Руският посланик в Полша нападнат, заляха го с червена боя

Руски дипломати опитаха да поднесат цветя за 9 май
Обновена: 9 май 2022 14:33 | 9 май 2022 14:33, Елка Василева
333

Снимка: БГНЕС

Посланикът на Русия в Полша Сергей Андреев беше залят с червена боя.

Той беше нападнат при опит да положи цветя на военното гробище на съветските воини във Варшава, предаде ТАСС.

Пред гробищата е имало протест срещу нахлуването на Русия в Украйна. Демонстрантите са се опитали да нападнат физически посланика, пишат местни медии. Няколко души са опитали да го стигнат, но са били отблъснати от охраната му.

В следващия момент лицето му е било залято с червена боя.

След слизането си от дипломатическия автомобил руският посланик е бил обкръжен от агресивно настроена тълпа, пише ТАСС. На площада в този момент не е имало полиция. Руските дипломати са успели да направят само няколко крачки и тълпата не ги е пуснала по-нататък.

Събралите се казвали на други пристигащи с цветя на гробището, че нямат право да отдават почит на войниците и да празнуват Деня на победата.

Посланикът на Русия съобщи, че той и останалите руски дипломати не са пострадали сериозно при инцидента. Той каза, че руската страна ще отправи протест срещу полските власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
0
 
0
 
! Отговори
Загрижен русофил преди 2 години
Къде са били полските русофили, че да допуснат това? Такива има ли изобщо, или това си е типично българско психично заболяване?
269
3
 
1
 
! Отговори
Пун. Дьо преди 2 години
Браво на поляците, Поздравления! Ние пък си имаме генерал Мадуро, Пун. Дьо. Срам ме е, че този неадекватен човек е начело на държавата и представлява моя народ. Ние не заслужавам това голямо Нищо!
268
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално, така ще е вече когато се проявяват руски официални лица по света!
267
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Голямо геройство като го заляха..просто невероятно" То пък голямо геройство да поднесеш цветя на войници извършили военнопрестъпления (Катинската гора), които били доведени от политици подписали договор с Хитлер за подялба на страната им. Пак, културно мирно протестират. Ше се измие и нищо му няма, ами жертвите причинени от тях, какво?
266
2
 
0
 
! Отговори
смисъл не виждам преди 2 години
Голямо геройство като го заляха..просто невероятно..
265
0
 
2
 
! Отговори
Червен другар преди 2 години
Е, па, много му ходи!
264
5
 
7
 
! Отговори
тя преди 2 години
Простащина , то поляци и украинци са далеч от култура !
263
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на 3 май Дуда обяви че няма да има граница за следващите 100 г между украйна и полша .Поляците бленуват кралство Жечсполита просъществувало 200 г , обаче има и полско украински войни а Лукашенко директно каза на Дуда че има договор с Москва за ядреното оръжие и белорусия е била анексирана от полша
262
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във военното гробище във Варшава са погребани 20 000 съветски войници.
261
7
 
8
 
! Отговори
Храбрия шивач преди 2 години
Да няма руско НАГАЗАКИ за войска Полска.
260
21
 
20
 
! Отговори
ккк преди 2 години
Евала на поляците,не са русоробско племе като нас!
259
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факт е, че поляците пострадаха много и от двете страни. Първо Хитлер сключи споразумение със Сталин да си я разделят и помля половината страна, после Сталин помля другата половина и то по-жестоко и от Хитлер.
258
10
 
11
 
! Отговори
!!! преди 2 години
Продадохте, превърнахте ни в гетото на Европа, скоро ще e гpa.дaнска война. Войските на НАТО ще използвате с/у нас, предa.eли гад.ни
257
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"България е 600 години под нечие робство......Ние които бяхме пазителите на Европа" Е, от 1300 год пак имаме 700 год свобода. Има държави, които дори не са просъществували, други са доста по-млади. Така, че не е пък чак толкова зле. В тези 600 г предполагам включваш и 45г робството от СССР? Но чак пък да сме били пазителите на Европа ми се вижда малко пресилено.
256
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви интереси бе пич? България е 600 години под нечие робство. Кой ли не си изби тук комплексите. Ние които бяхме пазителите на Европа. И кво? Подлите французи ли ни простиха? Евреите ли, дето дадоха пари за превземането на България? Сърбия ли, Русия ли?? Кой?! Никой! Мачкат, режат и убиват. Зверове гадни.
255
21
 
17
 
! Отговори
Ямболия преди 2 години
Браво на Полша!!! Горда нация с достойни и смели хора. Не са с робска психика като ***.
254
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално, хората там си отстояват интересите не са като нашите продажници. Тия 45 г ги мачкали но и се отървали, *** тука някой си ги искат пак.
253
4
 
8
 
! Отговори
До 261 - Номада преди 2 години
Номадите са в твоето родно село. Ако някога си чел книга и можеш да четеш, прочети Алексей Толстой - руснак. Самият той прави разлика между Киевска Русь и и Московска Русь. Така, че не се изказвай тотално неподговен, че веднага си проличава колко си неграмотен- Но споко, няма как да те върнат на село, вече много са модерни тениските с надписа "НИКУЙ НЕ МОЙ МЕ ВЪРНА У СЕЛО". Но купи си поне 2 фанелки, да ги сменяш през 3-4 дни, че от далеч вони около теб на ватенки и бурашки.
252
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е толкоз хитър като тьотка Митрофанова , тя предварително се беше скопосала с кърваво костюмче , в случай на инцидент. Ама нашите служби пазят , не ядат бадева хляба на Путин..
251
11
 
4
 
! Отговори
Червендалест преди 2 години
Ами че с каква боя да залеят червеноармеец - със синя ли?