Столтенберг: НАТО защитава територията на всеки съюзник!

"Благодарен съм за приноса на България към общата ни сигурност", допълни той
30 мар 2022 07:40, Петя Славова
50

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи обръщение за 18-ата годишнина от приемането на България. Той благодари на страната ни за приноса за споделената сигурност и допълни: "Ние ще защитаваме България и всеки сантиметър територия на съюзник".

"Благодарен съм за приноса на България към общата ни сигурност. Това важи в не по-малка степен за региона на Черно море, който е от голямо стратегическо значение за НАТО. Българският принос е още по-значим в този решаващ момент за нашата сигурност", започна Столтенберг, цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Войната на президента Путин в Украйна ежедневно носи смърт и разрушения, застрашавайки сигурността в Европа и поставяйки пред предизвикателство целия световен ред. Съюзниците в НАТО осъждат тази война и призовават президента Путин да я прекрати незабавно, да изтегли своите войски и да се обърне към дипломацията", заяви генералният секретар на НАТО.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
Do 42 преди 2 години
Умнико, Турция не е нападала България от 1878, за разлика от Матушката ти. Нито е тровела и клала политици , нито е взривявала църкви. Освен това, нали всеки има право да си взима територии , в които живеят негови малцинства - какво те бърка, това , няма да е руска земя, я..
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нато много добре защити кипър от турците и бг ще зашити от турците дай бог да го видя това вашият защитник това да не е ссср да ви защити от турция м юни 1982г много се надявате пак го казва дай бог турция да напалне бг
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да мачка Вовата, над 550 танка са му измачкали...
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре цел, отколкото жертва на джихадисткия руски режим на талибана Путин.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече разбираме, че Джихадисткият режим на Путин пише и плаща за антинатовски коментари. Свещена война със Запада. Свещена операция срещу Запада. Руските джихадисти искаха НАТО да се върне към 1997 година и руските джихадисти да се върнат към 1989 година. С НАТО ставаш цел, без НАТО ставаш жертва на джихадистия руски режим.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало ли е по-*** генерален секретар на НАТО? Не знае английски език. Прос и много прос.
34
0
 
1
 
! Отговори
L. преди 2 години
Много молим да дойде да защити и нашата от едни хулиганстващи псевдобежанци, че нашите не знаят какво да правят.
33
2
 
0
 
! Отговори
Интерес преди 2 години
До Aз Трудна мисъл, нали. Прочети устава и ще ти стане ясно - НАТО не се меси във спорове между държави членки. Но ако Турция излезе от НАТО, ще видиш как. Верно червенитетикви кухи били :)
32
4
 
0
 
! Отговори
ЦРУ преди 2 години
До баба мара Като не искаш - марш в русия. Тук мнозинството иска ЕС и НАТО.
31
1
 
0
 
! Отговори
Споко преди 2 години
До Любен Пандев Милата таковина с мъдрите русофашистофилчета още дълго ще гризе дръвцето - докато се оправи или изчезне. Няма да бъде простено нищо, защото това е предателство на ценностите!!!!!! На негово място бих казал - утре да не ревете, че пак нямате - щото ще ви пратим да си вземете от путлеристите!
30
2
 
1
 
! Отговори
САЩ преди 2 години
До Мухаха Ми кат сте прости червенотивеничета - ще ви клатат, то е ясно :)
29
3
 
5
 
! Отговори
Мухаха преди 2 години
Основната "помощ" на НАТО се състои главно в ПРОДАЖБАТА НА ОРЪЖИЕ на страните в конфликта и плахи но учтиви протестни ноти изпращани към страната -агресор..... и ако успеят да навият другите "съюзници" да изгонят по някой друг дипломат и да си спрат изгодни търговски договори със "лошите" , направо смятат че са си преизпълнили плана за "взаимопомощ".... хахахаха
28
7
 
3
 
! Отговори
Любен Пандев преди 2 години
Съюзник обаче е този който наистина е СЪЮЗНИК. Доказани съюзници са Украйна, Полша, Балтийските страни, Румъния..България съюзник ли е?! Тя е съюзник на РуSSия. България е хибридно оставено прозорче през което текат руZZки оръжия и суровини към Zърбия. България е база за руски подривни операции срещу НАТО. България е шпионин на Путлерофашистка РуССия в НАТО. Това е България. Такъв предател не се защитава.
27
1
 
9
 
! Отговори
преди 2 години
Интересно ми е как нато защитава територията на кипър примерно ?
26
3
 
8
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
ПРИ ЕДНАКВА СРЕДНА ЗАПЛАТА, ДНЕС ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА, ХЛЯБА И ОЛИОТО В ОДЕСА СА ПО-НИСКИ ОТ ТЕЗИ У НАС - И НИЕ БУНАЦИТЕ ПОМАГАМЕ - ЗА ЧЕМ? ЗА КЕФА НА НАТО !!!
25
3
 
6
 
! Отговори
Сащ преди 2 години
Който няма рубли, няма да яде леб.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27 анализаторСмех, смех, смееееххх ! Какъв щит бе ? За хиперзвуковите ракети още няма създадена противозащита. Неставай смешен с твойте бедни познания . поне чети в интернет да се по образоваш малко а не да бълваш тука детинщини
23
0
 
9
 
! Отговори
до 20 преди 2 години
До АнонименТака прави Ердоган,но той е умен,хитър и дипломат.Преди да избълва простотия мисли,нещо което липсва на много политици у нас.
22
8
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
До: номер 24 (Асан) "Путин ако ти тресне ядрена гъбка..." В Румъния има противоядрен комплекс с ракети които могат да унищожат всяка ракета изстреляна от вражеска територия. Тя не е насочена към Русия конкретно, обаче най-много реве срещу нея именно Путин!Внимавай какво коментираш, защото като свърши войната и бъде потърсена сметката на Путин, може и такива като тебе да операт пешкира!Във Франция от съпротивата са стригали главите на жените любовници на немски офицери през окупацията!
21
5
 
19
 
! Отговори
1234 преди 2 години
До Анонимен 21... Те и Кипър бяха съюзници с Турция.Гърците и те...НАТО не ни пази от нищо.НАТО е касичка на военната индустрия на САЩ.