Володин: Трябва да преименуваме Киев

Той предлага столицата да бъде кръстена "Нюланд"
16 юни 2022 15:12, Йоана Цонева
122
Володин: Трябва да преименуваме Киев
Снимка: БГНЕС

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин заяви, че следващата логична стъпка в кръстоносния поход на Украйна за пренаписване на историята трябва да бъде преименуването на столицата. Той предлага Киев да бъде променен на "Нюланд" в чест на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нуланд. Това написа той в "Телеграм", съобщава ТАСС.

Ироничният му коментар беше по повод решението на режима на украинския президент Володимир Зеленски да преименува улица "Юрий Гагарин" в Киев на името на американския астронавт Нийл Армстронг.

"Неонацисткият режим, след като унищожи историята на своя народ, превърна Украйна в американска колония. Следващата стъпка за украинския президент Володимир Зеленски трябва да бъде преименуването на Киев на Нюланд (в чест на заместник-държавния секретар на САЩ, който раздаваше бисквитки по време на преврата на Майдана през 2014 г.)", отбелязва Володин.

Още по темата
По негови думи след държавния преврат в Украйна през февруари 2014 г. "режимът в Киев последователно пренаписва историята".

"В училищата и университетите започнаха да внушават на учениците, че няма Велика отечествена война за Украйна, а Втора световна война. Замениха 9 май с 8 май, така че да е като на Запад", разкритикува той. Володин припомни и че в Украйна са забранили символа на победата - Георгиевската лента, "преследвайки тези, които я носят".

Те започнаха да прославят нацистките организации, а именно ОУН и УПА (забранени в Русия), подчерта още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато човек казва нещо винаги съществува риск да разкрие и интелекта си с това, което говори. Володин явно не блести с висок IQ щом е казал тази глyпост...
73
2
 
5
 
! Отговори
До 74 преди 1 година
Та другарю като казваш бомби кой къде пускал поне знаеш ли малко от историята!? Малко от малко поне! Щотоя явно като те чета другарю май май даже не знаеш какво е история!
72
12
 
8
 
! Отговори
До 70 преди 1 година
Що глупости бре другарю!? Германците загубиха ли втората световна? Загубиха! Кой ги освободи? Ами САЩ! И сега виж къде са! Далеч далеч далеч далеч далеч пред русия! Японците загубиха ли втората световна бре другарю! Не се пъни знам, че не го знаеш, но я загубиха! Кой ги победи ами САЩ и сега виж къде са Далеч далеч далеч далеч пред русия! Колкото до бомбите, че то САЩ сринаха и германия за япония знам, че не знаеш *** там и атом пуснаха 2 пъти! Повервай ми! И къде са германия и япония днес????
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
72 Елцин нищо не е забранявал. Много друсаш. Предлагам ти да се запишеш в комунистическата партия на Канада. Да, има такава. Там украинците може да те поооправят.
70
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
70 пълни глупости и лъжи пак. Ама така е. Зададено вое от Козяк. Американците искал. Американците и ингилизите бомбиха София. Даже и паметник си им направил. Жалккар поръчков.
69
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елцин забрани Комунистическата партия на Съветския съюз - КПСС. Елцин е руски фашист и империалист. Елцин свали законния президент Горбачов през 1991 година.
68
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
67 украйна е кръстена от русия украйна. Тоест в края И имат пълното право да я именуват в момента ***. А на другарю разговаряте вие в на прокопиев фондацията. Ако ви резнат кинтите и литвате по затворите с всичките ви измами и машинации
67
7
 
10
 
! Отговори
До 65 преди 1 година
Въх другарю! Ама те беха тука руснаците бре другарю! Даже не са си и тръгвали! Вече над 77г ни оправят! И затова другарю за разлика от германия и японя сме на това дередже сега! Щото рашките ни "освободиха" по време на втората световна! Ако ни бяха освободили американците обаче сега щяхме да сме я като германия я като япония! Даже не знам дали знаеш ама там дето стъпи руски ботуш в германия още нищо не може да порасте! Да говоря за източна германия! Там още е зле! Та така другарю!!
66
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските фашисти взеха властта през 1991 година и унищожиха антифашисткия Съветски съюз. Завладяха столицата на Съветския съюз Москва. Руските фашисти и империалисти направиха преврат и свалиха от власт Горбачов. Елцин излезе от Съветския съюз и свали от власт Горбачов.
65
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
64 не се напъвай, всеки вижда какво си. За 3 секунди 5 плюса и 5 минуса с коментарчето ти. Обаче накрая крайна няма да я има и ти пак ще църкаш по следващохо зададено от редакторчето или нпо то. Ето затова трябва да ви изхващат всичките такива.
64
2
 
8
 
! Отговори
До 63 преди 1 година
Ми другарю, че аз следвам партийната линия на руската дума бре другарю! Нали точни вие казвате кое как ше се преименува!? Ама другарю виж в пищова и почни да мислиш! Щото явно вие се опитвате да казвате кое как ще се казва! Пък после ми спориш кой щял да казва кое как! Та другарю, виж там в опорките помисли малко и тогава пиши! Че нещо почнахте да се бъркате вече!!!!
63
7
 
10
 
! Отговори
фАкт преди 1 година
Руската армия е "непобедима" единствено в руските телевизори и промитите мозъци на русоробите и русофилите.
62
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам какви глупости се напъват да пишат някои се убеждавам все повече че руснаците трябва да дойдат тук и да ги наврат тези в кремиковци и там да се правят на нацита и да си съчиняват историйки докато ги изкарат и ги пратят по килиите.
61
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавната Дума на Русия трябва да се преименува на Държавна Лъжа. Преименуваха Ленинград на Петербург и Сталинград на Волгоград. Преименуваха Кьонингсберг на Калининград.
60
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Триточие... Няма такова нещо. Това е пропаганда. Но що за човече си ти да оспорваш право на Русия да нарича ВСВ ами Велика Отечествена за Русия е тя. Крим е руски какъв да е.
59
8
 
13
 
! Отговори
... преди 1 година
Значи едно от интересните неща е, че руснаците си мислят, че те са победили хитлер и въобще, че те са спечелили втората светвна война незнайно защо наричана от тях отечествена война! Та история! Докато русия се бие само на един континент широк фронт, то англия и америка се бият на около 70 пъти по-широк фрони на 4 континента! Отделно, че изпращат почти всичко на русия от обувки до танкове и муниции! Та не знайно защо руснаците си мислят, че те разбираш ли са победили сами нацизма!?
58
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В соца когато бяхме деца имаше една книга мисля Четвъртата височина. Като дете хич не можех да си обясня защо хитлеристите са стигнали за една нощ до Киев а то защо било. Те просто са ги пуснали на руснаците които победиха и пак ще победят в тази недостойна прокси война която води Запада с Русия.
57
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двама yмoпoбъpкани колхозника на снимката... В отчаянието си се чудят, каква глупост да кажат.
56
2
 
2
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Но първо петр1 да изплува от комата, нали? Че Молдова чака , още не сссссссср2. Много работа има.
55
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До може би не искаме да сме нито асоциални че и примитивни. Аз не искам.