Русия ще използва ядрено оръжие при заплаха за съществуването на страната

Войната в Украйна не била основание за ядрена атака
184
Русия ще използва ядрено оръжие при заплаха за съществуването на страната
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в интервю за американската телевизия Пи Би Ес (PBS), че Русия ще прибегне до използване на ядрено оръжие единствено в случай на "заплаха за съществуването" на страната, а не в резултат на настоящия конфликт с Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата

По думите на Песков руската страна "не се съмнява, че задачите на специалната военна операция в Украйна ще бъдат изпълнение", предаде ТАСС.

"Но както и да завърши операцията, това, разбира се, не е основание за използване на ядрено оръжие. Имаме концепция за сигурност, в която много ясно е казано, че само в случай на заплаха за съществуването на държавата, на нашата страна, можем да използваме ядрено оръжие. И ние наистина ще използваме ядрено оръжие за премахване на заплаха за съществуването на нашата страна", каза Песков.

На въпрос дали Русия ще спре доставките на газ за Европа, ако ЕС откаже да плаща за доставките в рубли, Песков отговори: "Няма плащане - няма газ", но добави, че Русия още не е взела окончателно решение как да реагира, ако европейски страни откажат да плащат в руската валута, отбелязва Ройтерс. Когато научим какво е окончателното решение на Европа, ще проучим какво може да се направи. Но определено нямаме намерение да се занимаваме с благотворителност в това отношение, "да пращаме безплатно газ за Западна Европа", заяви говорителят на руския президент.

Междувременно енергийните министри на страните от Г-7 отхвърлиха исканията на Москва за плащания в рубли, припомня Ройтерс, цитирайки германския министър на икономиката и защитата на климата Роберт Хабек. След онлайн среща си министрите той подчерта, че мнението на министрите е, че подобно изискване е едностранно и очевидно нарушение на валидни договори, които трябва да се спазват, и че плащанията в рубли са неприемливи./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
9
 
2
 
! Отговори
До СССР преди 2 години
Ха-ха-ха, НАТО се разпуска , предават си оръжието на могъщия руски император и молят за милост.
80
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лично чух от самия Левски как каза "Който ни освободи, той ще ни зароби". И Росен Плевнелиев го каза. Така и стана...
79
7
 
3
 
! Отговори
гост преди 2 години
Готов съм да понеса последствията. Поне урките ще изчезнат от лицето на земята!
78
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Левски едно време хубаво беше казъл... "Който ни освободи, той ще ни зароби". Така и стана... цялата идея около Сан Стефановския договро беше, Русия да има по-голям съюзник на балканите. Нищо повече. Всичко е политика и интереси... останалото са романтизирани простотии.
77
1
 
8
 
! Отговори
ник преди 2 години
Смешници
76
3
 
9
 
! Отговори
Гражданка преди 2 години
АЍбе господинчо,защо си мислиш,че само вие имате атомно ореъжие и че само вие ИМАТЕ ПРАВО ДА ГО ИЗПОЛЗВАТЕ ?! Ако тези,от които ВСЕ СЕ СТРАХУВАТЕ ИСКАХА ДОСЕГА И ДА СА ВИ НАПАДНАЛИ,И ДА СА ГО УПОТРЕБИЛИ !!! А вие,съвременните фашисти онеправдано нападате и трошите де какво ви попадне пред очите,убивате невинни хора и се правите на света вода ненапита ?! ОТВРАТИТЕЛНИ СТЕ !!! Заради вашата кремълска клика никога повече не искам да видя руснак в Родината си !!!
75
3
 
6
 
! Отговори
Болшой театър преди 2 години
Путин е лош. Байдън е добър.
74
15
 
6
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Никой не смее да се опълчи на Русия! ЕС, САЩ и НАТО напълниха памперсите още в началото на Руската операция и до днес няма кой да им ги смени!
73
4
 
13
 
! Отговори
Болшой театър преди 2 години
Ако използваш ядрено оръжие убиваш децата си родителите си и себе си Отговорът ще е чудовищен
72
2
 
3
 
! Отговори
Коджабашев преди 2 години
Путин е лош. Байдън е добър.
71
4
 
13
 
! Отговори
До 83 преди 2 години
До С Русия в сърцетоНай-добре Русия вън от България.
70
5
 
9
 
! Отговори
Коджабашев преди 2 години
Това са партенки за надъхване местния крепостен матрял, и сплашване на русофилския матрял, които да кажат виж как притиснаха нашите и ще стане страшно.
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...За някои хора ще е по-добре да изчезнат, защото причиняват само страдания и беди на почтените хора...
68
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се окаже на края,че путин е много добър човек и си отмъщава на нацистите в украина и че америка са виновни за воината.
67
4
 
13
 
! Отговори
Asd преди 2 години
Значи когато им скимне казват, че някой пак ги страхува и си правят каквото си искат. Както с Украйна, уж им била застрашена сигурността та решиха да правят блицкриг , да анексират, да рушат чужда държава.
66
6
 
18
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Абе, пис кьonеk, кой да ви застраши съществуването? Та вие сами се закопахте. Финландия е спряла влака Петербург - Хелзинки, защото рашките се изнасят на талази от вашия рай. Толкова е хубаво, че стягат един сак и бягат във Финландия. С това ли се гордеете? Че всеки гледа да избяга както може? Сигурно скоро и за републиките и Северна Корея ще почнат да бягат, горките. Оправете си коччината и не се занимавайте с другите. Язък ви за ресурсите.
65
12
 
6
 
! Отговори
Братиньото преди 2 години
Хак да ви е евроатлантици, всички руснаци останали без работа след санкциите сега копаят канал за нова тръба до Китай, а после продължават до Индия. Тогава ще видите кон боб яде ли и *** сол ближе ли.
64
17
 
6
 
! Отговори
С Русия в сърцето преди 2 години
Слава Россия!! ЕС и НАТО вън от България!
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно!
62
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ако всички където имат ядрено оръжие натиснат копчетата кво ще стане ???Такива където миришат на пръст по далече от копчетата,че и кукувичките им пеят !!!