Асен Василев и Александър Николов в Брюксел заради спирането на газа

Мотивът на Русия е, че България и Полша не плащат в рубли
28 апр 2022 08:20, Петя Славова
86

Министърът на финансите Асен Василев и министърът на енергетиката Александър Николов трябва да пристигнат днес в Брюксел за срещи в Европейската комисия.
Още по темата


Посещението е свързано със спирането на доставките на газ за България от страна на "Газпром". Очаква се Василев да разговаря със зам.-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс.

След като вчера Русия прекрати газовите доставки за България и Полша с мотива, че двете страни са отказали да плащат в рубли, Европейската комисия заяви, че решението на Москва е изнудване и провокация от страна на Кремъл, а плащане в рубли противoречи на европейските санкции.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че в дългосрочен план ще се търсят нови доставчици, предимно на втечнен газ, и ще се работи за бързо преминаване към възобновяеми енергийни източници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
Коко преди 2 години
Трябваше да изтичат на бегом в Москва и да паднат на колене на Путин. Той това чака,робската душа си остава робска!
62
0
 
2
 
! Отговори
раша е наша преди 2 години
госпожата ще унирира газ за бг смешници
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
има регламент че това не пречи на санкциите , далавераджии платете си сами скъпия танкер с втечнен газ
60
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 2 години
Ха,ха,ха -отидоха да се оплачат на мама ! Срамота бе Асене ! Тя ще ги успокои с течен газ от САЩ - в пъти по-скъп и некачествен !
59
1
 
0
 
! Отговори
До Да откраднем? преди 2 години
Никаква кражба, едностранно увеличаваме таксите за пренос и след като Газпром не ги плати в срок си ги вземаме в натура.
58
0
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Тия пък, са в третата посока. А, БЪЛГАРИТЕ??? И от тях - кучета ги яли. Но, просто питам и тях: Ако палачинката се обърне, що ще чините вий зимъска? Още по-просто ги питам и тези натегачи: Ако палачинката се обърне, вие, за себе си, иматели си полезен ход? След като на границата на ВЕЛИКАТА РУС ИМА ОГРОМЕН =СТОП - ДО ТУК=.
57
5
 
3
 
! Отговори
Оня преди 2 години
Джуджето с ботокса направи повече за нашето добро от всички БГ правителства взети заедно ! Сега остава да се освободим и от Лукойл и ще се превърнем в една нормална европейска държава ! А близките до сибирската смрад да си заврат Газа със все тръбата .
56
2
 
5
 
! Отговори
Справедлив преди 2 години
Ако решим да ползваме Руски газ нелегално от квотата на Унгария и Сърбия ,това ще означава откриване на нов фронт - да воюваме с тях. Така ли се борим против третата световна война ?
55
1
 
6
 
! Отговори
Да откраднем? преди 2 години
До ДА СЪДЕЙСТВАТ ЕС !: Предлагаш да откраднем газ, предназначен за Сърбия и Унгария от Балкански поток. И за това да получим одобрение от ЕС, така ли? По принцип може, но какво ще последва? Русия предупреди, че ако откраднем газ от Балкански поток, ще намали доставките по него с толкова, колкото е откраднатото. И тогава Сърбия и Унгария ще си търсят от нас липсващите обеми. Краденето си има цена.
54
1
 
6
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
Сигурно има хора в Брюксел, (и от тези, които очакват указания оттам, като наш Киро) че ако целият ЕС откаже да плаща по схемата на Газпром, Русия ще се откаже от схемата долари-рубли. Няма как да стане. В западни банки са блокирани руски активи за 300 милиарда евро (най-голямата кражба в световен мащаб). И нищо не им пречи да блокират нови постъпления. Да плаща по старата схема за Русия е все едно да се съгласи да доставя газ безплатно. И то на кого: на авторите на санкции. Няма да го бъде
53
1
 
8
 
! Отговори
Сульопула фон Лайнен преди 2 години
Споко *** - Бай Дън ще ви даде от собственото си газоизпускане! 100 процента чист пръднян-бутан!
52
1
 
2
 
! Отговори
ДА СЪДЕЙСТВАТ ЕС ! преди 2 години
ДА НИ СЪДЕЙСТВАТ ДА ОТКЛОНИМ ГАЗ ЗА ЧИРЕН ОТ БАЛКАНСКИ ПОТОК. В ПРАВОТО НАКАЗАНИЕТО ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА ЕДНА СТРАНА СЕ КАЗВА, ЧЕ ТЯ МОЖЕ ДА СЕ ЗАЩИТИ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН. ТАКА, ЧЕ ТОВА Е ПОЗВОЛЕНО.
51
1
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Само да питам. Това не е ли свързано с оръжията, които изнасяме? През Полша внасят в Украйна, или не?
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокорчо тогава да се вдигнат и доходите с 30% Нали така Кокорчо иска да фалирастраната ни без да го интересува тези които живеят тук съгласни ли са Вашите милиони си текат а ние да не мислиш че ще останем тук ПОЗОР СТЕ ПЪЛНИ неадекватни или пък просто следвате планът за който сте назначени ОСТАВКА
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С Глупости ни занимавате. Оставка.
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали имаше някаква картина "българи пишат прошение до султана" . Сегашната картинка е "български *** в Европата"
47
0
 
4
 
! Отговори
до Срам ме е преди 2 години
Поздравления за исркенноста. Много са малко хората които го осънават, затова ще продължим да затъваме.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая мека цицa Кокорчо, щял отпор да дава, *** и той като зеленски си стои в мекото кресло докато го тъпчат от НАП, а другите трябва да му бършат л-та.
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре да бяха отишли при арменския поп. Той по щеше да им свърши работа..
44
5
 
13
 
! Отговори
Срам ме е преди 2 години
Срам ме е, че гласувах доверието си на Кирил Петков. Оставка!