Путин: Няма да правим благотворителност

От 1 април държавите ще плащат газа в рубли
31 мар 2022 18:22, Нели Христова
373
Путин: Няма да правим благотворителност
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин говори пред журналисти Москва, след като подписа указ, според който чуждестранните купувачи трябва да плащат в рубли за руски газ от петък. Той предупреждава, че договорите ще бъдат спрени, ако тези плащания не бъдат извършени.

След въвеждането на нови санкции срещу Русия Путин казва, че "икономическата война" срещу Русия е започнала преди години.

За да купуват руски природен газ, чуждестранните купувачи трябва да търгуват в руската валута.

От 1 април те ще трябва да отворят специални руски банкови сметки за прехвърляне на чуждестранни средства и след това банката ще ги използва за закупуване на рубли.

"Ако такива плащания не бъдат извършени, ще считаме това за неизпълнение от страна на купувачите с всички произтичащи от това последици", казва той.

"Никой не ни дава нищо безплатно, а ние също няма да правим благотворителност – тоест съществуващите договори ще бъдат спрени", допълва Путин.

Големите икономики от ЕС като Германия и Италия разчитат на руския газ за значителни енергийни нужди.

Правителството на Украйна заяви, че тази зависимост е попречила на някои държави от ЕС да предоставят желаното от Запада ниво на подкрепа за борба с руската инвазия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
6
 
30
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Рублата ще е сигурна валута в бьдеще
286
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро нищо няма да правиш. Твойте ще те свирнат.
285
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук много млади деца,си правят майтап със ситуацията!-:) Не е така деца! И докато 1 вият Американски кораб от Америка пристигне с " петрол" в Европа,ще минат годинииии! Ако изобщо стигне до Черно море!-:( След 1989 г,бяха нужни години ,за да преминем от социализъм към " демокрация"! Селяните си изливаха млекото по площадите,защото нямаше кой да го купи!-:( Помня тези времена! Америка далеко,Русия Близо! Вдявате ли? Поспрете се! И вие ще го усетите! Колкото и време да мине още!-:((((
284
1
 
7
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
До herr muler: много си зле,жалък си,ще плащаш в каквото ти кажат,зависим си,ти си ограничен човек.*** Заради,такива като теб,страдат обикновените хора .
283
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО не е изстреляло един куршум и не е дало 1 войник жертва, а Русия е на прага на пълен крах. Това е най-лесната Война за НАТО. Не мога да повярвам, че Русия реши да види, кой има повече пари да удържи на инфлации и кризи той или ВСИЧКИ страни от първия свят и почти всички от развиващия се. Само третия свят и Русия ще духат супата като се тегли чертата. Да започнеш икономическа война, като си по-слабата икономика е чисто самоубийство и не знам какво е очаквал.
282
10
 
7
 
! Отговори
коко преди 2 години
Недалече от нас има обменно бюро,там има огромна опашка и хората се бият кой да купи рубли, всички си носят чували.
281
17
 
4
 
! Отговори
ебаното джудже преди 2 години
не дава вече без да му платят. ..ха.ха.ха Да оправиш гладна рускиня и да и дадеш 2 лв вече си е хуманитарна помощ.ха.ха
280
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците опънаха джуджето а тоя сега те сети да де прави на важен. Изпусна влака баце. Тегли си куршума до къде не са те рачекнали и да береш срама.
279
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 292 Вярвам ти! Но то ако няма " папо" няма да има и " ако" нали? В близките години в ЕС,няма да им е нужна тоалетна хартия! Много си повярваха за 32 г след 1989 г! И тръгнаха " задружно" да оплюват Русия и се гушкат с Америка?! Алоууу,тук е Европа Американофили! И щем не щем,нямаме шанс да " задраскаме" Русия! Иначе още утре тръгваме с колела или пеша!-:((( Хайде вече напрегнете си сивите вещества а?
278
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия се гръмнаха сами.
277
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и ние няма да плащаме с тоалетна хартия. Спирай газта по-бързо и да ни отървеш от теб.
276
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един приятел по време на ковид беше заснел в западна Европа празни рафтове за тоалетна хартия и консерви - ако го кача днес в тубата, ще повярваш ли че Европа го закъсва. Честно, толкова ли си лековерен и безкритичен?:)
275
9
 
7
 
! Отговори
У бре преди 2 години
Няма,няма..Но руска военна техника за около 5-6 млрд. отиде за "благотворителност" за един месец. Отделно 15-16 хил.руски бойци няма да се върнат в къщи...и там благотворителност. А от НАТО даже още не са дошли за "среща"..Благотворителност,значи!
274
0
 
5
 
! Отговори
Интернационал преди 2 години
Да живее международното положение между народите.
273
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя да не е пил газ ?
272
13
 
6
 
! Отговори
Па сме тука преди 2 години
И тоя не то слуша главата
271
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 260 - не бе, някои просто имат мнения и разсъждават. Други като теб освен да дават квалфикации друго не могат.
270
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще стане и тъжно и интересно но такава е съдбата на балъците
269
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 281 "До 279 - аз от блогъри, инфлуенсъри и други индивиди жадни за внимание в социалните мрежи (и готови да покажат всичко ако им се плати) новини не черпя " Може, но те не ги "правят" новините, ами обикалят с камерките и ПОКАЗВАТ какво е вътре в магазините. Ако не гледаш, това е защото те е страх какво ще видиш, не за друго :))))))
268
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво гарантират специалните им сметки на които трябва да си изпрати твърдата валутата инвеститор, предприемач,че да плаща трансфер до там където му назначат в някой 1.град и от там до 2.друга банка за дълъг трансфер и след туй до 3.централата в град с банка за сменената валута с корекции как да увеличат цената на газта от занижен курс на обмяна на измислен от тях/несъществуващ от сравнение с допълнения неблагоприятни за купувача,с трупане девиденти за тях,като няма накъде как приложена хватка.