Русия понася тежки загуби в Украйна: жива сила, оръжия, муниции

Това твърди британското военно разузнаване
8 май 2022 07:45, Петя Славова
412
Русия понася тежки загуби в Украйна: жива сила, оръжия, муниции
Снимка: БГНЕС


Русия понася тежки загуби в жива сила, оръжия и муниции, твърди британското военно разузнаване. Страната трудно ще ги замести заради ембаргото, което спира достъпа на Русия до ключови стратегически компоненти.

По данни на британското военно разузнаване войната в Украйна е нанесла тежък удар на някои от най-боеспособните и модерни части на руската армия. Русия ще трябва да вложи много средства и време за възстановяването на тези загуби, предава "Дойче Веле".

Най-модерните руски танкове

В съобщение в Туитър се казва, че поне един от най-модерните руски танкове – тип Т-90М – е бил унищожен в боевете. Тези танкове понастоящем са на въоръжение само в най-добре оборудваните руски части, включително и в тези, които се сражават в Украйна, съобщават източници от британското военно разузнаване.

Този танк бе представен за пръв път през 2016 година. Той има подобрена броня, модернизирано оръдие и подобрени системи за спътникова навигация, а Русия разполага с не повече от 100 подобни танка. "Замяната на модерно и ново военно оборудване ще бъде особено трудна задача за Русия поради санкциите, които ограничават достъпа на страната до най-важните компоненти в сферата на микроелектрониката", отбелязват от британското Министерство на отбраната.

Нови доставки на оръжие от САЩ

Още по темата

Американският президент Байдън обяви нови доставки на оръжие за Украйна – в това число „допълнителни муниции за артилерията, радари и друго оборудване“. Високопоставен американски правителствен представител каза, че новите помощи са на стойност от 150 милиона долара.

От украинска страна съобщават тази сутрин, че в Донецк и Луганск са били отблъснати поне 8 атаки на руснаците, при които били унищожени три танка, осем артилерийски системи, една бронирана кола и три сапьорски части. Опити за атаки е имало предимно в района на металургичния комбинат „Азовстал“ в Мариупол. Милионните градове Харков и предградия на Донецк са били обект на артилерийски обстрел.

"Символична победа над Украйна"

Международни наблюдатели предполагат, че в чест на 9 май, когато Русия празнува победата си над нацистка Германия, Путин ще обяви окончателното превземане на областите Луганск и Донецк. Поради бавния напредък на руската армия обаче, това едва ли е напълно реалистично. Според оценки на британското министерство на отбраната целта може да е и пълното превземане на обсадения Мариупол, което да се представи като „символична победа над Украйна“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още по темата: оръжияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
12
 
7
 
! Отговори
Чичо Фестър преди 2 години
Хахаха. Русия колкото и да губи, накрая парад в столицата на уж печелившата страна. Мдааам.
37
8
 
11
 
! Отговори
SS преди 2 години
Идващата зима ще има много глад,и жертви на студа ,инфлацията и коронавируса !
36
11
 
17
 
! Отговори
БТВ и Нова преди 2 години
Русия търпи "тежки"загуби и Украйна е блокирала Москва и руската армия е обкръжена в метрото.
35
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До оня ден безаналоговият Т90 беше неумищожим. Отвориха като консерва 10 такива и вече русофилите пеят как нищо не били 10 танка. Хубаво де, ама над 1000 са унищожени. Факт, че все Т72, ама те свършиха и идва ред на Т90.
34
18
 
21
 
! Отговори
Филип преди 2 години
Спрете с тия смешни статий Руснаците сигурно не са пратели и 10% от военната си мощ а 10 велики сили в кавички пращат на тоя Зеленски наркоман оръжия да си избива народа и си разора държавата като нива а дебелите американци и англичани си пият бирата и се подхилват 2 православни народа СРАМ
33
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британското военно разузнаване разбра от атентата в метрото от медиите.Толкова за статията.
32
6
 
3
 
! Отговори
До "питали преди 2 години
Радио ереван".А като се събуди, чаршафа да не ти стягаше около врата?
31
3
 
4
 
! Отговори
Колко са преди 2 години
"МИ-6".- Ми 6.
30
4
 
12
 
! Отговори
SS преди 2 години
Не знам как е унищожен танк -Т-90 прорив ! По всяка вероятност с ПТУРС--NLAW ! Но както и да е унищожен това войната няма да спре ! От която страда цяла Европа включ. и ние !
29
7
 
17
 
! Отговори
Питали радио Ереван преди 2 години
-Как върви войната на Путин срещу НАТО? - Руснаците изгубиха 25 000 войници и 1200 танка. - А НАТО? - НАТО още не са се включили във войната.
28
8
 
17
 
! Отговори
Бесен преди 2 години
Загубите на рашистите тепърва ще се увеличават. Досега ги стреляха с преносимо оръжие, сега ще започнат с тежка артилерия и ракети.
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А добро утро! Има ли xyu новини? Фаная ли га путина?
26
11
 
15
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Ами стабилни загуби... Един танк... Наистина не знам как ще се възстановят... Аз предлагам още утре да развяват бялото знаме
25
9
 
13
 
! Отговори
Костя Копейкин преди 2 години
Не ни вкарвайте във войната която матушка Рассия губи - ние винаги трябва да сме на страната на губещия - в този случай матушка Рассия.
24
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинци луди сте като нашия фюрер!
23
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какъв кеф утре ще гледам парада на непобедимата Червена армия ! Каня и Зеления на това несравнимо зрелище, та дано поне половината му глава узрее.
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинци да не забравите да поздравите утре вашия фюрер!
21
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите са интересни. Русия не може ютия да произведе, какво да говорим за автомобил, какво остава за военна техника. Руските оръжия спрямо западните са все едно да сравняваме Лада с Тесла или Порше. По-бедна от България, ако гледаме БВП на глава от населението, ама се перчи с оръжия. Смях тотален.
20
6
 
12
 
! Отговори
Не знам какво става. преди 2 години
Рублата вече се разменя 66.5 рубли за долар. В началото на войната беше над 100.
19
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропагандата на медиите води до обратен ефект! Така се отървахме от ваксинирането,,така ще се отървем и бг правителството, и от ЕС!! Хахахааааааа, да живее ПУТИН!