Русия понася тежки загуби в Украйна: жива сила, оръжия, муниции

Това твърди британското военно разузнаване
8 май 2022 07:45, Петя Славова
412
Русия понася тежки загуби в Украйна: жива сила, оръжия, муниции
Снимка: БГНЕС


Русия понася тежки загуби в жива сила, оръжия и муниции, твърди британското военно разузнаване. Страната трудно ще ги замести заради ембаргото, което спира достъпа на Русия до ключови стратегически компоненти.

По данни на британското военно разузнаване войната в Украйна е нанесла тежък удар на някои от най-боеспособните и модерни части на руската армия. Русия ще трябва да вложи много средства и време за възстановяването на тези загуби, предава "Дойче Веле".

Най-модерните руски танкове

В съобщение в Туитър се казва, че поне един от най-модерните руски танкове – тип Т-90М – е бил унищожен в боевете. Тези танкове понастоящем са на въоръжение само в най-добре оборудваните руски части, включително и в тези, които се сражават в Украйна, съобщават източници от британското военно разузнаване.

Този танк бе представен за пръв път през 2016 година. Той има подобрена броня, модернизирано оръдие и подобрени системи за спътникова навигация, а Русия разполага с не повече от 100 подобни танка. "Замяната на модерно и ново военно оборудване ще бъде особено трудна задача за Русия поради санкциите, които ограничават достъпа на страната до най-важните компоненти в сферата на микроелектрониката", отбелязват от британското Министерство на отбраната.

Нови доставки на оръжие от САЩ

Още по темата

Американският президент Байдън обяви нови доставки на оръжие за Украйна – в това число „допълнителни муниции за артилерията, радари и друго оборудване“. Високопоставен американски правителствен представител каза, че новите помощи са на стойност от 150 милиона долара.

От украинска страна съобщават тази сутрин, че в Донецк и Луганск са били отблъснати поне 8 атаки на руснаците, при които били унищожени три танка, осем артилерийски системи, една бронирана кола и три сапьорски части. Опити за атаки е имало предимно в района на металургичния комбинат „Азовстал“ в Мариупол. Милионните градове Харков и предградия на Донецк са били обект на артилерийски обстрел.

"Символична победа над Украйна"

Международни наблюдатели предполагат, че в чест на 9 май, когато Русия празнува победата си над нацистка Германия, Путин ще обяви окончателното превземане на областите Луганск и Донецк. Поради бавния напредък на руската армия обаче, това едва ли е напълно реалистично. Според оценки на британското министерство на отбраната целта може да е и пълното превземане на обсадения Мариупол, което да се представи като „символична победа над Украйна“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още по темата: оръжияукрайнарусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20, укро-нацистите сами си думнаха и доста на брой мостове, за да препятстват руското настъпление на запад.
17
7
 
3
 
! Отговори
МОЛОДЕЦ СУКА преди 2 години
ДАВАЙ,ДАВАЙ АЙНЗАЦ ГРУПЕН "ДЖАВАЛИНЕС"И "СТИНГЕРИС".....
16
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално. Прехвалената безаналогова армия я видяхме. Западното осма употреба подарено оръжие се подиграва с нея. Представям си какво може новото западно оръжие (изключваме дроновете и Джавелините - те са си нови). До оня ден Т90 русофилът си вярваше, че не може са бъде унищожен, ама уви- отваря го като консерва Джавелин
15
4
 
21
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 2 години
Вече се чудят какво, и как да лъжат... Утре сутринта на 9 ти, пак напишете същата статия.
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Модерния" им танк имал картони в рективните кутии за бронята. Има снимки в нета ... думкат ги като пушечно месо.
13
4
 
4
 
! Отговори
Дами и Господа преди 2 години
Ако не знаете Асан и ГРАД КОЗЛОДУЙ Е една и съща ти мъжийckа мЪ cтия
12
5
 
9
 
! Отговори
До асен преди 2 години
Между ушите имаш вакуууум
11
7
 
27
 
! Отговори
и.... преди 2 години
и както имат тежки загуби, така и украйна си заминава от географията......кой ли им вярва на тия ингилизи?
10
3
 
11
 
! Отговори
До асен преди 2 години
Ти природно ли си толкова прocтУ или го тренираш усилено бе тpaнзиcтop?
9
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото е необходимо, за да премахне заплахата фашизъм. Идва ден победьi
8
12
 
33
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
тая статия поне за 3-ти път я пускате, ама Русия така и не Капитулира, дори обратното!
7
16
 
17
 
! Отговори
Военен социализъм преди 2 години
Точно този див абсурд предложи по държавната руска телевизия един от "най-авторитетните" им военни експерти Константин Сивков. Толкова са закъсали и изтрещели, че този *** съвсем сериозно говори колко жизнено необходим бил пълният държавен контрол и военната мобилизация в цялото производство и разпределение, за да оцелее "великата" Русия във войната, която започна сама. Хайде сега путинската агитка тук да обясни за пореден път как всичко цъфти и връзва в царството на умиращия Вова.
6
21
 
34
 
! Отговори
До НАТО феновете преди 2 години
Толкова "тежки" че Украйна остана без ВМС и ВВС. Почти без бронирани машини и заводи за тяхното производство. Складовете за боеприпаси са взривени. Петролните депа горят. Базите на чуждите наемници са изпарени. Хиляди се предават. Нацистите от полка Азов са разбити в канализацията на Азовстал. Укрите в Донбас ги очаква същото след като бъдат обкръжени. Бандеровците загубиха освен Донецка и Луганска области още и Херсонска и Запорожие, които вече работят с рубли. А Руските части не са спрели още
5
6
 
22
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
дано свърши воината и да има МИР
4
12
 
27
 
! Отговори
Смях в залата преди 2 години
БГ полезните *** устремно отричат, че са на губещата страна. Свиквайте
3
26
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И пет пъти да я качите тая статия - пак няма да избягате от истината. Ако на Рашша загубите са тежки, то на Крайна загубите са катастрофални. Зеленяшка са го навили да направи още едно сражение след като получи западно въоръжение и после да преговаря, ако не успее да напредне. А той няма как да напредне, щото ще яде по-сериозните бомби. Спрете да превеждате Дойчовското Веле, щото там нивото на пропагандата е много ниско, чак обидно.
2
21
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска им се. Гладна кокошка просо сънува.
1
22
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ли трябва да си rлyпав за да повярваш на инrлиец???