта и какъв хаос ще настане в съюза без които да речем една Германия е кръгла нула?
461
0
 
38
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 2 години
Руснаците могат да си искат, каквото си поискат за ТЯХНАТА газ. Ако поиска Господин Путин може да ти пръска цвайтера Урсуло за всяка молекула природен газ.
460
2
 
34
 
! Отговори
Г-жо ,... преди 2 години
,... след като сте ''против'' войната в Украйна , ЗАЩО СЕГА ИМА ВОЙНИ И В ДРУГИ ДЪРЖАВИ , ПО ВАША И НАША ВИНА ?
459
1
 
19
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 2 години
Така е устроен светът , че не може светът да съществува без САЩ и РУСИЯ , иначе ще настъпи СВЕТОВЕН ХАОС ,... помислете !Войни ще има постоянно по света ...
458
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много Тецове са на газ. Оставаме без парно, и пускаме климатици и други такива уреди. Цените ще бъдат брутални,не само заради инфлацията,но и защото ще скочи търсенето..електропреносната мрежа забатачена от Чез,дали ще издържи при висока консумация? Дори по комунизма не сме имали такава консумация на ток,каквато се очертава.
457
1
 
28
 
! Отговори
Логиката преди 2 години
И най-големите империи , като византийската и турската са пропадали , дойде времето и на доларЪ , от много години няма златно покритие , Франция и Англия си взеха златото от САЩ , за съжаление , Германия не можа и за това се кланя , Русия има слаба рубла , но много злато , това не е за подценяване , а сега и номерът на Путин за плащането в рубли , ще се наложи БАНКИТЕ КОИТО ОБЯВИХА САНКЦИИ , ДА СЕ ОТКАЖАТ !
456
1
 
21
 
! Отговори
Йоаким преди 2 години
О,фрау,Кара ***,засърбя ли ви,под опашката и музика ще има и плащане,ама в рубли,юани и рупии!
455
8
 
2
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 2 години
САЩ и Русия имат общ враг , и той става все по-силен ,Китай . Никой от тях не се интересува от Украйна и подобни .За сега все още важи правилото : ВСИЧКИ ПАРИ ТРЯБВА ДА ОТИВАТ В САЩ И РУСИЯ .
454
2
 
29
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
няма да позволим Русия да заобикаля санкциите, като изисква рубли за доставките й на петрол и газ", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Хубаво, ама без нефт и газ сте оцапани до ушите!?!? И сеа ко прайм????
453
4
 
29
 
! Отговори
Бигот преди 2 години
Майната му на газа, я кажете в какво ще платите славянската кръв която се лее заради вас? Ще искате да може в рубли,ама не може, ще плащате със своя кръв!
452
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позволете им бе! Това няма да спаси девалвацията на рублата. Само че да ги видим тях, от къде ще взимат валута да си плащат външния дълг или да търгуват. Ще изостанат тотално. Или ще започнат да продават контрабандно оръжие на араби и африканци срещу валута.
451
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да, ама...Турция-Русия-в рубли и турски лири, Индия-Русия-в рубли и рупии, Китай и Русия-в рубли и юани.....нещо доларът взе да се клати