Русия вероятно е загубила около 1/3 от сухопътните сили

Било малко вероятно Москва да ускори настъпателните си действия
231
Русия вероятно е загубила около 1/3 от сухопътните сили
Снимка: БГНЕС

Русия вероятно е загубила около една трета от сухопътните сили, които е разположила в Украйна, и нейното настъпление в Донбас "значително изостава от графика", съобщи днес Великобритания, като се позова на данни на военното си разузнаване, предаде БТА като цитира Ройтерс.

"Въпреки че първоначално успя да отбележи малък напредък, Русия не постигна значителни териториални придобивки през последния месец, като в същото време поддържа постоянно високи нива на изтощение", заяви британското министерство на отбраната в Туитър.

"Към момента Русия вероятно е загубила една трета от сухопътните си сили, които ангажира през февруари", се казва в изявлението.

Малко вероятно е Русия да ускори драстично своите настъпателни действия през следващите 30 дни, прогнозира британското министерство.

Украинската съпротива принуди руската армия да се откаже от настъпление към столицата Киев. След това украинските сили постигнаха успехи в Североизточна Украйна и изтласкаха руските сили от района на Харков, който е вторият по големина град в Украйна.

Макар украинската контраофанзива да е в ход близо до град Изюм, който е под руски контрол, украинската армия съобщи днес, че руските сили напредват в други части на Донбас, в който се води основната част от бойните действия през изминалия месец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
5
 
7
 
! Отговори
Всеволод бобров преди 1 година
Вагони с трупове има които чакат да бъдат прибрани в Русия.идентифик.данни на труповете също са на лице. Без брои са.
98
5
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ОЩЕ МНОГО ТРУПОВЕ НА КОМУНДЕЛЦИ ЩЕ ИМА И ДАНО НЕ СА САМО В УКРАЙНА!
97
8
 
8
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Руснаците направиха до сега 3 смени на армейски части-да поясня понеже кампанията се очертава да е дълга постоянно въртят войници, за да си почиват. Естествено на Запад ги пишат като жертви, което не е истината! Няма как да дадът повече жертви, като превъзхождат украинците и в артилерия и в авиация, във всичко. Единственото, което са изгубили е хибридната война досега!
96
5
 
4
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Навремето за 80 дни Вермахта стигна до Москва и завзе територия колкото три Украйни.
95
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е че няма нито един убит руски войник. Има двама които са си охлузили колената.Използвали руското секретно лекарство за охлузини колена и две секунди оздравели.
94
7
 
1
 
! Отговори
До Василев преди 1 година
Мириошат по същия начин , както миришат труповете на бандеровците на Смийският остров . Мога да ти пусна линк да ги помиришеш.
93
1
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До Фашаги / ГЛЕДАЙ СИ ГО ТИ БЕ *** ОТ НИЕДЕН КОМУДЛСКИ :D
92
9
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Труповете на Украинският десант на остров Змейнии още стоят не прибрани от Киев а вие си четете фейка...
91
7
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЩЕТИТЕ КОИТО КОМУНДЕЛИСТАН НАНЕСЕ НА УКРАЙНА ЩЕ ГИ ПЛАТИ В СТОКРАТЕН РАЗМЕР!
90
6
 
13
 
! Отговори
Путьо преди 1 година
Какви 1.3 млн. армия бе хора..четете справи ..има ги..Освен това волнонаемните не воюват ..а и като се отчете краденето в армията -и некачествните оръжия--от 2100 ракети досега половината не са гръмнали.Русия и какви коли произвежда--забравихте ли Лада и Нива, какви телевизори правят, какви телефони, или лаптопи--Абе хора Русия отдавна нищо не прави--има само нефт и газ и то със западна техника.. Защо не видите единствения им самолетоноч-Кузя- дими с нафта и се разваля през ден-Бананова държав
89
4
 
5
 
! Отговори
Фашаги преди 1 година
Гледайте истината и плачете ,ако тук не изтрият адреса!https://m.vz.ru/news/2022/5/15/1158521.html
88
12
 
9
 
! Отговори
До Solar Power преди 1 година
Защо трябва да ме ограби мен САЩ или ЕС , че да ги ненавиждам . Достатъчно ми е да гледам как безпардонно ограбват други и се опитват да ги убедят ,че е са тяхно добро.Трябва да има някой , който да може да контролира кърлежите САЩ и ЕС и се радвам ,че това е Русия.
87
6
 
10
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Те какво са очаквали, с цветя и хляб ли да ги посрещнат, а тръгват с ракети и бомби по цивилни обекти!!!Сега идва Касапина, само и той да не стане на кайма , като своите предшественици генерали!Горе всичко се вижда от спътниците, които изстреля Мъск, даже се вижда когато Касапина клекне да а.к.а, как бавно се свлича руското г.в.н.о от белият му *** з.ад.ни.к!Агент Кейти Арлингтън!ЦРУ!!!
86
12
 
9
 
! Отговори
34 преди 1 година
Оххх, умирам си от смях с тези платени български журналисти. Как разбрахте че руските войски "изостават от графика"?. Ооо, да снощи Путин ви е докладва за графика си. Смешни сте, не усещате , ли?
85
5
 
4
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
До ПРОПАГАНДА - Въпреки че Русия е агресора в случая , не е много подходящо да броим загубите в жива сила . Ако се вярва на независима статистика загубите на руската армия средно на ден са от 300 до 400 войника .
84
10
 
4
 
! Отговори
Мокра му е Коката преди 1 година
на Зеленката. Ако беше по сухичка даже и до 60тина процента можеше да ги докарат!!
83
12
 
9
 
! Отговори
Позор преди 1 година
Пишат глупости и лъжи без даже да знаят фактите,просто нещо да се пише против Русия.
82
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Армията на Русия в 1.3 млн. Без запаса
81
10
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Тази Укро наци фейк пропаганда в тон с "победата"на Украйна на Евровизия ли и,жалки сте.
80
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много вероятно е тази вероятност да не е много вероятна