Прогноза: До края на 2022 г. от Русия ще избягат 15 000 милионери

Това е ранен предупредителен знак за лошото състояние на страната
15 юни 2022 16:30, Нели Христова
135
Прогноза: До края на 2022 г. от Русия ще избягат 15 000 милионери
Снимка: БГНЕС

Очаква се повече от 15 000 милионери да избягат от Русия тази година. Богатите граждани обръщат гръб на режима на Владимир Путин след инвазията в Украйна, според анализ на миграционните данни.

Около 15% от руснаците с повече от 1 милион долара в готови активи се очаква да емигрират в други страни до края на 2022 г., според изследвания, базирани на данни за миграцията на Henley & Partners - базирана в Лондон фирма, която действа като посредник между супербогатите и държави, които продават гражданството си.

"Русия се обезкървавява по отношение на милионерите", казва Андрю Амойлс, ръководител на изследванията в New World Wealth, която е събрала данните за Henley & Partners. "Заможните хора емигрират от Русия с постоянно нарастващ брой всяка година през последното десетилетие - ранен предупредителен знак за настоящите проблеми, пред които е изправена страната. Исторически, сривовете на големите държави обикновено са били предшествани от ускоряване на емиграцията на богати хора, които често са първите, които напускат, тъй като разполагат със средства за това."

Предвижда се Украйна да претърпи най-голямата загуба на лица с висока нетна стойност (HNWI) като част от населението си, като се очаква 2800 милионери (или 42% от всички HNWI в Украйна) да напуснат страната до края на годината.

Богатите по света традиционно се преместват в САЩ и Обединеното кралство, но от Henley & Partners казват, че се очаква Обединените арабски емирства да ги изпреварят като дестинация № 1 за милионери емигранти. "Обединеното кралство загуби короната си в центъра на богатството и САЩ избледняват бързо като магнит за богатите в света, като се очаква ОАЕ да ги изпреварят, като привличат най-големия нетен приток на милионери в световен мащаб през 2022 г.", пишат от Henley & Partners в своя доклад, който се основава на "систематично проследяване на тенденциите за миграция на международни частни богатства".

Очаква се около 4000 HNWI да се преместят в ОАЕ до края на годината, преди Австралия, която се очаква да привлече около 3500, Сингапур (2800) и Израел (2500).

Голям брой милионери също се очаква да се преместят в "трите госпожици": Малта, Мавриций и Монако.

"Малта беше една от големите истории за успех на Европа през последното десетилетие, не само по отношение на миграцията на милионери, но и по отношение на цялостния растеж на богатството", обяснява Амоилс пред The Guardian. "В момента това е един от най-бързо развиващите се пазари в света, с ръст на богатството в щатски долари от 87% между 2011 и 2021 г. Гражданството чрез процес на натурализация донесе значително ново богатство на островната държава и му се приписва тласък на силния растеж на Малта в множество сектори, включително финансови услуги, IT и недвижими имоти. Очаква се приблизително 300 милионери да се преместят в Малта през 2022 г."

The Guardian съобщи миналата година, че много богати хора, които купуват "златни паспорти" за Малта (и по този начин за ЕС), често планират да прекарат малко време в страната. По това време Henley & Partners заявиха, че се "гордеят с услугата, която са предоставили на Малта и нейния народ".

Островната държава в Индийския океан Мавриций е описана от Henley & Partners като "магнит за богатство" поради създаването на международен финансов център, предлагащ значителни данъчни облекчения. Страната няма данък върху капиталовите печалби, няма данък върху наследството и максимална данъчна ставка от 3% от световните компании.

Според доклада за богатството на Африка за 2022 г., Мавриций сега е дом на 4800 HNWI в сравнение с 2700 преди десетилетие. Очаква се приблизително 150 милионери да се преместят в Мавриций през 2022 г., главно от Южна Африка и Европа.

Монако отдавна привлича супербогати в света, защото не начислява данък върху доходите, данък върху капиталовите печалби или данък върху имуществото. Малко под седем от 10 души, живеещи в Монако, са милионери в долари.

Очаква се населението на HNWI в Обединеното кралство да намалее с 1500, което ще доведе до 738 000 души с повече от 1 милион долара готови активи. В момента в света има малко над 15 милиона HNWI.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
4
 
! Отговори
Пак преди 1 година
Глупости...
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пазара празно не държи освободят ли ниша в русия ще се появи нов играч така че стига сте преписвали идиотии
73
5
 
10
 
! Отговори
паралелепипед преди 1 година
До И какво ще стане? :) - Логично трябва да има нови милионери и милиардери, а руският бляяд да е роб, защото на него така му харесва. В това отношение е добре да четете Бердяев, а и нали някой трябва да продължи да налива финансови средства в капитализЪма, за да го запази здрав, читав и нефалиращ форевър.
72
14
 
12
 
! Отговори
Статия пропаганда преди 1 година
Евтина пропаганда от Козяк. Каквото и да съчинявате за Путин и Русия, никой не ви вярва. След всяка такава статия феновете на Русия стават все повече ! Отделно нещо не ви изнася да информирате за положението на фронта в Донбас. Там се формират два (поне) котела в районите на Золотое и Углегарската ТЕЦ. Там бандеровците от нацбатальона Донбас и фашистите от Чуждестранния легион ги очаква съдбата на шеста армия при Сталинград и нацистите от полка Азов в Мариупол ! А вие си вервайте на пропагандата
71
2
 
7
 
! Отговори
cekyko преди 1 година
До Анонимен 72 По икономически рЪстеж отдавна сме ги настигнали и дори изпреварили, за да ни лъснат голите дирници, като калайдисани *** на месечина.
70
7
 
5
 
! Отговори
И какво ще стане? :) преди 1 година
И какво от това? :) Ще назначат нови милионери просто. Това е Русия. Богата страна.
69
6
 
9
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До в мойята --- Не зная във вашата компания какви работят, но по високите етажи на хайскрепърите в Манхатън НЯМА подобна фриволност - шефовете са тукашен материал, западноевропейци, японци, южнокорейци, но има и арабски крале, инвеститори от целия свят. Същото е и в столицата Вашингтон, в Шикаго и в ЕлЕй. Не зная откъде ги изпраскахте тези филипинци и хуйвейбини.
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 72 "по икономически р>ъ<стеж" С такива като теб - едва ли.
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 78 Действието на романа Тютюн се развива преди има няма 90 години, а Комунизтическия режим е принудил Димов да го пренапише, за да може такива като теб да се почувстват от пролетариата. :)))) Гледам , че ви държи и до днес. :)))
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прогноза: До края на 2022 г България ще надмине Китай по икономически ръстеж ))) Чакаме )))
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно трябва Путин да им конфискува парите че са краднали.
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 75 "Много български марки и стоки мога да ти изброя" Не ми приказвай общи приказки, ами кажи ЕДНА голяма българска индустриална марка.
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мощна индустриална държава, ама я питай партийната ни върхушка какво е ползвала- "Перла 04", или "Миеле"?
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 70 "България беше мощна индустриална държава" Верно, я кажи една голяма българска индустриална марка от онова време?
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОК руснаците ги оправяме по няколко пъти на ден, кога ще оправим и нашата територия, в която след всеки пролетен дъжд е бедствено положение?
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм си доста добре в тази система. Сега, ако ти си спрял преди 30 години, си е лично твой проблем.
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова по-добре за руснаците. Точно тия по всяка вероятност не са анелчета и се спасяват от случайни събития водеши до летален изход
58
7
 
4
 
! Отговори
в мойята преди 1 година
щатска компания де работя като инжинер, 80% всички чистачи, пазачи , носачи говорят руски. другите са филипинци и порториканци
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ съм бил и се върнах, душко, щото не ми хареса хич. Но на Лавров дъщерята, на Медведев сина, както и много други руснаци, са още там. Виж, за американец да се пресели в Русия - това вече е събитие :)
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 55И това го казва човек, който е от държава която освен чалга и кючеци нищо друго вече не произвежда ))) Брат, ти си българин... недей си приписва заслугите на немците, англичаните и т.н. като лична победа. Не си част от тези държави. )