Русия вероятно е загубила около 1/3 от сухопътните сили

Било малко вероятно Москва да ускори настъпателните си действия
231
Русия вероятно е загубила около 1/3 от сухопътните сили
Снимка: БГНЕС

Русия вероятно е загубила около една трета от сухопътните сили, които е разположила в Украйна, и нейното настъпление в Донбас "значително изостава от графика", съобщи днес Великобритания, като се позова на данни на военното си разузнаване, предаде БТА като цитира Ройтерс.

"Въпреки че първоначално успя да отбележи малък напредък, Русия не постигна значителни териториални придобивки през последния месец, като в същото време поддържа постоянно високи нива на изтощение", заяви британското министерство на отбраната в Туитър.

"Към момента Русия вероятно е загубила една трета от сухопътните си сили, които ангажира през февруари", се казва в изявлението.

Малко вероятно е Русия да ускори драстично своите настъпателни действия през следващите 30 дни, прогнозира британското министерство.

Украинската съпротива принуди руската армия да се откаже от настъпление към столицата Киев. След това украинските сили постигнаха успехи в Североизточна Украйна и изтласкаха руските сили от района на Харков, който е вторият по големина град в Украйна.

Макар украинската контраофанзива да е в ход близо до град Изюм, който е под руски контрол, украинската армия съобщи днес, че руските сили напредват в други части на Донбас, в който се води основната част от бойните действия през изминалия месец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, така е. В Украйна бяха пратени около 120 БТГ, като цялата армия на РФ е около 175-180 БТГ. До края на годината РФ няма да има армия. Всеобщата мобилизация е невъзможна, а заради санкциите унищожената техника не може да бъде възстановена.
158
4
 
22
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Ако тази информация е вярна съм силно впечатлен. По данни на САЩ - Русия вкара в Украйна 120 - 130 хил. войника - значително по-малко от мобилизираната украинска армия подсилена с чуждестранни наемници и с регулярни доставки на въоръжение. Излиза, че за 70 дена украинската армия биеща се в защита на добре познатата собствена територия е успяла да унищожи около 40 хил. човека и сега 80 хиляди руси без храна и гориво и с избити генерали напредват към Северодонецк и Славянск невидимо за медиите!
157
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В туитъра има снимки, в Рашистан хората събират пари, да купят на ВКС евтини китайски бебефони, поради липса на комункационно оборудване. Много е зле работата за рашистите.
156
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако говорим само за сухопътна войска това са над 200 000 а като цяло над 300 000. Мислите ли че са загубили над 300 000??????? Напишете, че 2 + 2 e 5. Има по-голяма вероятност да ви повярваме.
155
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надажди, истината на другата страна е че в момента загубите са 30 към 1, и дано 100 към 1 да стане
154
4
 
28
 
! Отговори
БТА преди 1 година
Украинските войски са пред стените на Кремъл и Путин си сипва отрова .
153
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 158 с тоя си пост показваш че самият ти си скопен по рождение
152
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едното изречение противоречи на следващото. Има блогъри които пишат вярно и аргументирано но статиите са особени меко казано.
151
1
 
11
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Вероятно сте слънчасали
150
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Юда - другия полюс на САЩ не е задължително с Русия. Но достатъчно страни в света страдат от щатския еднополюсен модел в който със сила или икономическо те са единствения цар и господар. Та тия страни може да не са едимоюислещи по отношение на Русия но са единомислещи че щатската господство над света трябва да приключи. Това е обединителния елемент не Русия сама шо себе си.
149
7
 
5
 
! Отговори
Евангелие от Юда преди 1 година
До Юда: Интересно е да си припомним, че е писано евангелие и от името на Юда. Трябва ли да му вярваме? Така е и с русофобските фейкове - писането им е професия за някои хора.
148
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Юда - поне 2 страни членки вече се изказаха против присъединяването на Швеция и Финландия а приемането е със съгласие а всички. Отделно, че самият процес отнема време. А предвид цялостните геополитически сътресения в света, я камилата я камилария. И като оставим чистата формалистика - Русия де факто вече е във война с НАТО. Та с или без нови членки практически ситуацията за Русия остава същата. Тоя род успехи - е просто прах в очите на стадото като теб да спи спокойно, че е "с победителите"
147
3
 
6
 
! Отговори
Юда преди 1 година
До 166 никой не казва че светът е еднополюсен, но като говориш за САЩ и съюзниците им в Азия и Африка, даи да видим и Русия (да не е еднополюсно) и нейните съюзници. В СВЕТА, не само в Африка където не че нещо но кои знае кво..., а Азия, та тя голяма част от нея си е руска.
146
7
 
18
 
! Отговори
Кой крив кой прав преди 1 година
Русия, както всяка държава, има и врагове и приятели. Ако някой иска да чуе нещо лошо за Великобритания може да отиде в Ирландия например. Ако някой иска да чуе нещо лошо за САЩ има голям избор - те са бомбардирали къде ли не. Така е било винаги - силният съсед се приема за заплаха. Но Русия помогна за края на войната в Сирия, на Казахстан при опита за преврат, на Армения при конфликта с Азербайджан
145
5
 
17
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До Юда: Да им е честито на финландците. Досега, след края на Втората световна война, Русия с нищо не ги е заплашвала. В НАТО е лесно да се влезе, но трудно се излиза. Яхнат ли ги САЩ веднъж ще ги карат да плащат за американско оръжие довека. Американците от никъде не са си тръгнали доброволно.
144
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До всички тъ-панари, чийто единствен аргумент във всеки спор е "русофил" - ако почнете да си ползвате главите пи предназначение, трябва да ви светне, че да вярваш сляпо на руски медии е също толлова неумно, колкото да вярваш на западни такива. Това да лансирате всички глупости на западните медии като факти, а всички руски информации като пропаганда, само говори за собственото ви интелектуално ниво. Истината каквато и да е тя, не се интересува от личните ни предпочитания - нито моите нито вашите
143
7
 
6
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До 158 ре ре. Чакаме с нетърпение ама пак казвам-по бързичко, че вече се уморихме и от заплахи и от чеченски млзи а и от рус утрпки дето могат да плашат ама само гаргите:)
142
6
 
9
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Юда: Светът не се състои от САЩ и сателитите им. Кой е съюзник на САЩ в Азия? На пръсти се броят. А в Африка, в Латинска Америка? Светът вече не е еднополюсен.
141
5
 
11
 
! Отговори
Купувайте рубли преди 1 година
Рублата се стабилизира на 65 - 66 рубли за долар. А дядо Байдън разправяше че щяла да падне до 200 за долар. Ако търгувате с валута на Forex си струва да залагате на рубли.
140
15
 
13
 
! Отговори
Юда преди 1 година
Честито на всички русофил чета-Финландия официално подаде док за присъединяване към НАТО. Факт. Наздраве и доооо дъно за успехите както на рус армия така и на рус политика. Браво. Само така