Макрон: Путин иска да превземе Донбас за Деня на победата - 9 май

Трудни сцени следващите седмици там, прогнозира френският лидер
8 апр 2022 12:30, Елка Василева
245
Макрон: Путин иска да превземе Донбас за Деня на победата - 9 май
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин ще съсредоточи атаките на руските въоръжени сили в Украйна върху сепаратистките райони на Донбас, за да постигне "победа" за 9 май, годишнината от капитулацията на нацистка Германия през 1945 г., каза днес френският му колега Еманюел Макрон, цитиран от Франс прес.

„За Русия 9 май е национален празник, важно военно събитие и е почти сигурно, че за президента Путин 9 май трябва да бъде ден на победа“, каза Макрон пред френското радио Ер Те Ел.

Още по темата
„Те ще съсредоточат усилията си в Донбас, ще преживеем много трудни сцени през следващите седмици“ в този район в източната част на страната, каза френският лидер.

Той припомни, че Франция заедно с Гърция и Турция се опитва да организира хуманитарни коридори към обсадения пристанищен град Мариупол в Южна Украйна, но „срещат големи трудности“ поради „пълния отказ на Русия“ да сътрудничи.

Споменавайки новите антируски санкции, приети вчера от Европейския съюз, Макрон обвини партията на неговата опонентка на изборите Марин Льо Пен, наричайки я с предишното й име "Национален фронт", че остава с двойствена позиция и избягва да осъжда Русия.

„За отбелязване е осъдителното отсъствие на всички депутати от "Националния фронт" в Европейския парламент, когато ставаше въпрос за въвеждане на санкции срещу Русия, което ви показва двусмислеността, която някои все още демонстрират към тази страна въпреки войната“, каза френският лидер.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
2
 
! Отговори
И така преди 2 години
каква е ползата от прехвалената руска военна техника след като командването в лицето на президента и генералитета се проваля. По тази причина вместо победи започват да вършат зверства и други мерзости. Дори се стигна до там да признаят за значителни загуби на жива сила. Жалко за младите руски момчета, които си отидоха от този свят заради болните амбиции на един ненормалник.
206
1
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
ПУТИН Е СТАНАЛ ЕДИН ЖАЛЪК ДЯДКА, КОЙТО БЪРЗО ЩЕ БЪДЕ ЗАБРАВЕН И ЩЕ БЪДЕ ЗАПОМНЕН КАТО ДЯВОЛ И САТАНИСТ.
205
2
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Франсета,пазите ли онзи исторически вагон,в който подписахте капитулацията си?Присъства и един чичко с мустачки,чийто следовници сте сега,спомняте ли си?Та деня на чия победа ще чествате?Я си пуснете сериала "Ало,ало",там всичко за вашата победа е казано,ха-ха.
204
7
 
5
 
! Отговори
Деро преди 2 години
Това долно *** макарон ще бъде живо одрано ,нема смисъл със същите прийоми от времето на перестройката да се мъчите да играете , сега не дигайте много шум амии легайте доле и чакайте може некой от унуците да остаем иначе сте бегали сите .СЛАВА БКП.
203
12
 
4
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
В чест на 9 май Русия побеждава в Украйна ! Честито на Русия !
202
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
макарон свърши.....
201
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айде стига вече си бърборил влез в истрията на франция като мъж които не е мъж - хайде от мен да мине
200
16
 
12
 
! Отговори
Русия в изолация преди 2 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже, а и джудже и е президент...
199
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не зная кой какво ще превзема но рашките правят окопи в Белгородска област .
198
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ще го првеземе.Ще има разделение на Украйна.Виновни няма пак.Защо ли Европа не беше по далновидна в последните 30 години ?Явно заслепяването ,че може да се граби спокойно национално богатство под формата на демокрация доведе до този момент.
197
9
 
9
 
! Отговори
Наполеон Бонафарт преди 2 години
Не просстако, не Донбас а Париж ще превземе другаря ако пожелае и ти самия ще го чакаш на околовръстното с ключовете за града пудел мой :))))
196
5
 
19
 
! Отговори
Мичмана преди 2 години
Всички французи които си изкарват парите с честен труд го мразят този в черрвата, естествено е любимец на всички извратеняци и всички лентяй на социалка които не са никак малко,дано в неделя справедливоста възтаржествува
195
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо е задължително да се осъжда Русия. Не всички се поддават само на пропаганда. А т. нар. "цивилизован свят" , от кога притиска политически опоненти, какво мнение да имат. То се е видяло, че в този измислен свят, папка само, който слушка. Затова и всички бг политици са в един тон. За да папкат. Опротивели са всички - и нашите, и западните лидери с тези клишета. Едно и също.......денонощно.......
194
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще му останат ли танкове и брички за парада?
193
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макароне, ти си аут след неделя. Може Гилотен да не те застигне с неговото изобретение, но наровете те чакат
192
6
 
14
 
! Отговори
европески гном преди 2 години
а Льо Пен ще ти го натресе здарво на изборите
191
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 194.....Как викаха на незаконородено? Ти, такова, представа си нямаш от Русия и руската душа! Това са добри хора, една просветена нация, с богата душевност! Ще раздели с непознатия, почукал на вратата му, последния си залък! С уникално чувство за хумор! Изобретателни, новатори! Обичат да пеят, макар, че понякога фалшиво! Мразят предателите! Презират смъртта! Сантиментални, нас много ни обичаха, сега мнозина ни считат за предатели! И с право, ако четат само дриссните в този форум!
190
5
 
12
 
! Отговори
До анонимен 178 преди 2 години
И те си правят паради! Едни, че преди два и нещо века превзели Бастилията, други в чест на сенилната си кралица, трети - смешно тичкат, развявайки петлювата перушина на шапките си по улиците на Вечния град! Това, че трябва да наплюеш непременно руснаците, още не ти дава право да драскаш съвършени гглуппости! Самочувствието на руснака е стъпило върху "Война и мир", "Ана Каренина", Достоевски, Чехов, Чайковски, Глинка, Менделеевата таблица, геометрията на Лобачевски, Гагарин, откриването на лазера
189
5
 
12
 
! Отговори
Само преди 2 години
Льо Пен!!!!
188
6
 
8
 
! Отговори
Макрон и Лиз Трас преди 2 години
Задължителната победа за 9-ти май като мотивация звучи също така митично като замръзването на земята та да можели да вървят руските танкове. Просто ще победят.