Митрофанова: Доставката на оръжие ще усложни диалога между страните ни

Подготвя се чудовищна провокация в Одеска област, твърди тя
22 апр 2022 18:57, Анисия Иванова
284
Митрофанова: Доставката на оръжие ще усложни диалога между страните ни

Продължаваме да следим темата за възможни доставки на оръжия и муниции от България за псевдогероите на Украйна. Убедени сме, че подобен жест от страна на официална София ще съдейства само за допълнително ескалиране на ситуацията в региона, както и ще усложни по-нататъшния диалог между нашите страни. Това каза руският посланик Елеонора Митрофанова в редовния си брифинг, излъчен чрез фейсбук страницата на руското посолство.

Тя повтори, че целта на Русия не е да окупира Украйна.

Още по темата

"Радваме се, че с успех от Въоръжените Сили на Русия и Народната милиция на Донецката Народна Република се проведе операцията по спасяване на българските моряци от пристанището в Мариупол и благополучното им завръщане в родината.Понастоящем в украинските пристанища в Черно и Азовско морета остават блокирани над 80 чуждестранни кораби и около 500 членове на екипажите им. Включително граждани на България".

За решаване на проблема пречи високата опасност от мини, създадена от украинските националисти, както и заплахата от обстрели на корабите от бряга. В Международната морска организация се обсъжда темата за формиране на коридори за сигурно излизане на корабите.

Русия активно взаимодейства със секретариата на Генералния секретар на Организацията и заинтересованите държави. Украинците избягват предметно обсъждане на въпросите, свързани с функциониране на коридорите. В частност, те отказаха тристранна среща при участие на Генералния секретар на споменатата Организация. При това Киев забрани излизане на чуждестранни кораби от пристанищата си, каза още Митрофанова, цитирана от Нова тв.

Според посланика "истинската причина е в това, че националистите безконтролно са минирали пристанища. Вместо да се използват коридорите, украинската страна предлага да „се консервират“ корабите, а моряците да се евакуират по суша през Румъния и Молдова. Макар че и тези предложения на практика остават празни декларации без каквито и да са конкретни стъпки."

Тя предупреди и че има информация че се подготвя "поредна чудовищна провокация в Одеска област." "С тази цел в близко време се планира да се преоблече едно от подразделенията на СБУ в руски военна униформа и да се извърши демонстративен разстрел на мирни жители", казва още руският посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
2
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Ти за луди ли ни мислиш да искаме диалог с раша!!! Хахаха...смешна!!! И монологът ти не струва!!!
207
1
 
8
 
! Отговори
Провинциалист преди 2 години
Че кой иска диалог със вас? И защо още не са закрити руските консулств извън София, защо тази още е в България?
206
0
 
9
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Къдя тий униформата *** сбъркана руска лельо?!Или никой вече не ти са връзва на парцаливата ти дрешка с тенекиени дрънкулки на старшина от ВСВ!!Няма и партизани да ти викат ура,щот *** на Жан и Нинова изядоха кашкавала и сиринету,а мандражиите захлопнаха кипенцити!!
205
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За военнопрестъпниците няма възможност за изчистване. Те отиват директно в Ада. И Мутра.Фонова принадлежи в Ада.
204
0
 
12
 
! Отговори
Изгонете преди 2 години
този субект от България
203
1
 
11
 
! Отговори
teo преди 2 години
Киро - ментата ако реши да бъде Премиер на България, а не путенофил ТРЯБВА ДА ИЗГОНИ ТАЗИ МИТРОФАНОВА от България за винаги !!! А *** като иска да отпътува с нея за Кремъл, където Путин ще я настани в златните решетки !!! Българино, до кога ще търпим тези РУСКИ АГРЕСОРИ в България ???
202
0
 
9
 
! Отговори
Кьовеши преди 2 години
Интересно.Никой не иска да ходи в русия а путина има претенции към европа.***
201
0
 
10
 
! Отговори
Виви преди 2 години
Защо е държите още в бг?
200
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази руска матрьошка трябва да се изгони ,но както се вижда май и на нея не и се връща в руската ко.ч.и.на.Да си взема и zомбираните путинофили- русофили! Абе плюят запада,ЕС,НАТО,а един не замина за Русия.Седят в европейска и натовска държава .
199
1
 
11
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Мутряфонова е лъжец. Вчера Русия официално обяви, че южна и източна Украйна са руски територии и новата цел на руската армия е да присъедини тези територии към Русия. В Европа има само още две държави с такива наклонности. Турция и Сърбия и двете са в особено близки отношения с Русия и двете са ни съседни и двете са с претенции към нас. Така, че Мутрофанова за нас е най-добре да помогнем на Украйна, за да има кой да помогне на нас, един ден. Да не дава Господ.
198
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, целта на Русия не била да окупира Украйна, ами само да и отнеме излаза на море и да тормози всички черноморски държави. След това ще иска да вземе черноморското крайбрежие и на Румъния и на България. А после ще видим...
197
2
 
10
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Всеки който подкрепя Русия и Путин в момента е социопат или психопат с полиран мозък. Така, че е крайно необходимо хората със заболяване "русофилия" трябва да се депортират в Матушката. Така де, да помогнат с каквото могат. Така, че ... чемодан, вокзал, Москва...
196
1
 
13
 
! Отговори
Чипът преди 2 години
Махнете тоя мустакат мужик от пасолството бе
195
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей Квазимодо, ако не беше русия нямаше да се налага да ги "спасявате". *** пропадналата ви нация аз
194
5
 
20
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 2 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
193
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рапи, що не заминеш за любимата си украйна? Айде, стягай куфарите и да те няма. Шибомолила те чака с нетърпение. Нацитата също ;)
192
9
 
26
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Тази противна руска лелка още ли е в България?Когато един наглец не го изриташ,той става все по-нагъл и нагъл.
191
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пратете е тая обратно в мордоррр. Нещо много и се е осладило в европейска България. Стига и толкова .
190
9
 
21
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Фашистката Митрофановна вън от България. Чорапът да не се офлянгва.
189
1
 
4
 
! Отговори
паралелепипед преди 2 години
Не говори глупости. Ти говориш глупости.