Новата руска реалност: Без тоалетна хартия и нови филми

Руснаците плащат по-високи цени или търсят заместители на определени стоки
4 юни 2022 07:45, Петя Славова
660
Новата руска реалност: Без тоалетна хартия и нови филми
Снимка: Bloomberg.com

В Русия търговците могат да продават нови автомобили без въздушни възглавници или антиблокиращи спирачки. Тоалетните и мивките са в недостиг. И един от малкото холивудски филми в кината е хитът от преди девет години "Вълкът от Уолстрийт".

Запасите са на изчерпване, тъй като санкциите започват да засягат потребителите. Бизнесът и клиентите плащат за оскъдни продукти като автомобилни части, където цените за някои се се повишили седем пъти. Или се справят със стари филми и по-лоши заместители, разказва The Wall Street Journal.

Още по темата

Ситуацията вероятно ще се влоши. Оборудването за проверка на пътниците и багажа на авиокомпаниите наближава края на разрешения си живот, съобщиха от група летища. Правителството може или да продължи да използва оборудването, или да претърсва пътници на ръка. Междувременно магазините свършват инвентара си от тоалетни чинии, кранове и мивки, което води до скок на цените.

За да противодейства на дефицитите, правителството разреши внос на стоки против волята на компаниите, които ги произвеждат, като декларира, че тези стоки са освободени от законите за търговските марки.

Недостигът се очертава като реален световен индикатор за въздействието на западните санкции върху Русия за нейното нахлуване в Украйна. Въпреки че икономистите очакват страната да навлезе в дълбока рецесия тази година, Москва досега успя да използва пари от продажбата на скъпи петрол и газ, за ​​да смекчи удара.

И докато се оформя новата реалност на Русия на дефицита, недостигът подчертава предстоящите предизвикателства пред руската икономика, която от години е силно зависима от западния внос, пише Bloomberg TV Bulgaria.

 "Правителството се опитва да смекчи удара, но това е всичко, което могат да направят", каза Иван Федяков, главен изпълнителен директор на базираната в Санкт Петербург консултантска фирма INFOLine. „Те не могат да обърнат ситуацията, така че неизбежно ще видим икономическо забавяне, намаляване на потребителските разходи и общо влошаване на повечето икономически показатели."

Руският президент Владимир Путин омаловажи въздействието на войната, заявявайки, че икономическият блицкриг на Запада се е провалил. Правителството удвои политиката си на заместване на вноса, която има за цел да замени чуждестранните стоки с домашни, въпреки годините усилия, които дадоха оскъдни резултати.

Четете повече по темата на Bloombergtv.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


660
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
504
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същото като в България, преди 30 години изнасяхме плодове и зеленчуци за цял свят, а сега ако не е Гърция и Турция сме жив зян.
503
9
 
12
 
! Отговори
Извод преди 2 години
Без тоалетна хартия - о*рани руски дупета!
502
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички *** в Сибир, да се нанасят украинците в Московията.
501
11
 
8
 
! Отговори
Антон Баев преди 2 години
До ТатулИмаме си един наш филм-Време разделно-коствал е на народа ни 500 години турско.Трябват ли ни още 500 години руски ценности и стойности за да направим Време разделно 2?Без да искам да засегна когото и да и но не ми говорете за руска култура когато на 90% тя е умряла след 2017-а ако греша,докажете го.2
500
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Най-хубавите произведения на този свят" Какви "произведения" бре? Питах те за ЦЕННОСТИ. Нали ревеш, че западните "ценности" не ставали. Дай да видим руските какви са и дали написаното отговаря на реалността!"Че те произведенията са част от ценностите, БРЕ! Но не му е тук мястото да се обучаваме и повдигаме интелекта. За поколенията, отгледани с пици и бедни откъм диалози уестърни и екшъни е causa perduta да обясняваш ценности от "другия свят".
499
14
 
13
 
! Отговори
Набор 93 преди 2 години
Да за филмите и сериалите наистина руснаците правят много по-хубави и качествени в последните години от американските бози и простотии... Кухня, Елхички, Мутра по заместване, Хотел Елеон а и също анимацията Маша и мечока е много по-хубава от много американски анимаци... И с техниката да бяха така равни нямаше да имат...
498
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Иванов "само военните им филми за втората световна стават" Като се има предвид, че ролята на Русия в тия филми е изцяло фалшифицирана, не мисля, че "стават". Поне аз досега не съм гледал руски военен филм за ролята на Русия като агресор в Полша или Финландия, каквато е историческата истина. С други думи, "хубавите" руски филми за ВСВ са едни фалшификации.
497
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рублите скоро ще станат по евтини от тоалетната хартия, така че проблема е решен. Ще пият газ и бензин и ще си ядат калашниците и ракетите, абе направо Рай. Копейкин да стяга куфарите
496
2
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
А за киното им само военните им филми за втората световна стават а от новото време има няколко сериала наистина добри един от които е брат за брата криминален екшън.
495
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 520 "Най-хубавите произведения на този свят" Какви "произведения" бре? Питах те за ЦЕННОСТИ. Нали ревеш, че западните "ценности" не ставали. Дай да видим руските какви са и дали написаното отговаря на реалността!
494
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Баща ми казваше, че ако трябва да кажеш нещо с много думи, значи нещото не струва. А ти миказваш, че са толкова много думите, че не ти е възможно да ги опишеш. Трагедия сте."Уважавам мнението на баща ти и напъните да спазваш неговите повели. Но това в никакъв случай не означава, че казаното от него е напълно вярно. Най-хубавите произведения на този свят са разказани с много думи, но се изисква доста мерак да се запознаеш с тях и да обогатиш мирогледа си. Минимализмът не винаги е полезен.
493
5
 
11
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Ще крадат тоалетна хартия от разрушените украински градове или ще купуват менте хартия от Китай и части за колите си от Китай Индия Иран и други себеподобни а може и да си произвеждат гори много имат и дървесина тях не ги мислете фюрера Путин да се оправя
492
6
 
5
 
! Отговори
До СМЕХ... преди 2 години
"битва за москву" най-добрия им филм лично за мен
491
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Татул "Руснаците имат много по добри филми от марвелите, бармелите или всякакви мало'умни бълвочи дето произвежда Холивуд." Дай 3 много добри руски филма от последните 20 години.
490
4
 
6
 
! Отговори
До Татул преди 2 години
Какво скандинавско кино бре, то е пародия! Айде европейско бива. Руското кино... некоя и друга разтоварваща смехория
489
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 512 "рудно ще ми е в чат формат да ФРОмулирам руските "ценности"." Баща ми казваше, че ако трябва да кажеш нещо с много думи, значи нещото не струва. А ти миказваш, че са толкова много думите, че не ти е възможно да ги опишеш. Трагедия сте.
488
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трудно ще ми е в чат формат да ФРОмулирам руските "ценности". За това се изисква доста четене, гледане, посещения, осмисляне - които горещо препоръчвам. Въпрос на обща и придобита култура и интелигентност. Подобно искане от твоя страна не е умно.
487
13
 
15
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Това, е голям смях, американците плашат с филми руснаците. Аз от години съм фен на руското и европейското, по скоро скандинавското кино. Руснаците имат много по добри филми от марвелите, бармелите или всякакви мало'умни бълвочи дето произвежда Холивуд. Ама какъвто им потребителя такова и произвеждат, сами си правете изводите.
486
12
 
12
 
! Отговори
източник на злото преди 2 години
Тия които пишат че в България ще става по-зле да се сърдят на путин. Тзи "велик" шахматист, стратег и не знам още какъв, съаздаде тази безсмислена и унищожителна световна криза на която края не се вижда.
485
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вътю, кви народни проказки ве мен. Вече съм си изкарал достатъчно, инвестирал, реинвестирал и съм готов за години напред. Аз не лежа на кълката и да чакам някой да *** РАНИ. Вие какво, правите деца за да има кой да ви РАНИ ли. Какво падение и какъв средновековен манталитет. Като млади за нищо не ставахте, вашето поколение прати България да е най-бедна, а сега пък одъртели съвсем за нищо не ставате.