Русия ще използва ядрено оръжие при заплаха за съществуването на страната

Войната в Украйна не била основание за ядрена атака
184
Русия ще използва ядрено оръжие при заплаха за съществуването на страната
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в интервю за американската телевизия Пи Би Ес (PBS), че Русия ще прибегне до използване на ядрено оръжие единствено в случай на "заплаха за съществуването" на страната, а не в резултат на настоящия конфликт с Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата

По думите на Песков руската страна "не се съмнява, че задачите на специалната военна операция в Украйна ще бъдат изпълнение", предаде ТАСС.

"Но както и да завърши операцията, това, разбира се, не е основание за използване на ядрено оръжие. Имаме концепция за сигурност, в която много ясно е казано, че само в случай на заплаха за съществуването на държавата, на нашата страна, можем да използваме ядрено оръжие. И ние наистина ще използваме ядрено оръжие за премахване на заплаха за съществуването на нашата страна", каза Песков.

На въпрос дали Русия ще спре доставките на газ за Европа, ако ЕС откаже да плаща за доставките в рубли, Песков отговори: "Няма плащане - няма газ", но добави, че Русия още не е взела окончателно решение как да реагира, ако европейски страни откажат да плащат в руската валута, отбелязва Ройтерс. Когато научим какво е окончателното решение на Европа, ще проучим какво може да се направи. Но определено нямаме намерение да се занимаваме с благотворителност в това отношение, "да пращаме безплатно газ за Западна Европа", заяви говорителят на руския президент.

Междувременно енергийните министри на страните от Г-7 отхвърлиха исканията на Москва за плащания в рубли, припомня Ройтерс, цитирайки германския министър на икономиката и защитата на климата Роберт Хабек. След онлайн среща си министрите той подчерта, че мнението на министрите е, че подобно изискване е едностранно и очевидно нарушение на валидни договори, които трябва да се спазват, и че плащанията в рубли са неприемливи./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
5
 
11
 
! Отговори
До Реалист преди 2 години
Ми вземи и почети малко, пообразовай се и ще разберещ защо. На САЩ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И Т.Н. ядрени сили целта не е да ги използват и заплашват!!! Заплашва само СЛАБИЯ, В СЛУЧАЯ РАША!!! А защо ги имат оставам да разбереш сам....лесно е. Ето ти жокер НАТО Е ОТБРАНИТЕЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ!!!!
120
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
опазете си първом рускините, че се предлагат на всички срещу 50лв, на руските алкохолици им са меки п--те
119
4
 
17
 
! Отговори
Ма.ле преди 2 години
А.б.е Джуджето е събрало в отбора си само смешници! Мутрофанова е зле с историята и е проста. Онзи човекоподобния Насров дет нема да дава визи...щот некой ще ходи у раша. А сега и този Пляскоффф пляска поредна жалка глупост и гони Михаля. Там верно с конкурс по тъпотия ги избират. По-*** по-близо до Джудже!!!
118
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С глупавото си искане за плащане в рубли на руския газ, Путин сам си слага газово ембарго на 1 април. Освен ако не се извърти и не каже че това с рублите е било първоаприлска шега. Този ход с плащането в рубли много ще помогне на ЕС да се откаже от раз от руския газ, защото при сегашната ситуация е трудно да обясниш на разлигавените германци защо правителството ги е оставило без газ и им затруднява лесния битов живот и защо трябва да плащат по скъпа енергия. Путин им дава перфектното оправдание.
117
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Песков, след наложените санкции на Русия, страната ви си заминава там където и е мястото на бунището на историята. При това ядреното оръжие няма как да ви помогне срещу санкциите. Освен ако не пробвате с ядрен тероризъм. Напремер пускаме ядрени бомби над Лондон и Вашингтон, ако не ни отмените санкциите до 72 часа, което естествено ще доведе до физическия край на Русия след тия 72 часа.
116
4
 
17
 
! Отговори
1 преди 2 години
Време им е да фалират.
115
8
 
12
 
! Отговори
бай Тодор преди 2 години
СССР никога не заплаши ,че ще използва ядрено оръжие а нова Русия все дрънка за ядреното оръжие. Западът стана гарант на Украйна и тя си върна ракетите на Русия и пак заплашват.
114
2
 
7
 
! Отговори
ссрещу преди 2 години
кого? Целия свят?
113
9
 
18
 
! Отговори
Алоооу, ПЕСКОВ.... преди 2 години
... С ЯДРЕН ШАНТАЖ И РЕКЕТ, НЕМА ДА СПЕЧЕЛИШ НИТО В УКРАЙНА, НИТО НЯКОГО НА СВЕТА..... САМО ЩЕ СИ НАВЛЕЧЕШ ОМРАЗА И ЖЕЛАНИЕ ЗА МЪСТ..... ХАХАХААА.....!!!!
112
11
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Че вас никой не ви заплашва! На никой не му пука за раша. Вие заплашвате, навлизате в чужда земя и водите ВОЙНИ! ВИЕ СТЕ АГРЕСОРА! И В СЛУЧАЯ РЪСИТЕ БЕЗМИСЛЕНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!!! ПРИБЕРЕТЕ СЕ В АЗИЯ!!! НО ПРИБЕРЕТЕ И РАШАРОБИ С ВАС! ВСИЧКИ СМЕ ЩАСТЛИВИ БЕЗ ВАС! А БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ЩАСТЛИВА КАТО ЧЛЕН НА ЕС И НАТО!!!!
111
5
 
6
 
! Отговори
Ами, да... преди 2 години
АЙДЕ, ДА ГО ИГРАЕ ХОРОТО РУСИЯ.... ХАХАХААА.... ДАЛИ ЩЕ МОЖЕ....!!!??????
110
6
 
20
 
! Отговори
Дарвин преди 2 години
Единствената заплаха за руския народ е малоумната им група управляващи.
109
5
 
10
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
МУЖИКА ПЕСКОВ, ДАЛИ СИ МИСЛИЧЕ НИЕ ОТ ЕС И САЩ, САМО ЩЕ ГО ЗАМЕРЯМЕ С ДОМАТИ И ЯЙЦА , АКО СЕ РЕШИ НА ЯДРЕН УДАР.... ХАХАХААА..........
108
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До преди месец никой невярваше, че Русия ще нападне Украйна. Но тя го направи. Защо да не използва и ядрено оръжие? Като се е хванала на хорото ще го играе докрай.
107
4
 
8
 
! Отговори
пена преди 2 години
"при заплаха за съществуването на страната" ще се бранят като унищожат въпросната страна напълно за 30 мин. ?
106
6
 
11
 
! Отговори
до смахнатите военно преди 2 години
любци. Аз съм сигурен, че при ядрена война почти нищо няма да стане както е планирано. Първо няма да излетят всички възможни носители. Има стари, кой знае дали са поддържани технически. Ще има такива дето ще изгорят в Космоса, като навлизат в плътния слой, а други няма да се взривят. Разрушенията са около епицентъра, но няма как да се синхронизира да избухват една до друга и няма да достига въздух за ударна вълна. Ще остане само една радиация, но ще оцелеят гъби, микроби, че и животни и хора.
105
6
 
20
 
! Отговори
Е и? преди 2 години
Голяма ще е свършат!Навсякъде ще има радиация и всички ще умрат!Само при тях ще цъфти и блести!Щото тя радиацията знае какво прави и нямя да засегне руснаците!
104
4
 
9
 
! Отговори
:) преди 2 години
Тази новина е написана единствено да подклажда омразата...ще използват ядрено оръжие само в болните глави на медиите..дори в Америка и Англия не се говири за използване на ядрено оръжие от тях..отделно знаем коя страна използва ядрено оръжие срещу мирно население..всъщност е единствената до момента....сега относно газа..намирисва ми, че ще се правим на отворени и няма да плащаме до като дойде есента...тогава ще задухат други ветрове..те не бързат.
103
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската армия се изтегля далеч от Украинските градове. В Румъния раздават на населението калиев йодит. Сигурен признак, че Русия ще използва ядрено оръжие срещу Украински градове.
102
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплаха за съществуването?! Та до преди месец никой не знаеше, че съществувате, бе руски бедняци. А днес вече сте мъртви за целия свят. Дори собственият ви народ ви ненавижда.