Володин: Трябва да преименуваме Киев

Той предлага столицата да бъде кръстена "Нюланд"
16 юни 2022 15:12, Йоана Цонева
122
Володин: Трябва да преименуваме Киев
Снимка: БГНЕС

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин заяви, че следващата логична стъпка в кръстоносния поход на Украйна за пренаписване на историята трябва да бъде преименуването на столицата. Той предлага Киев да бъде променен на "Нюланд" в чест на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нуланд. Това написа той в "Телеграм", съобщава ТАСС.

Ироничният му коментар беше по повод решението на режима на украинския президент Володимир Зеленски да преименува улица "Юрий Гагарин" в Киев на името на американския астронавт Нийл Армстронг.

"Неонацисткият режим, след като унищожи историята на своя народ, превърна Украйна в американска колония. Следващата стъпка за украинския президент Володимир Зеленски трябва да бъде преименуването на Киев на Нюланд (в чест на заместник-държавния секретар на САЩ, който раздаваше бисквитки по време на преврата на Майдана през 2014 г.)", отбелязва Володин.

Още по темата
По негови думи след държавния преврат в Украйна през февруари 2014 г. "режимът в Киев последователно пренаписва историята".

"В училищата и университетите започнаха да внушават на учениците, че няма Велика отечествена война за Украйна, а Втора световна война. Замениха 9 май с 8 май, така че да е като на Запад", разкритикува той. Володин припомни и че в Украйна са забранили символа на победата - Георгиевската лента, "преследвайки тези, които я носят".

Те започнаха да прославят нацистките организации, а именно ОУН и УПА (забранени в Русия), подчерта още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитлеристката коалиция сега ще загуби и тая война. Помнете ми думата. Макар че това е клише но верно е.
53
7
 
17
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Във всички държави за които алчнеят руснаците се прокарва една и съща опорка - превърнаха държавата в американска колкония. Може да не искаме да сме руска колония, като Якутия и Бурятия.
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен. Ами че то за Украйна може би наистина няма ВОВ даже няма и ВСВ Понеже те явно са пуснали хитлеристите спокойно през тях директно на Русия да им бере грижата. И разбира се Русия ги победи при Сталинград и Москва а укрите както и ние стояхме и гледахме позора на Хитлеристите.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен. Кау бои скоро няма да има.
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ню-нов,ленд-земя.Каубоите ще ходят вече на Изток,а не на Запад да се стрелят.
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що минуси бе джендърчета, вие май наистина не знаете че в Украйна има град Ню Йорк?
48
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва да се преименува на Мордор - ще им отива на побърканяците
47
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нюленд добре звучи не само за столица,но и за щат на САЩ.Нали ги гласят за това понеже няма да може да си изплатят дълга.Даже програмката на телефона ми,която е с AI като я питам ако Укряйна се преименува какво име ще сложи отговаря "САЩ" .Ха-ха-ха
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В училищата и университетите започнаха да внушават на учениците, че няма Велика отечествена война за Украйна, а Втора световна война. Замениха 9 май с 8 май, така че да е като на Запад", разкритикува той. Володин припомни и че в Украйна са забранили символа на победата - Георгиевската лента, "преследвайки тези, които я носят".При нас е така откакто се помня.9-ти май не празнуваме.Не е болка за умиране.Обаче не сме фенове на Хитлер както някои украинци.
45
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пращайки оръжия на мошеници, затворници, ционисти и фашисти дори и да спечелим войната ще сме на губещата страна.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
можели такива глупости я се спрете с вашите лъжи и пропаганди ставате смешни
43
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябяа да преименуваме русия на Крадлива *** .
42
17
 
12
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
Това Хитлер, Гьобелс, Гьоринг са като малки дечица сравнение с руските психопати военнолюбци!
41
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом халипавите украинци можаха да си преименуват градчето Новгородске на Ню Йорк що да не им се преименува и столицата?
40
12
 
13
 
! Отговори
.!. преди 1 година
Другарю володин значи за целия останал свят е втора световна война другарю! Само вие и викате нещо друго! Така, че като говорите глупости, па земете да се чуете и да се видите отстрани! За всички е втора световна само за вас е една трета отечествена война! Еми другарю, украйнците са си добре и проблема е във вашия телевизор другарю!!!
39
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Понеже вече един месец се подпичкват под Северодонецк, друго не им остава" - според теб защо се "подпичкват"? Как предлагаш да забързат действията си? Да хвърлят бомби по блоковете където е пълно с цивилни заради държащите ги там "украински" "войски" ли? Усещаш ли се реално, че без цивилните в блоковете руснаците могат да съборят Севернодонецк с артилерия за 15 минути. Това за мен не е "подпичкосване", а проява на човещина и търпение.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долния не си схванало поантата. Те се бъзикат.
37
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее Украйна, да потъне праззия!
36
10
 
7
 
! Отговори
... преди 1 година
Значи вие искахте да превърнете украйна в руска колония, та де е разликата другарю! Отделно, че сега украйнците това го искат и така доколкото е известно на целия останал свят изключая русия и северна корея, украйна си е една призната независима и отделна държава и ще преименуват каквото и както си искат! Това да не ви е полит бюро навремето тогаваа то казваше кое и как ше се преименува!
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
To комунистите са по имената и символите. Смениха копието на Кока Кола / червеното знаме / с копие на Аква Фреш / сегашното знаме / и както активно трият редакторите Москва отива към името Чан Пу Тин. Нещо скоростта се засили напоследък, само се съмняван, че някога един руснак поне ще работи колкото половин китаец