Путин: Няма да правим благотворителност

От 1 април държавите ще плащат газа в рубли
31 мар 2022 18:22, Нели Христова
373
Путин: Няма да правим благотворителност
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин говори пред журналисти Москва, след като подписа указ, според който чуждестранните купувачи трябва да плащат в рубли за руски газ от петък. Той предупреждава, че договорите ще бъдат спрени, ако тези плащания не бъдат извършени.

След въвеждането на нови санкции срещу Русия Путин казва, че "икономическата война" срещу Русия е започнала преди години.

За да купуват руски природен газ, чуждестранните купувачи трябва да търгуват в руската валута.

От 1 април те ще трябва да отворят специални руски банкови сметки за прехвърляне на чуждестранни средства и след това банката ще ги използва за закупуване на рубли.

"Ако такива плащания не бъдат извършени, ще считаме това за неизпълнение от страна на купувачите с всички произтичащи от това последици", казва той.

"Никой не ни дава нищо безплатно, а ние също няма да правим благотворителност – тоест съществуващите договори ще бъдат спрени", допълва Путин.

Големите икономики от ЕС като Германия и Италия разчитат на руския газ за значителни енергийни нужди.

Правителството на Украйна заяви, че тази зависимост е попречила на някои държави от ЕС да предоставят желаното от Запада ниво на подкрепа за борба с руската инвазия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И каква е разликата?! Пак си плащат в Евро... тъпотии. Като ти платят в Евро, Вова , ти пак си купувай рубли от банката. Кой ти пречи и сега?!
306
10
 
10
 
! Отговори
Горките преди 2 години
Горките газови руски мечти. Горките руски каторжници, и тъпите им руски роби тук. Няма да ядете руска газ. Жалко за вас, гладни ще останете. И къде мили роби ще си продадете рублите. Кой иска рубли? Кой ще плаща с пари които нищо не струват. А сега се сетих, ще ви плащат със газа руски. Е яш си го.
305
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петър: "Или ще плащаме в евра, или изобщо няма да плащаме. Точка по въпроса."---------------- ------------- ------------ Убре Петре! Кажи си тежката дума! Успя да уплашиш и разтрепериш Путин.
304
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Мариупол и тази нощ продължава зачистката на улици и мазета от нацистки плъхове, последвана от дезинфекция.
303
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Русия не може да си произвежда собствените лекарства. Русия не може да си произвежда компютри или високи технологии."---------- за първото има Индия, за второто - Китай. Да ти напомням ли, че санкции на Русия налагат държави, които съставляват около 1/6 от света. Останалите 5/6 - не, и продължават да си търгуват и имат нормални взаимоотношения с Русия. Така че това, дето ни зомбират как Света бил против Русия, е дъвка за първосигналници.
302
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 319 "Като получиш опорка, не е зле да я провериш." Проверил съм я. Странно, че блоговете на Зангиев, Лайфинраша, НикиПрошин, Бакликов и много други показват изстрелващите се нагоре цени и оредяващите стоки по рафтовете. И това е в ЦЕНТРАЛНИТЕ магазини на Москва и Санкт Петербург. Какво става по малките ми разказват познати, живеещи на 80 километра от Москва. :)))
301
2
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 години
ДЕМОНА НИКОЛИНА ГОРИ В АДА СЕГА
300
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"За русофилчетата, които имат някакви илюзии какво се случва в Русия в следствие на санкциите, пишете в Тубата Русия супермаркети и гледате как руски блогъри обикалят и показват тоталното опразване и брутално поскъпване с всеки изминал ден"......----...... Ами хубаво, написах в тубата Русия супермаркети и.. каква изненадаа! - нищо от описаното не видях. Имаше всякакви видеа в супермаркети (пълни) в Русия и някакъв клип с бой за олио в БГ. Та така... Като получиш опорка, не е зле да я провериш.
299
8
 
21
 
! Отговори
Ей тъпаци преди 2 години
Кви договори? Какъв съд? Аз имам стока и не ми дреме кво съм подписал. Вие ми блокирате парите, пък аз да спазвам некви хартии. От утре в рубли! Кат не ви изнася, дедо Бидон да ви кара газ. Дреме ми!
298
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Никаква газ от Русия няма да купуваме повече. Който има пари, той диктува правилата.".............. Завалийчето. Този лаф може да минава в кръчмата, когато се разправяш със сервитьора, ама в случая с газта не върви. Който има пари може да диктува правилата само при условие, че има голям избор от еднакви по характеристики и цени стоки от много продавачи. В "нашия" случай това НЕ Е така. А тъкмо наопаки. Но първосигналните промити мозъци ще го схванат по трудния начин.
297
5
 
2
 
! Отговори
Маг Минчо преди 2 години
Член 353 от Углавния кодекс на Руската Федерация, (предизвикване на АГРЕСИВНА ВОЙНА) - От 7 до 20 г.ЗАТВОР!!! Затова сме свидетели на "специална военна операция" - за чисто съдебно досие :-))
296
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изолацията на емигрантските държави ще даде еманципация и възможност за самобитно развитие на националните държави. В противен случай всичко става мармалад с емигранти, каквото се случва в развитите икономически европейски държави. На мен това емигрантско мазило не ми харесва. Не ми харесва и факта, че моята държава и нация са осъдена на претопяване в емигрантски донор. Явно на руснаците подобна съдба също не им харесва.
295
2
 
27
 
! Отговори
Нуклеарен спомен преди 2 години
До Herr MullerАко не се усещате по какъв тънък лед ходиме в момента утре няма да има значение кой колко юзини с атомни ракетки има. Тъпите западняци начело с американския фенек вместо да наливат масло в огъня по добре да помислят как да се излезе от тази каша.
294
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ не са измислена държава, а държава на емигранти. Тези хора имат рожден комплекс, че са напуснали прародината си, всеячески искат да притежават тази прародина и го правят като си присвояват целия свят. Емигрантска държава означава полицейски диктат, иначе няма как да се удържа редът и постоянен приток на печалби, иначе няма как да се удържат емигрантите.
293
17
 
5
 
! Отговори
Филантроп преди 2 години
До само да вметна --- Товаришч Путин се усмихва, но отвътре плаче, защото осъзнава безпомощността на държавата и на хората в нея. Революцията хлопа на вратата му и държи спринцовка с цианид и Наган за всеки случай.
292
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ е големият злуден които вуюва от 40 гд с истока и никой нищо не казва обраха на арабите петрола тази измислена и фалшива даржава
291
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски е евреин. Направили са специален филм от 51 серии "Слуга на народа"-същото е името на партията му, филм от 51 серии излъчвани от 2015г до 2019г до избирането му за реален президент, филм, в който Зеленски играе роля на честен човек, който става президент на Украйна. И украинците влизат във филма! Това е промиване на мозъците на цяла нация!
290
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма да предаде президента защото несъ курвенско племе
289
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дае жив и здрав владимир путин и руската армия слава за Русия
288
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин директно го заби до макарите