Глоба и затвор за отъждествяване на СССР и Нацистка Германия

Русия прие законопроект, който предвижда глоби и наказания при нарушение
13 апр 2022 16:38, Йоана Цонева
133
Глоба и затвор за отъждествяване на СССР и Нацистка Германия
Снимка: БГНЕС

В Държавната дума на Руската федерация бе внесен законопроект, който предвижда глоби и наказания за хора, които отъждествяват СССР и Нацистка Германия, съобщава вестник „Известия“, като уточнява, че съответният документ е публикуван в електронната база данни на институцията.

В обяснителната бележка се уточнява, че в Русия има закон за отъждествяването на целите, решенията и действията на ръководството на СССР с тези на Нацистка Германия в публична реч, публично изложено произведение, медии или интернет. Съответният закон беше подписан на 1 юли от държавния глава Владимир Путин, предава агенция "Фокус".

Още по темата
Кодексът за административните нарушения е допълнен с нов член 13.47 "Нарушаване на забраната, установена от федералния закон, за публично отъждествяване на целите, решенията и действията на съветското ръководство, командирите и военнослужещите на СССР с целите, решенията и действията на ръководството, командирите и военнослужещите на нацистка Германия и европейските страни от Оста по време на Втората световна война, както и за отричане на решаващата роля на съветския народ в разгрома на нацистка Германия и на съветската хуманитарна мисия при освобождаването на европейските страни".

При повторно нарушение на закона гражданите ще бъдат глобявани с до 5 хил. британски лири или ще бъдат арестувани за срок до 15 дни; длъжностните лица ще бъдат глобявани с до 20 хил. британски лири, а юридическите лица - с до 100 хил. британски лири, или ще им бъде наложена административна забрана за извършване на дейност за срок до 90 дни.

На 6 април законът e бил одобрен от Държавната дума на окончателно трето четене. Нейни автори са депутатите Елена Ямполска и Александър Жуков от партията "Единна Русия", както и сенаторите Алексей Пушков и Олга Ковитиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само рускоговорящите пишат ":))))".Бегай си в Украйна и не ни спами.
70
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Боби......кво става, обърна ли всичко в рубли бре масунин? :))))))))))))))))))))))))))
69
3
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахаха, скоро и крепостното право ще върнат... 100% комунизъм, даже феодализъм :)))))))))))))))))))))))))))))))) Мрежа с ток на границата и разстрел ако не искаш в путиновия рай :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
68
2
 
6
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 2 години
ИСТИНАТА БОЛИ, БЕ...... А, СССР И РАЙХА, НАИСТИНА БЕХА СЪЮЗНИЦИ.... ХАХАХААА...ВСИЧКО ПОМНИМ....!!!!!!!!!!
67
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее свободата на словото в Русия! Да живее Русия!
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боби много добре разсъждава.Като пише украинския шпионин от сайта записки си води особено като става въпрос за характеристики на оръжията.
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така.Повече бие на фашизъм особено след като го изолираха със санкции.Затова и казвам,че не е бил нужен този закон,който са приели,а просто събеседване с психиатър и то спешно.
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да,няма какво да обсъждаме миналото и тука някакви шпиони украински да се мъчат да го изкривяват.Но и не можеш да сравняваш Путин с някой си.Няма база за сравнение.Друг човек е.Той дълго няма да кара.Както и Байдън.Но да умираме заради тях няма да стане.
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да се различават по нещо,но то е много малко защото се договарят как ще го правят,но трябва да го направят ползата ще е за тях,а там място за различия са много малко защото начин все едни и опира на бързи крайни решения да не се забележи обвързаност пред други и там вече си проличава колко са подобни/почти еднакви и различни,освен туй в начина на извършване от начало до край правят се на разсеяни в началото сякаш е нещо нормално да набират вербувани групи и да си ги тикат едни към други.
62
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боби е прав.Точно като са променили историята на украинците са създали поколение злобно и готово на война.Сега се пробват и в България.Голяма пропаганда пада,голямо писане.Да си знаят тея украинци да не се мъчат,защото в България нацизма е забранен.За Хитлер бой се яде.Питайте нашите скинари,които вилянаха преди години.Вече ги няма.
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Историята назад е ясна какво да коментираме?Ако не беше нападнал Хитлер,щеше да е Сталин.Днес Сталин не е жив,но и Путин е същият.Путин е нацист!!!!!Унищожава нашите братя в Украина.100 000 българи има там в Одеса.Путин е за бесилка и то публично да го обесят!
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера в друга тема писах как да се пазите нацистите да не ви промият мозъка.На първо място те се опитват да променят историята ни.Обаче тук в България бият на камък,защото нищо не знаят за нас преди турското робство.Плямат си там за Сталин и Хитлер,а ние си знаем как и двамата не са били добре.Да си се спасяват обратно в Украйна.
59
1
 
2
 
! Отговори
До ааа преди 2 години
"Как така глобата е в лири" Питай неграмотното девойче зовящо се Йоана защо подвежда читателите си с такава дезинформация!
58
0
 
5
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Британски лири? Кво стана с рублажа бе??? Как така глобата в лири???
57
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас трябва глоба и затвор за всеки, който отъждествява държавата с терористична организация като НАТО.
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След вчерашната изцепка как Русия си била набавяла оръжие от Ирак и днешната новина как руснаците си плащат глобите в паунди,предлагам да номинираме това девойче което се опитва да списва новини за-мииисирка номер едно във България!
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля,някой да натовари лудите,които обсъждат несъществуващата СССР на рейс и да ги откара в Карлуково.Това все едно ми обсъждате Троя...не ни е интересно,не ни вълнува.Отдавна е било.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 74:Не ни интересува било ли е факт или не.Важното е да няма такива неща сега.
53
3
 
9
 
! Отговори
до Боби 69 преди 2 години
Бас слагам,че и Буча за теб е измислица.На промитите мозъци от Москва им пожелавам Путин да дойде тук и и руската армия да им бутне жилищата,да им вземе всичко до тоалетната чиния и като ги изнасили,да обясняват за измислици!!!!!
52
2
 
3
 
! Отговори
а бе,човече ситно преди 2 години
До Боби За това ли СССР загуби във войната над 33 млн човека?Само войници е загубил над 20 млн!Здрави и прави мъже,които са били избити ей така?Колко загуби Германия,колко САЩ И Англия!?За това ли за "простите оръжия" Т-34 на Сталин е имало заповед да се бият с Тигри-те при съотношение 5 към 1?А за авиацията 10 към едно?Само при Ржев и Сичовка "великия " Жуков губи над милион войници!Айде да не си отварям устата,чеотиде деня!Егати и победата,дето краварите печелят войната с реки от руска кръв