Русия вероятно е загубила около 1/3 от сухопътните сили

Било малко вероятно Москва да ускори настъпателните си действия
231
Русия вероятно е загубила около 1/3 от сухопътните сили
Снимка: БГНЕС

Русия вероятно е загубила около една трета от сухопътните сили, които е разположила в Украйна, и нейното настъпление в Донбас "значително изостава от графика", съобщи днес Великобритания, като се позова на данни на военното си разузнаване, предаде БТА като цитира Ройтерс.

"Въпреки че първоначално успя да отбележи малък напредък, Русия не постигна значителни териториални придобивки през последния месец, като в същото време поддържа постоянно високи нива на изтощение", заяви британското министерство на отбраната в Туитър.

"Към момента Русия вероятно е загубила една трета от сухопътните си сили, които ангажира през февруари", се казва в изявлението.

Малко вероятно е Русия да ускори драстично своите настъпателни действия през следващите 30 дни, прогнозира британското министерство.

Украинската съпротива принуди руската армия да се откаже от настъпление към столицата Киев. След това украинските сили постигнаха успехи в Североизточна Украйна и изтласкаха руските сили от района на Харков, който е вторият по големина град в Украйна.

Макар украинската контраофанзива да е в ход близо до град Изюм, който е под руски контрол, украинската армия съобщи днес, че руските сили напредват в други части на Донбас, в който се води основната част от бойните действия през изминалия месец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: РусияВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
7
 
14
 
! Отговори
Красная смешка преди 1 година
Руската армия е от донаборници.НАТО е от професионалисти разликата е от земята до небето още 1000джавелина и от руските танкове ще останат само тези от ВСВ в музейте.
118
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не става от разузнаването им на тези английски мишоци.
117
3
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Много руски трупове бяха върнати в къщи при семействата си.
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алекс - Щото Американците не го ядоха във Виетнам ,а колкото до Афганистан - за там могат да се прегърнат и да си поплачат с Руснаците по братски !!
115
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички говорят и се самозалъгват колко сме били напреднали и цивилизовани - НИЩО ПОДОБНО ! Този конфликт ( вече СВЕТОВЕН) , НЯМА да свърши добре ако не се прояви РАЗУМ от ВСИЧКИ , но най-жалкото е че това доказва колко сме ПРИМИТИВНИ , и НЕ сме мръднали в цивилизационно отношение дори и милиметър въпреки всичките технологии ,чипове и ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ за "свобода и демокрация " , и вече трябва да ви е станало ясно че : Разликата м/у праисторическите ДИВАЦИТЕ и НАС е само в размера на оръжията !!
114
5
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
*** рашки вече ядоха дървото в Афганистан,сега решиха да го изядат и в Украйна.Вече са доказали се кухарници.Явно интелектуалното ниво на тази нация е доста ниско.
113
12
 
3
 
! Отговори
До Европеец преди 1 година
Русия печели това ,че всеки Еврогеец от сега , ще е наясно какво ще му се случи , ако му е голяма устата.
112
7
 
8
 
! Отговори
Забравихте ли? преди 1 година
Жужето обеща, че при загуба на 50 000 руски войници, Русия ще завоюва големи придобивки. За кремълските кръволоци човешкият живот няма никаква стойност. Добре, че все пак, убийците скоро ще си получат заслуженото и то не от Зеленски, а от Байдън.
111
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната е отвратително нещо, но да оставяш приятелите ти непогребани е вече животинска история... Болшевишка степна с7ан
110
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен За човешките загуби на Украйна няма от къде да се прочете. Нашите медии участват в хибридната война и трябва да си заслужат пържолките. Затова Мълчат. Трият неодобни коментари. Но е достатъчен факта, че Зеленски всеки ден се моли за нещо е достатъчен.
109
2
 
1
 
! Отговори
dedo ioco преди 1 година
Е тва е само защото Укр имат специално разработени патици убиици, които проверяват паспортите преди да атакуват само РФ граждани. Също така най-злите антисемити - еврейте са там. Да не говорим, че всички укр са чипирани с най-новите чипове на Бил Гейтс и директно се контролират дистанционно от Елон Мъск по сателити, на които има еврейски космически лазери. Всичко тва е преднамерена атака към най-великата и красива държава в света, където всички живеят добре, няма корупция и нищета.
108
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очаквам до няколко седмици някоя западна разузнавателна агенция и целия демо/крат/ничен печат да обявят военния разгром на Русия и да тръгнат на поредния drang nach osten
107
1
 
2
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
До Анонимен-------стигнаха на американски камиони, тушонка, снаряди, авиобензин и пр. Събитията трябва да се гледат в тяхната цялост.
106
10
 
5
 
! Отговори
Посейдон за мир преди 1 година
Много сте неграмотни Вие които пишете и Вие които вярвате!Това е най-голямата глупост напоследък!Като искате да се борите с лошата Русия,вървете...там ви чакат!
105
4
 
7
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Какво става с варварите от Чечня, с два грама мозък в главата и с автомат в ръцете, щяха да маршируват в Киев!Те изобщо знаят ли къде се намират и какви оръжия с изкуствен интелект имат украинците???Тепърва започва голямата мъка за Великата Червена Армия!!!Агент Винс Тейлър!ЦРУ!!!
104
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом го е съобщила Великобритания - Не е необходимо да чета повече - Повече от ЯСНО е че е ЛЪЖА , както всичко останало , което пропагандират те и Американците ! Когато Руснаците са ти пълнили главата с ПРОПАГАНДА и ЛЪЖИ докато започне да ти се повръща десетилетия наред , си изграждаш един ИМУНИТЕТ и надушваш ЛЪЖИТЕ отдалеч ! Сега Англичаните и Американците правят същото , че дори бих казал още по-брутално ! Младите които им вярват сега , един ден с огорчение ще разберат че В СИЧКО Е ЕДНА ИЗМАМА
103
4
 
8
 
! Отговори
хм преди 1 година
Естествено, че руската армия е значително по-многобройна, само че, сто хиляди стоят в Чечня, защото... така, сигурно доста повече са на китайската граница защото...държат войски навсякъде защото очакват нападения, ако не ги нападнат по график веднага тръгват с танкове и ракетни установки за да разберат защо не са ги нападнали, по пътя си разрушават всичко и избиват наред- руска душевност какво друго да кажеш. Хубавото е, че светът най-накрая проумя, че пълната изолация на Русия е спасението.
102
2
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До 109 някой. А кажи тогава какво е спечелила или ще спечели може би Русия,и после и какво ще загуби. Ххх
101
6
 
5
 
! Отговори
мазепа преди 1 година
''Изоставали от графика'' - те са тотално извън всякакви планове и графици с 27 хил трупа. Украинците получават оръжие започват настъпление.
100
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Постигнаха цела че Украйна няма излаз на море и беше разрушена. Сега отпочиват малко и после ще чакат години докато Зеленски или НАТО капитулира. Русия няма за какво да бързат.