Русия вероятно е загубила около 1/3 от сухопътните сили

Било малко вероятно Москва да ускори настъпателните си действия
231
Русия вероятно е загубила около 1/3 от сухопътните сили
Снимка: БГНЕС

Русия вероятно е загубила около една трета от сухопътните сили, които е разположила в Украйна, и нейното настъпление в Донбас "значително изостава от графика", съобщи днес Великобритания, като се позова на данни на военното си разузнаване, предаде БТА като цитира Ройтерс.

"Въпреки че първоначално успя да отбележи малък напредък, Русия не постигна значителни териториални придобивки през последния месец, като в същото време поддържа постоянно високи нива на изтощение", заяви британското министерство на отбраната в Туитър.

"Към момента Русия вероятно е загубила една трета от сухопътните си сили, които ангажира през февруари", се казва в изявлението.

Малко вероятно е Русия да ускори драстично своите настъпателни действия през следващите 30 дни, прогнозира британското министерство.

Украинската съпротива принуди руската армия да се откаже от настъпление към столицата Киев. След това украинските сили постигнаха успехи в Североизточна Украйна и изтласкаха руските сили от района на Харков, който е вторият по големина град в Украйна.

Макар украинската контраофанзива да е в ход близо до град Изюм, който е под руски контрол, украинската армия съобщи днес, че руските сили напредват в други части на Донбас, в който се води основната част от бойните действия през изминалия месец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
9
 
! Отговори
Василев преди 1 година
Времето се стопли и сега всичко , което е биологичен животински *** се е размирисало!Как ли миришат убитите руски мародери по пътища и под развалините???За Родину , за Путину, поне да беше ви изпратил повече газови мобилни крематориуми или хладилни влакове, и това не им изпрати!!!Агент Дейвид Флинч!ЦРУ!!!
78
3
 
6
 
! Отговори
до 77 преди 1 година
https://youtu.be/CxIARKyYEbEЗначи е имало и български филм по темата.Украинското посолство се опитало да го забрани.Но и да не го забранят, на ютюб алгоритмите си работят. Милионите гледания са другаде. Добре че някъде все още има трезвомислещи хора.
77
8
 
6
 
! Отговори
Попиляха нацягите преди 1 година
https://youtu.be/KfaAyiP8WucТоя направо ги попиля укро нацягите. И то в политическо шоу в сърцето на САЩ.
76
4
 
5
 
! Отговори
до 77 преди 1 година
Явно дефинициите се променят с времето, включително и дефиницията за демокрация.https://europarl.europa.eu/doceo/document/E-8-2015-007185_EN.htmlВ 21ви век, неонацисти разпъват хора на кръст демократично спонсорирани от Американския данъкоплатец. https://jpost/Diaspora/US-lifts-ban-on-funding-neo-Nazi-Ukrainian-militia-441884Какви времена доживяхме.
75
2
 
3
 
! Отговори
До 70 преди 1 година
Както UK даде гаранции на Полша преди ВСВ?
74
8
 
13
 
! Отговори
Русомраз преди 1 година
Opкитe ще бъдат нaтиpeни отвъд Урал!!!
73
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз чух , че е загубила около 350% , но не се наемам да потвърдя достоверността на информацията.
72
12
 
5
 
! Отговори
И засвистях кинжали преди 1 година
И засвистяха Кинжали. И забучаха Искандери. И загърмяха Сармати. А на нас ни свърши тоалетната хартия.
71
3
 
3
 
! Отговори
да падне ракета и бг преди 1 година
Бате, прати една ракета, че вече и кабел не остана да краднем, ве!!!! Глад, батее, глад у наштъ демо държава!!! Децатъ гладни, м.гарето кожа и кости, женатъ мъ бий с тиганъ... Ха, стигъ толкуз дермОкрация, че заприличахме на Манекени с Анорексия, да го...
70
5
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Укро министерството: Де ги видя тези неща ? Защо няма нито едно дело в Хелзинки .. ООН ? Русия има вето... Няма защото просто няма такива неща ... поредната пропагадна на ТАСС :)
69
4
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До чичо Кирчо: Кой атом чакаш ?!?! Аз от 7 години съм офгрид. За ток и топло не плащам. А ит 4 години съм и с ел кола. :) Вие защо изгаряте от желание да плащате на някой ?!!? Или така ви нареждат от масква :)
68
7
 
4
 
! Отговори
ПРОПАГАНДА преди 1 година
Глупости. По последни данни 2000 са жертвите на Русия
67
3
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До 450 милиона хапа: Аз газ не ползвам :) БЪдещето на човека е ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯ :)Освен това защо да ползвам и плащам на някого за нещо когато мога да го имам безплатно ?!?!?
66
4
 
4
 
! Отговори
чичо Кирчо преди 1 година
Айде мятайте атома и да закриваме. От студената война още чакам атома. Все не идва пустото му
65
11
 
4
 
! Отговори
Укро министерството преди 1 година
на отбраната стига е лъгало ами да вземат да изпляскат песен за батальончето Азов и техните чудни дела последните 8 години. Хора разпнати на кръстове, изнасилвания, убийства, разпарчатосани дечица по улиците на Донбас. Та поне да стане ясно на масовката за какво аджеба се води тАя война. Че от толкова цензура народецът е още с разбиране на ниво прилазки за 1001 нощ.
64
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ме кефи Борис Джонсън, който даде гаранции на Финландия и Швеция, че ако бъдат нападнати от подивели, вампирясали орди от Изток, ще срещнат славната британска армия която няма загубена битка от руснаците.
63
4
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Анонимен: Мда :) Нали подават инфо за украинската артилерия :) Ххехехе :ПТи откъде мислиш,че са толкова точни ? Когото въоръжи чичо САМ той печели :) Така се случи последните 2 световни войни. Да дори въоръжаваха и Сталин :)
62
4
 
2
 
! Отговори
450 милиона хапа преди 1 година
450 милиона хапа с РАЗХЛАБИТЕЛНИ ще бъдат раздадени на всички граждани на Съюза за да ги разхлабят. С получената продукция ще се произведе биогаз който ще обезпечи нуждите на цирка за 10 години напред. И проблемът е решен. Урсулката го измисли!!!
61
8
 
10
 
! Отговори
Русомраз преди 1 година
Opкитe ще станат на пепел !! Слава Украiнi !!!
60
4
 
2
 
! Отговори
Сутрин стаам преди 1 година
Сутрин стаам Сипвам една лимонадЪ, изпуквам пуканкитИ и сядам пред екранЯ да гледам драмата в Азовстал-я