Лавров: Ключовите партньори вече плащат газа в рубли

2,8 млн. души от Украйна били поискали да бъдат евакуирани в Русия
325
Лавров: Ключовите партньори вече плащат газа в рубли
Снимка: БГНЕС

Ключовите партньори, купуващи газ от Русия, преминаха на плащане на суровината в рубли. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизионния канал "Ал Арабия", цитиран от ТАСС.

"Повечето ключови партньори на Русия, купуващи газ, вече преминаха на този начин на плащане (в рубли)", отбеляза ръководителят на руското външно министерство.

По думите му предложената от Москва схема за разплащане не променя нищо за купувачите.

"Ако те се отказват от схемите в рубли, то се получава така, че те не искат ние да получаваме пари за нашата стока. Това е техен избор", каза ръководителят на руското външно министерство. "Ако Полша и България поставят идеологическите си амбиции над интересите на своите народи, над интересите на бюджета си, това е техен избор."

По думите на Лавров се правят опити Молдова да бъде вкарана в НАТО, от което няма да спечели сигурността ѝ.

"Те (молдовците) трябва да се безпокоят за бъдещето си, защото се опитват да ги вкарат в НАТО. Не смятам, че от това ще спечели сигурността на Молдова", каза министърът. "Целите на специалната военна операция на Русия в Украйна бяха обявени. Те се изразяват в защита на гражданското население в Източна Украйна и да се следи за това от територията на Украйна да не произтичат никакви заплахи за това население, както и за Русия. Това е всичко."

Лавров заяви в друго интервю, този път за официалната китайска агенция Синхуа, че от 24 февруари в Русия са евакуирани над 1 милион души от Украйна, предаде Ройтерс.

Тези 1,02 млн. души включват 120 000 чужденци и хора, евакуирани от подкрепяните от Русия отцепили се райони на Украйна, така наречените Донецка и Луганска народна република, които Москва точно преди нахлуването си призна за независими.

По данни на ООН от началото на инвазията от Украйна са избягали над 5,4 млн. души. Лавров заяви в интервюто за Синхуа, което бе поместено на сайта на руското външно министерство, че 2,8 млн. души от Украйна са поискали да бъдат евакуирани в Русия.

Киев каза, че Москва е депортирала принудително хиляди хора на руска територия.

Лавров заяви, че ако САЩ и НАТО "наистина" се интересуват от уреждането на украинската криза, трябва да спрат да пращат оръжие на Киев.

"Изразявайки публично подкрепа за режима в Киев, страните от НАТО правят всичко, за да попречат на приключването на операцията чрез политически споразумения", каза руският министър.

Отмяната на санкциите срещу Русия е част от мирните преговори между Москва и Украйна, които са "сложни", но продължават ежедневно, заяви Лавров.

"Понастоящем руската и украинската делегация практически всекидневно обсъждат по видеоконферентна връзка проекта на възможен договор", посочи той.

Вчера Киев предупреди, че преговорите за прекратяването на руската инвазия, която навлезе в третия си месец, са заплашени от провал.

"Дневният ред на преговорите включва наред с другото въпросите на денацификацията, признаването на новите геополитически реалности, отмяната на санкциите, статута на руския език", посочи Лавров, без да уточнява. "Ние сме за продължаване на преговорите, макар че те са сложни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още по темата: газЛавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АСЕН ВАСИЛЕВ вчера каза,че никой не плаща в рубли,и че са ни увеличили пенсиите с 13%.Наглост!
210
0
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
>>> "Галер (Gaius Galenius Valerius Maximianus) 293-305г. цезар на Илирия и Гърция. 305-311г. август на Ориената и Италия, роден 242г. в Дакия", "Констанций Хлор (Flavius Valerius Constantius Chlorius) 293-305г цезар на Галия, Испания и Британия. 305-305г август роден 264г в Илирия","Елена, съпруга на Констанций Хлор и майка на Константин Велики, родена и погребана в гр,Сердика.",>>>>
209
0
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
>>> Римски (византийски) императори, почти всичките от Български произход: Максимин "Тракиец 238г. роден в Силистренско село, Мизия", "Деций(Gaius Messius Quintus Trajanus Decius) 240-251g..роден 201г. до Срем.Панония (Долна Илирия)", "Гал (Vibius Trebonianus Gallus), роден в Мизия (библейския цар Саул)", "Клавдий 2 Готски (Marcus Aurelus Claudius) 269-270г., роден 215г. в Далмация(Горна Илирия)(Библейският цар Давид)", >>>>
208
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще плащат Лавров ,не само ще плашат а и ще се молят за ресурси.Това което предстои в Европа като обедняване и глад ще ги накара да преосмислят политиката си.На тази планеъа всички сме едно голямо семейство и винаги ще има разногласия но крайната цел е да има мир и спокойствие.Алчността на човека е безгранична и тя е в основата на всички войни.
207
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
>>> Но и затова сега имаме пържена риба ЦАЦА, със шопска салата... Нали знете че, Черно море е като нас Бъ+Лъ+Арианите и сме нещо уникално, извънземно и че първата Земна вода е Черноморската вода... Забравили сме забравили сме нашата Велика История.. първият 500 годишен ВАЛЯК - османско Робство... вторият още по - тежкият КОМУНЯРСКи - изпепеляващ и пръсваю мозъчните клетки... но все още Помним и ще Помним... че сме БЪЛГАРИАНИ...>>>>>>
206
2
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
>>> Черноморски басеин - Първи потоп - 12-900- пне. Две -три хил год след него се е зародина Варненската цивилизация..... Втори потоп - 4500 г. пне... Тогава е загинала голяма част от огнищата на Варненската цивилизация... 2000 години след новата ера - след КомунКатърСеСеСеРето, Варненската цивилизация се самонарича СОФИЙСКИ КУРОРТЕН БЕТОН собственост на Руснаци, Турци....и други с не българско - балканско самосъзнание.....
205
2
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
>>> Ние Българите и Библията написахме (Първата Библия се казва Библия Бесика - на бесите - българско тракийско племе).... и Потопите описахме ... и Императори бехме... и ко стана накрая.... Никой не ни има за "У"й"..."У"й"...>>>>
204
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
>>> Нали знаете, че ние Българите по време на потопите, пръво сме се изтърчали по свето, а после сме се повърнали... "Gog, Rosh, Tubaj, Meshech - днешна русия", "Tarshish - днешна англия". "Magog-днешна германия, скандинавия, норвегия,швайцария, унгария, австрия, полша, чехия, румъния","Gomer-днешните испания, португалия, франция, италия, балканските народи и гърция.", "Togarmah - днешна турция".. >>>>>
203
2
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
>>> Ха..Ха..Ха.. има си най-различни гастролни теории и нашенски и чужденски.. по въпроса, но едно е безспорно - ние от край време живеем с мисълта, че нашето Черно Море е Море, а то е бивше Езеро!... Освен това вече е нито Езеро... но и нито Море... сега си е вече така наречен СОФИЙСКИ КУРОРТЕН БЕТОН!????>>>>
202
2
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
>>> НЕ СЛУЧАЙНО "византийския" календар има за дата на образуване на света около 57-век пр.Хр. Колоната на Омуртаг - "пришествието на истинския бог", идването на Каос / Нептун - водите които "изкъртват" нашите и на другите европейци прадеди от "люлката" и ги изпращат по всички посоки по света..Ха...Ха...Ха.. ако бента пеше поудържял още някое хилядолетие, не 50% ами 100% от човечеството щеше да говори на ИЕ езици....>>>
201
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как става точно това плащане с рубли като никой не работи с рубли. Някой може ли да обясни.
200
5
 
3
 
! Отговори
Не еистина преди 2 години
Никой не плаща в рубли!
199
4
 
5
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО преди 2 години
Никой купувач на газ не носи рубли и не плаща с рубли ! !
198
2
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Пак лъже.
197
2
 
5
 
! Отговори
Хикса преди 2 години
България е в ЕС и НАТО.Германия,Австрия,Италия защо не са в ЕС и НАТО.Защо си платиха газа?Докога ще иима разнопосочни действия в тоя "свещен"съюз?Политиката в България е ръководена по ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ.Оставка.За БСП и Възраждане.С РУСИЯ или без нея,нека стане ясно.
196
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В магазините в Русия няма захар. Чужда валута никъде не можеш да си купиш. Банките са пред фалит. Цените на всичко скачат с пъти.
195
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На болшевиките никой не вярва. Затова този казва "ключови партньори", а не ги назовава по име. Сигурно говори за Лукашенко и Асад...
194
7
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
г-н гьобелс...нито ще ви плащат в рубли...скоро въобще няма да ви плащат...ядрените ви няма да излетят бъдете убеден,водите народите на русия към...невиждана изолация,бедност и унижение...за следващите 100 г. поне,създадохте си враг на границата...Украйнските деца никога няма да ви простят убийствата и жестокостите...непредизвикани,вършите грях...г-н гьобелс...и Свободният свят ви презира за което!!!
193
6
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
До 214 - ти виждал ли си как в Москва се кланят на "ФОЛОСА" ти знаеш ли, че всички без нашия бай Тошо ръководители на поробените страни от СеСеСеРето - Полша, Чехия, Унгария, Румъния отивайки у Москала ги СКОПЯВАХА. Не се знае как Бай Тошо се е спасил от скопяване..Там в златния Дворец има Огромна Снимка на Фолоса на който се кланят и за да са Верни Другарите - ги СКОПЯВАТ! Исторически Факти!!!! Та противник на Скопяването и Джендърсвото и Обрязване на Кожички е само ХРИСТОС и ДИАНА?
192
0
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
>>>>>Да Ви разкажа това що съм чувал коги бях малък ръфайки края на трикрако столче след като някоя баба зафърли хурката и отиде да се "изпи"кай" - демек почивка по време на седянка наречена "ПРЕДЕНЕ НА ВЪЛНА ЗА ТЕРЛИЦИ НА ДЕДО", за да ми поникнат зъбките...... >>>>>>