Конашенков: Русия е унищожила 2003 украински танкa

Говорителят изнесе данни колко единици военна техника са унищожили досега
8 апр 2022 09:38, Йоана Цонева
145
Конашенков: Русия е унищожила 2003 украински танкa
Снимка: БГНЕС

Русия съобщи за ракетен удар в Житомирска област по резерв от украинска военна техника, който се подготвял за прехвърляне в Донбас. Това съобщи в четвъртък говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от "Интерфакс".

Говорителят изнесе и данни колко единици военна техника е унищожила Русия досега. "През деня високоточни ракети с въздушно изстрелване удариха по украинска военна техника на жп гара Новоград-Волински в Житомирска област. В резултат на удара резервите, предназначени за прехвърляне на група украински войски в Донбас беше унищожен. Руските въоръжени сили блокираха напълно селището Новомихайловка и започнаха да го "прочистват от националисти", каза Конашенков. По думите му, "при преследване на отстъпващите части на 54-та механизирана бригада на украинските войски, части на руските въоръжени сили блокираха населеното място Угледар и сега водят бойни действия".

"Руските системи за противовъздушна отбрана свалиха във въздуха два украински военни хеликоптера: Ми-8 и Ми-24 в близост до град Херсон, както и три безпилотни летателни апарата, включително два - "Байрактар ​​ТБ-2" в районите на населените места на Кривой рог и Труда", каза Конашенков. Руската авиация унищожи в четвъртък 42 военни обекта в Украйна. Според Конашенков те включват команден пункт, два полеви склада с боеприпаси, две реактивни системи за залпово стрелба, както и 12 крепости и райони, където е съсредоточена украинската военна техника. Руските военни съобщиха, че по време на специалната операция са унищожили над 2000 бронирани машини на Украйна: танкове и други бойни машини.

Още по темата
"Общо от началото на специалната военна операция са унищожени 125 самолета, 95 хеликоптера, 416 безпилотни летателни апарата, 2003 танка и други бойни бронирани машини, 220 реактивни системи за залпове, 869 полева артилерия и минохвъргачки, както и 1902 единици унищожена е специална военна машина техника", каза Конашенков. Русия призна и за значителни свои загуби във войната. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Песков нарече конфликта в Украйна трагедия и продължи да обвинява военните на Украйна, че поставят цивилните в опасност и ги използват като жив щит. На 25 март руското министерство на отбраната съобщи, че по време на специална операция в Украйна са загинали 1351 души, а 3825 души са ранени.

Той също така заяви, че Русия се радва на доверието на по-голямата част от света и подчертава, че Западът трябва да е наясно с факта, че светът е по-голям от САЩ и ЕС. Говорителят на Путин отрече Русия да е извършила военни престъпления в Украйна, като каза, че "живеем в дни на фалшификати и лъжи". Той настоя, че цялата ситуация в Буча, където на снимките се виждат много убити украински цивилни, е "добре подредена инсинуация и нищо друго". "Ние отричаме, че руските военни могат да имат нещо общо с тези зверства", каза той пред Sky News.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На руснаците им свършиха ракетите, горивото и храната още на третия ден от войната, според световни и наши "експерти". Търпят огромни загуби от победоносната и хуманна армия на Украйна и непобедимите демократи азовци и айдарци. Стотици хиляди чуждестранни доброволци се стичат в Украйна, а НАТО залива Украйна с най модерно оръжие. Скоро ще обсадят Москва . Краят на Путин ще бъде ужасен.Има ли нещо вярно в това??? 😃😃😃
91
8
 
4
 
! Отговори
До 102 преди 2 години
Не приятелю, отдавна трябваше да се е подчинила на специалната операция на Русия, но безкрайните доставки на оръжия от Европа и САЩ погубват все повече украински деца! А за превземане - Русия никога не е искала нищо повече от Крим, както и независимостта на Донецк и Луганск. Офанзивата срещу останалата част от Украйна беше наказателна, за да разрушат възможностите за военна помощ на изток! И не забравяйте - Слънцето изгрява от Изток...
90
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно, някъде четох че Украйна разполага с не повече от 50 дрона "Байрактар". Може би тук влизат и малките дронове за наблюдение с малък обсег. Ония дето се побират в кутии. Голям успех няма що.
89
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е унищожила 125 самолета, 95 хеликоптера, 416 безпилотни летателни апарата, 2003 танка..... "))))) Конашенков ги няма за нищо тия цифри, при толкова много загуби Украйна отдавна трябва да е победена и превзета!
88
2
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Тази руска ушшанка се прави и на политик. Повечето държави били на страната на русия. Не е вярно, само няколко са, а другите просто не ги интересува. Да не мислите, че обикновените хора в Сомалия, Папуа или Хондурас им дреме какво става някъде там в Европа на фона на огромните им проблеми. Ако има някаква позиция, тя е на шепата управляващи. А, и да питам все пак, а защо така всички мигранти отиват на запад, а не на изток?
87
1
 
6
 
! Отговори
... преди 2 години
Не бяха ли 20 000? Ооо, сори, това беше броя на ликвидираните солдати...
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно, целта на всяка такава операция е унищожението на военната техника и всички средства за отбрана.
85
2
 
10
 
! Отговори
до Боби преди 2 години
Боби знаем че си голям спец. Остави пропагандата, а кажи защо непобедимите Т-72 така грозно си хвърлят куполите, като ги нацелят?
84
3
 
3
 
! Отговори
Двг преди 2 години
В тази бройка от 2000 влизат, освен танкове, и БТР-и БМП-та и тн
83
1
 
4
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
сащ харесват това.ВПК жъне сега другари,затова за мир и дума не се обелва.
82
4
 
8
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Тоя прилича на синоптик с ежедневните си комични изяви.Руската сбирщина се скита в пълна анархия из полетата на Украйна, изоставяща хиляди тонове скрап а тоя в транс повтаря разни небивалици.Слава на Украйна.
81
1
 
5
 
! Отговори
Joro преди 2 години
Този явно не знае какво точно е танк , а 2000 танка може да са унищожени, но Т-34 и ако броят и разбитите автомобили. Ала.бала, в една танкова бригада има 70-80 танка.
80
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че те украинците преди войната нямаха толкова. Явно броят всеки танк по няколко пъти или бъркат украински с руски.
79
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ТРЯБВА да сваля ВСЕКИ хеликоптер извеждащ натовски св'не от Мариупол!
78
3
 
6
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
ХА-ХА-ХА! Че Украйна дали има толкова танкове изобщо? Всъщност, украинците след изтеглянето на руската армия като си преброили танковете се оказало, че имат повече танкове отколкото са имали преди началото на войната! И се чудили как така, гледали да няма грешка - не! Няма грешка! Оказало се, че повечето танкове всъщност са пленени от украинците руски танкове!
77
5
 
5
 
! Отговори
Байрактарите де ги? преди 2 години
не се чува да са направили нещо последно време. Добре че е НАТО спътниковото разузнаване та да координират някой партизански удар на урките по руската бронетехника.
76
1
 
9
 
! Отговори
Конашенков преди 2 години
Кого сте прочистили от "националисти",че не разбрах?Че как другояче да се нарекат жителите на една страна,на едно отечество освен НАЦИОНАЛИСТИ!Въпросът е какво правите Вие там?
75
3
 
6
 
! Отговори
БАЙРАКТАР 2 преди 2 години
Падам си по руските военни колони
74
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали да им вярвам? Русия не е нападала Украйна, това не е война, а сега разбирам, че Русия се ползвала с подкрепата на по-голямата част от света. Бъркат неутралитета и гоненето на интереси с подкрепа.
73
10
 
10
 
! Отговори
Антинатовец преди 2 години
За сведение на джендърите информиращи се от дженърските телевизии БТВ , НОВА и Канал 1 войната започна не февруари 2022 а още преди 8 години когато Украйна започна геноцид над хората в Донецк и Луганск защото Крим окончателно го бяха загубили в следствие на терор и по тамошните хора години на ред. Геноцид защото се предполага че това са хора от Украйна макар и със руско самосъзнание които искат да са част от Велика Русия не фашистка Банеровска Украйна.Вината за войната е на Порошенко и Зеленски